Laura Hîncu, Silk Fashion Designer

Mătasea, unul dintre cele mai nobile materiale, seduce femeile de peste 5000 de ani prin senzualitate și eleganță. Este materialul care reprezintă cel mai bine creațiile designer-ului Laura Hîncu, cea care în ultimii 5 ani a creat sute de rochii unicat prin serviciul Private Fashioning.

Și-a construit brandul personal pornind de la personalitatea, abilitatea și cunosșințele proprii, mizând pe esetica simplității. Semnătura designerului este una dintre cele mai discrete, substituentul etichetei clasice regăsindu-se în plăcuțe minimaliste, suflate cu aur, atent gravate manual cu inițialele LH.

De-a lungul anilor, s-a evidențiat pe piața din România cu un produs exclusivist - piese unicat realizate din mătase naturală, create pentru fiecare persoană în parte, obiecte vestimentare special gândite pentru evenimente importante ce au ca scop să reprezinte o completare a personalității. 

Una dintre marile provocari ale designerului a fost rochia pictată manual, realizată pentru debutul pianistei Alexandra Dariescu în cadrul Concertului Regal alături de orchestra Fundației Principesa Margareta a României, cu ocazia zilei Regelui Mihai 1.

Printre cele mai recente colecții lansate se numără Minimal TF - reinterprearea minimalistă a portului popular romanesc și Duality -  rochii „2 în 1“, cu ambele fețe purtabile.

Din pasiune pentru mătase, Laura a creat o linie de piese vestimentare esențiale în garderoba oricărei femei ce exprimă aceeași viziune artistică – piese delicate, cu linii fluide și minimaliste.

Acestea înfățișează perspectiva simplificată asupra conceptului Private Fashioning și sunt disponibile în magazinul online shop.laurahincu.ro.

Franke România la majorat, 18 ani de activitate în România

Subsidiara a companiei multinationale Franke Group din Elvetia, lider mondial in productia si comercializarea de chiuvete, care a implinit anul acesta 105 ani de existenta. Herman Franke a fost un pionier in industria inoxului, fiind cel care a inventat chiuveta de inox si cuptorul incorporabil la dimensiunile standard folosite si in ziua de azi, si, de asemenea, a fost inventatorul primelor echipamente de bucatarie profesionala standardizata si a primei chicinete.

In Romania, Franke si-a inceput activitatea in anul 1998, anul acesta sarbatorind majoratul, implinind astfel 18 ani de activitate pusa in slujba servirii clientilor nostri, cu pasiune si dedicatie, pentru oferirea de solutii complete customizate. 

Ne-am propus inca de la inceput sa fim cei care dau tonul in piata romaneasca, fiind primii care am introdus solutia completa pentru bucatarie, sistemul Franke cu zona de pregătire a mâncării, chiuveta si baterie, zona de gatit,  compusa din cuptor, plita, hota, cuptor cu microunde si zona de pastrare a alimentelor, respectiv combine frigorifice, care sa fie perfect integrate din punct de vedere estetic şi funcţional , pentru a crea o armonie perfectă în bucătăria devenita veritabil centru al casei, locul în care se petrece cel mai mult timp alături de cei dragi.

Printre inovatiile Franke se numara: sistemul complet de echipamente incorporabile armonizate estetic si functional, cuptorul a carui capacitate permite prepararea concomitenta a 4 feluri de mancare, Franke fiind prima companie care a lansat pe piata romaneasca acest model de cuptor, tehnologia cuptorului myMenu, un produs unic in lume, care poate fi actionat de catre utilizator prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete de oriunde s-ar afla, tehnologia DCT : Dynamic Cooking Technology, care permite eliminarea necesitatii preincalzirii si reducerea timpului de gatit cu pana la 20%, comparativ cu cuptoarele conventionale.

Suntem primii care am introdus pe piata romaneasca chiuvetele colorate din materiale compozite: Fragranite, Tectonite, si Solid Surface, cu proprietăți antibacteriene, rezistență la temperatură, rezistență la zgârieturi, rezistență la șoc, toate intr-o gamă bogata de culori, bateria dotata cu 3 cai Atlas Clear, care permite obtinerea apei filtrate direct de la robinet pe un canal dedicate (3  canale apa rece, apa calda si apa filtrata), suprafetele Franke - pentru a completa sistemul complet cu blaturi si suprafete de lucru pentru masa sau insula de bucatarie.

Suntem de asemenea promotorii si sustinatorii gatittului sanatos, a mancarii preparate in casa, prin modalitati de coacere Wellness.

In Romania suntem principalii promotori ai cooking show-rilor prin promovarea valorilor si principiilor Masterchef-ilor din Romania.

Suntem mandri ca putem ajuta si sprijini scolile de gatit din Romania, si prin eforturile noastre putem contribui la educatia romanilor pentru o hrana sanatoasa si transformarea gatitului intr-o experienta cat mai placuta si ridicarea lui la rangul de arta.  

 

Doctorul Cătălin Copăescu, Fondatorul chirurgiei bariatrice laparoscopice în România

Din dorința de a îmbunătăți tratamentul pacienților care necesitau intervenții chirurgicale în România anilor ’90, Doctorul Copăescu a ajuns să fie, încă de la începutul carierei, un deschizător de drumuri.

