Ponderas, Standardele acreditării de excelență în chirurgia bariatrică și metabolică

Sub conducerea Doctorului Cătălin Copăescu, având la dispoziție cel mai bine instruit personal medical în chirurgia obezității, cea mai avansată tehnologie medicală și cea mai diversificată cazuistică din România, Ponderas a inițiat în 2011 primul demers pentru obținerea acreditării de Centru de Excelență de către Federația Internaționala pentru Chirurgia Obezitatii, iar în 2014 l-a solicitat pe al doilea, din partea Surgical Review Corporation, USA.

Cele două certificări au fost obținute cu succes, procesul de auditare analizând elemente precum: expertiza și experiența chirurgilor, pregătirea întregului personal în tratarea cazurilor de obezitate, numărul de operații bariatrice realizate de echipa Ponderas (până în prezent acest număr depășind 7.000), rezultatele pacienților post-operator, metodele de monitorizare a acestora și protocoalele de îngrijire, dar și dotarea întregului spital cu aparatură medicală de ultimă generație, dimensionată corespunzator pentru pacienții cu obezitate.

Astfel, Ponderas a devenit singurul Centru de Excelență în chirurgia metabolică și bariatrică din Europa de Est cu dublă acreditare, europeană și americană, iar Doctorul Copăescu a primit la rândul său acreditarea de Surgeon of Excellence. 

Serviciile medicale oferite de Ponderas ating cele mai înalte standarde internaționale. Tehnologia de avangardă folosită aici include: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), 8 săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D, anestezie video-asistată, 2 laboratoare de endoscopie și un centru de training cu sisteme audio-video de transmisie live Full HD din sălile de operație în sălile de curs.

 

Castle Hotel Daniel, Spiritul autentic al Transilvaniei

Castelele și conacele reprezintă cea mai importantă moștenire culturală a Transilvaniei, doar în județul Covasna existand peste 100. Castelul Daniel este printre puținele castele renovate, unde oaspeții au ocazia să trăiască spiritul autentic al Transilvaniei din acele vremuri, să guste bucatele tradiționale și să experimenteze armonia vieții simple din satele transilvănene, totul la cele mai înalte standarde de confort și calitate ale prezentului.

“În anul 2009, am aflat despre existența castelului și despre faptul că este de vânzare, dintr-un album intitulat Ținutul Conacelor, și am hotărât să-l cumpărăm. Au urmat 5 ani de cercetări și restaurări, pentru ca, în august 2014, să deschidem porțile Castle Hotel Daniel.” Rácz Lilla, proprietara a Castle Hotel Daniel.

Construcția Castelului Daniel din Tălișoara a început în perioada renașterii târzii din Transilvania, când familia de nobili Daniel, ocupând deja un loc important în viața publică a Transilvaniei, a luat decizia întemeierii unei noi rezidențe nobiliare la Tălișoara.

Odată cu construcțiile efectuate între anii 1669–1680, clădirea a devenit o veritabilă reședință nobiliară, demnă de rangul familiei și de exigențele epocii. În timpul acestor lucrări, clădirea a fost îmbogățită cu o serie de elemente sculptate din piatră, cum ar fi blazonul cu lebădă. Tot atunci s-a finalizat și construcția sălii mari a castelului, care ocupa întregul etaj, fiind potrivită pentru organizarea unor evenimente festive de anvergură. S-a pus un accent deosebit pe decorarea acestei săli, pereții fiind pictați cu scene diferite, o serie de asemenea picturi fiind dezvăluite cu ocazia restaurării clădirii. Aceste picturi murale, databile în jurul anului 1680, constituie ansamblul patrimonial cel mai important al castelului. 

”Pereți seculari și arcade grațioase, saloane intime și apartamente spațioase – oaspeții noștri vor savura atmosfera autentică a unui castel renascentist. Opt camere cu design unicat, savoarea elegantă a bucatelor tradiționale, excursii tematice și răsfăț nobiliar vă așteaptă la Castle Hotel Daniel.” Incepând cu luna august 2014, astfel  își întâmpină Castelul Daniel oaspeții.

Pensiunea este amenajată după un concept de boutique hotel. Castle Hotel Daniel păstrează atmosfera și toate elementele arhitecturale ale unui monument istoric , printre care blazonul sculptat al familiei din 1669, sau picturile murale din 1680, oferind în același timp cel mai înalt confort al timpurilor noastre.

Cele opt camere unic amenajate, păstrează și ele istoria castelului prin povestea și denumirea lor. Astfel, într-una din camere se regăsește o scenă cu plata birurilor la Poarta Otomană de către Principatul Transilvaniei, solie la care însuși contele Daniel a fost trimis principal, scenă după care și camera respectivă  și-a căpătat denumirea de Camera Constantinopol.

Apartamentul cu Lebăda, o cameră spațioasă cu șemineu, și pat cu baldachin, și-a căpătat denumirea după blazonul familiei, care se află pe peretele dinspre exterior al camerei.
O altă cameră cu o atmosferă aparte este Camera Poarta Castelului, care este amenajată în încăperea boltită care înainte servea ca și intrarea în castel. Dacă până la sfârșit de secol 19. portarul castelului obișnuia să se încălzească la sobă în asteptarea musafirilor sosiți la castel cu caleașca, astăzi oaspeții pot savura o cină romantică la flăcările șemineului.

Și mobilierul castelului este unul deosebit, fiind confecționat reutilizând material lemons de sute de ani recuperat din castel, combinat cu materiale naturale finisate cu iz de  high-tech: lemn lăcuit, piatră tăiată, cupru, sticlă și țesuturi fine din catifea, obținând astfel o armonie perfectă intre autentic, vechi și nou.

