Mark Twain International School, IB World School. O școală românească cu perspectivă globală

Mark Twain International School este întemeiată pe convingerea că educația oferită noilor generații din România, generații interconectate la nivel global, trebuie să fie una vizionară, sincronizată cu societatea dinamică din care fac parte și cu exigențele secolului XXI.  

Ne bucurăm că am reușit să creăm pentru elevii noștri un climat pozitiv, în care să exceleze și să se dezvolte echilibrat, îmbrătisând limba, cultura și valorile naționale dintr-o perspectivă internatională. Astfel, ei dobândesc un sens concret al identitătii naționale și respect pentru comunitatea din care fac parte, apreciind totodată umanitatea ce ne leagă și bucurându-se de bogătia culturilor din întreagă lume.  

Centrată pe elev și predată în sistem bilingv, în română și engleză, programa înglobează atât cerințele naționale, cât și cele mai bune idei din tradițiile universale, în prestigiosul ‘continuum’ de studiu Internațional Baccalaureate®, dedicat elevilor între 3 – 18 ani din invătământul preuniversitar. Așadar, trimitem către cele mai bune universităti din România sau ‘Ivy League’ din lume, reprezentanți capabili, cu o voce puternică, care știu să coopereze cu alți cetăteni pentru a crea, împreună, o lume mai bună, cu integritate, compasiune, creativitate și dragoste pentru pace.  

Astăzi, scoala noastră se află în vârful clasamentului celor 4355 de IB World Schools de pe glob, remarcându-se prin elevi extraordinari, profesori performanți, media de promovare ridicată la Bacalaureatul Internațional (semnificativ peste media mondială), precum și obținerea mediei maxime la aceste examene, o realizare extraordinară, în condițiile în care numai 0,31% din candidații lumii obțin anual acest rezultat mult râvnit. 

Da, suntem mândri că suntem români.

- Anca & Dan Macovei Vlăsceanu, Fondatori & CEOs

Conacul Polizu, Maison de Plaisance

Istorie a stilului. Oda a rasfatului.
Bine intreg.

Conacul Polizu se afla printre frumoasele dealuri moldave. A fost construit intre anii 1880 – 1887 de omul politic Constantin Ghika-Deleni, in satul Maxut, judetul Iasi.

Conacul de la Maxut este deopotriva un edificiu cu valoare arhitecturala, dar si cu valoarea memorialistica in calitatea lui de loc de intalnire al boierimii moldave si bucurestene la finele veacului al XIX-lea si sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial. Intre inaltii oaspeti ai locului, s-au numarat in anii Primului Razboi Mondial, cand se aflau la Iasi in refugiu, Regina Maria, principia Ileana si Nicolae, care au revenit ulterior in 1926, lasand marturii scrise despre trecerea lor la Maxut, ca oaspeti ai cuplului Alexandrina si Niculae Polizu Micsunesti.

Gazda desavarsita, Alexandrina Polizu isi servea oaspetii cu delicate preparate romanesti, frantuzesti ori nemtesti, gatite utilizand in principal ingrediente crescute pe domeniul conacului, sau vanate de ilustrii boieri. Respectul acordat ingredientelor, specific vremii, facea ca mesele organizate sa fie adevarate oaze de bucurii si rasfat. Meniurile erau adecvate ocaziilor, anotimpului si invitatiilor. Bunele maniere, stricte, completau cadrul elegant. La conac veti regasi Frumusetea neuitata a bucatelor veritabile.

Acum conacul este locul de intalnire al nobililor de astazi. Al turistilor insetati de istorie, de aer curat, de gradina, al mireselor inspirate si al gurmanzilor in cautarea autenticului. Domeniul Polizu si-a recapatat stralucirea de odinioara, oferind acum oaspetilor liniste, armonie si promisiunea unui loc aparte.

Crina Coliban, Permis de Părinte

Ma numesc Crina Coliban și sunt speaker inspiraţional pentru parinţi.

Sunt un fel de Dr. Dolittle. El înțelegea ce vorbesc animalele, eu înțeleg ce spun bebelușii.  

Povestea mea a început când am rămas însărcinată. Şi mi-am dat seama că, pentru a îmi conduce mașina, trebuie să îmi iau permis. Ca să pot ridica ancora la barca mea, îmi trebuie alt permis. Ca să îmi iau și licență de ultralight, iar trebuie să iau niște examene. Urma să aduc pe lume un copil care poate va conduce lumea! Şi pentru asta nu îmi trebuia un Permis? Ca să fiu Dumnezeu pentru o ființă nouă, nu trebuia să îi demonstrez nimănui că Pot?

Din clipa în care devii părinte, devii Dumnezeu. Dumnezeu a făcut lumea. Probabil la fel cum o faci și tu, Mamă a copilului tău! Tu dai viață, după care îi dai drumul Fiului prin Rai și îi spui să nu mănânce mere. Atunci să nu te miri când o să descoperi că ai un copil mofturos. Din clipa în care devii părinte, lumea de mâine va avea chipul și asemănarea ta. 

Copiii sunt oameni ca noi. Şi de la ideea asta a pornit pregătirea. Am ajuns Consilier în Alăptare si Diversificare, “Femeia care îi face pe copii să mănânce” şi “Cititor” în plânsul copiilor.

Misiunea mea este să îi ajut pe părinții din România să își înțeleagă copilașii, atunci când nu mai știu dacă sunt părinți buni. Omuleții transmit din prima zi mesaje puternice. Iar eu traduc plânsul sau refuzul lor în cuvinte-de-înțeles pentru părinții lor.

www.permisdeparinte.ro

Arenele Romane, Cel mai important teatru de vara în aer liber din România

Arenele Romane sunt cel mai important teatru de vară în aer liber din România, un loc unic în Sud-Estul Europei. Situate în Parcul Carol, au o capacitate de maximum 8000 de locuri pe scaune și în picioare. 

Teatrul a fost construit în anul 1906 după model roman și inaugurat la deschiderea “Expoziției generale române” din același an. Între anii 1966 și 1968, teatrul de vară Arenele Romane a fost renovat complet, adăugându-i-se două sectoare noi de tribune, cabine pentru artiști, birouri administrative, săli de repetiție și pregătire a diverselor spectacole, iar scena a fost complet acoperită. 

Între anii 1980 și 2001, Arenele Romane au intrat în uitare, fiind scoase complet din circuitul artistic bucureștean. 

Din anul 2001, grupul de firme Sfinx Experience, ce administrează Arenele Romane, beneficiind de experiența de aproximativ 50 de ani în showbussines și a notorietății lui Mișu Cernea, fost membru al formațiilor Mondial, Sfinx și Sfinx Experience, a reușit ca, în câțiva ani, să îl facă cel mai important loc de concerte rock, pop rock, house din România.  Pe scena Arenelor Romane au cântat în ultimii ani unii dintre cei mai mari artiști ai lumii. 

În timpul iernii, platforma din interiorul Arenelor Romane este acoperită cu o sală de spectacol încălzită și izolată fonic, cu o capacitate de aproximativ 2.500 de spectatori. În această sală au loc în perioada rece a anului spectacole foarte variate din toate genurile muzicale. 

Atât vara, cât și iarna, Arenele Romane dispun de o dotare tehnică excepțională, care poate acoperi orice cerințe tehnice ale artiștilor care concertează aici.

Picturile lui Costin Craioveanu, temă a tricourilor 'Proud To Be Romanian'

Regina Maria a Romaniei este prima temă a tricourilor Proud To Be Romanian.

Pictura lui Costin Craioveanu este executată în stilul pop art, caracteristic tuturor creaţiilor sale.

Comandaţi aici