Conceptul gastronomic urmărit la castel este același cu conceptul de design interior, și anume reinterpretarea unor bucate tradiționale, conform exigențelor culinare moderne.

Castelul Daniel se situează la aproximativ o oră de Brașov, Miercurea Ciuc sau Odorheiu Secuiesc.

Alin Comşa, Self Trust Academy

foto credit Danutz Tolea

foto credit Danutz Tolea

Este trainer de peste 15 ani, implicat în proiecte ce țin de dezvoltare personală, relaționare eficientă  și managementul echipelor, cu experiență de aproape 20 de ani în piața financiar-bancară şi absolvent al unui master în marketingul serviciilor bancare. Profesează ca manager al unui departament de vânzări într-una dintre cele mai mari bănci din țară și în paralel susține cursurile de formare a formatorilor la Institutul Bancar Român.

Este specialist în relații publice și comunicare, si fondator al companiei de training SELF TRUST ACADEMY. Alin Comşa, despre el povestim. Un român mai mult decât mândru de naţionalitatea sa, un roman care ştie că tot ce înseamnă cultură şi civilizaţie românească este un argument solid pentru a exista, pentru A FI. Astfel, sub mâna sa, au luat naştere o serie de cursuri de dezvoltare prin artă și istoria culturii  pe care acum le susține volutar copiilor din școli sau orfelinate. Proiectele desfășurate de el sunt proiecte ce au în centru întotdeuna Omul.

„Prin SELF TRUST ACADEMY am creat o platformă de educație, respectând ideea marelui Siru Haret, care a înțeles că pentru a îmbunătăți un lucru este nevoie să lucrezi la bază, la rădăcină.” - Alin Comşa.

Cel mai nou proiect al său pentru Romania este un nou concept numit Leadership în Viziune Românească, prin care scoate în evidență  valoarea culturii și civilizație române făcând o paralelă între conceptele de leadership clasic și exemple ale personalităților românești.

De-a lungul timpului, Alin Comşa a dezvoltat o serie de cursuri cu diferite teme: Leadership, Coaching, NLP, Sisteme de convingere, Vânzări Directe, Managementul echipelor de vânzări, Inteligență emoțională, Time Management, Motivare, Charisma, Train the Trainers, Public Speaking etc.  

 

 

ANNETTE Tea, Cake & More

Când pasiunea pentru design întâlnește creativitatea și dorința arzătoare de a trăi frumos și sănătos, apar lucruri de suflet, așa cum este fară nici o îndoiala Ceainăria Annette – tea, cake & more. Un loc elegant, intim, plin de energie pozitivă și preparate delicioase.

Ana Aioanei, femeia din spatele poveștii despre ceai, a dorit să creeze un spațiu cald în care să te simți ca acasă, o ambianță plăcută și cu mult bun gust, unde să te relaxezi împreună cu cei dragi și să-ți faci noi prieteni.

“De când mă știu fac design de interior, însă acum 3 ani îmi exprimam, pentru prima oară, dorința de a avea o cafenea deosebită. Dorința avea să se împlinească la începutul lui 2015 când, în centrul Bucureștiului am descoperit o casă veche cu o arhitectură deosebită și o grădină plină de verdeată. Atunci am lansat acest proiect ambiţios ce este dedicat amintirii unui om foarte special pentru mine, mama mea Aneta. Prepar cu drag “Tortul casei” deoarece îmi amintește de copilărie când în fiecare sâmbătă mama ne pregătea ceva dulce.”

La Ceainăria Annette te întâmpină aromele misterioase de ceai și tort facut în casă. Aici puteti servi atât un prânz delicios cât și o cină romantică. Pe lângă cele 50 de sortimente de ceai, în meniu veți găsi și preparate culinare raw vegane, vegane dar și cu carne sau pește.

 

Amelie Suri, Un brand românesc cu istorie

Armură pentru femeia care luptă să-și îndeplinească visurile, alint pentru femeia jucăușă, dulce, ascunsă; înveliș color brăzdat de maci, eleganță materială ce conturează silueta femeii care visează, își dorește, iubește, face. Așa sunt creațiile ce se desprind din atelierul Amelie Suri. Ele te acoperă cu dragoste, zâmbete, bunătate, încredere și dor. Te îmbracă delicat cu o stare de bine, te învăluie cu țesături menite să te încălzească, mai ales pe interior.

Brandul Amelie Surie are adânci rădăcini în istoria familiei, încă de pe la 1913, când tânăra cocoană Amelie, proaspăt întoarsă de la studii în străinătate, pune bazele „Mode de Paris” și “Rândunica”, două ateliere de creatie vestimentara în Pitești și Câmpulung. În acele ateliere au fost create printre primele tricouri cu mânecă lungă din țară pentru femei, o inovație pentru acea perioadă,  purtate după moda vremii cu mănusi și umbrelă de dantelă. Momentul a fost imortalizat de celebrul fotograf evreu-neamț Andreas Horn.

După 100 de ani, moștenirea păstrată în suflet de fiecare generație își găseste în prezent locul de echilibrat mediator al relației dintre femeia modernă și mediul de afaceri. Îmbinând armonios eleganța pariziană a secolului XX cu aromele orientale și funcționalitatea contemporană, Amelie Suri se impune ca un brand românesc liber, creativ, artistic, pentru femei puternice, elegante și în același timp senzuale.

Amelie Suri este o poveste despre curaj și femei care te inspiră.  O poveste a femeii de ieri, de azi și de maine.