În 1994 a realizat primele intervenții de chirurgie laparoscopică, metodă minim-invazivă care presupune incizii de doar câțiva milimetri, dureri minime după operație și timp de recuperare foarte scurt. Începând din același an, s-a implicat activ în instruirea medicilor din România pentru acest tip modern de chirurgie, activitate de training care continuă și astăzi. Experiența îndelungată în laparoscopie i-a permis ca, în 2002, să realizeze prima intervenție de chirurgie bariatrică din România, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de tratare a obezităţii, cu¬ rezultate semnificative și durabile.

Alternând între mediul privat și cel de stat și remarcând lipsurile ambelor părți, în 2010 a inaugurat prima clinică din țară complet dedicată bariatriei: actualul Ponderas Hospital. Aici a fost lansat și primul program de tratament complex al pacientului metabolic, care include, pe lângă intervenția chirurgicală, și evaluări pre- și post-operatorii detaliate, seminarii despre obezitate si chirurgie bariatrică, precum și planuri de nutriție și monitorizare continuă, pe o perioadă nedetermiantă, a pacienților tratați.

În prezent, Dr. Cătalin Copăescu este primul și singurul Chirurg de Excelență în chirurgia metabolică și bariatrică din România, având dublă certificare, din partea Federatiei Internationala pentru Chirurgia Obezitatii și acreditarea americană (SRC). Cele două titluri au venit odată cu certificarea clinicii Ponderas în același domeniu, ca fiind singurul Centru de Excelență în chirurgia obezității din Europa de Est. Acesta este totodată și centrul cu cea mai avansată tehnologie dedicată chirurgiei laparoscopice din țara noastră, prima intervenție 3D full-HD fiind realizată tot aici, de către același chirurg pasionat de inovație.

De mai bine de 25 de ani, Doctorul Copăescu face istoria domeniului său să existe și în România.

 

Sabrina Marinescu, Panacea Urban Apothecary & The FOOD Project

A studiat la Paris si New York ,dar a hotarat apoi sa se intoarca in Romania. 

De ce? Cat se poate de simplu. 

Pentru ca este “Proud to be Romanian”. 

Ghidata de dorinta de a schimba Romania, de a incuraja tinerii ce au studiat afara sa se intoarca si sa aplice toate lucrurile invatate in strainatate, in folosul tarii, a considerat ca cel mai puternic imbold este exemplul personal. Asa a aparut Panacea Urban Apothecary pe piata din Romania, un brand de produse de ingrijire a tenului formulate pe baza studiilor ce arata ca peste 50% din ceea ce se aplica pe piele, este absorbit in sange, si deci astfel, propunand o dieta a pielii 100% naturala, ce contine doar fructe, plante si legume. 

Complementar acestor produse de ingrijire a pielii, alaturi de partenerele sale, Irina Culetu si Maria Ianus, Sabrina a lansat si The FOOD Project, o noua linie de suplimente alimentare naturale, ce intregeste conceptul de “Beauty Inside Out”. 

Aceste produse Romanesti se vand deja pe piata internationala iar in comunicarea lor, sintagma “proud to be Romanian” se poate intalni cat se poate des. “Mandria de a iti putea ajuta si promova tara prin intermediul unor produse de calitate ce contin si ingrediente romanesti faimoase pentru proprietatile lor curative, este motivatia suprema pentru noi”, ne spune Sabrina. 

Gina Dragomir, ArtisanArt

Inca din copilarie, Gina a cochetat cu tot ceea ce insemna frumos si creativ, asta pana cand s-a indragostit iremediabil de designul web si a considerat ca si-a descoperit menirea. Pe atunci insa, nu stia ca viata este imprevizibila si plina de surprize. Dupa 11 ani in care a practicat designul, participand si  castigand diverse concursuri de design, absolvind doua facultati si dobandind o experienta solida in domeniul designului, cea mai mare pasiune a sa - pictura - dintr-un simplu moment de relaxare si exaltare a spiritului - a devenit un business de suflet. 
Proiectul ArtisanArt este un vis devenit realitate datorita pasiunii si talentului artistei, dar si a sustinerii celor apropiati.  Pasionata de spiritualitate si de  frumos, artista reuseste sa transpuna in picturile sale adevarate povesti cu zane, printese, peisaje magice, ingeri si, bineinteles, cu iubire, multa iubire. Lucrarile sale atipice, sunt pline de culoare, de viata, de energie pozitiva si de emotie.

Realizate in acuarela, acrilic sau ulei, tablourile au ajuns in multe orase din tara, infrumusetand si vindecand suflete in casele a zeci de romani. Cel mai recent proiect, realizat in colaborare cu Liberty Print, este o linie personalizata de tricouri ce au ca imprimeuri picturi originale, viu colorate si foarte vesele.

Pe langa expozitiile de pictura sustinute in Timisoara si nu numai, proiectul sustine ajutorarea copiilor din mediile defavorizate, prin organizarea de evenimente si concursuri cu scop caritabil.

In curand, creatiile ArtisanArt vor putea fi admirate si achizitionate nu doar online, planurile de dezvoltare ale brandului fiind indraznete. Puteti afla mai multe detalii despre proiect vizitand site-ul www.artisanart.ro si pagina de facebook ArtisanArt Boutique.

"Singurul mod de a realiza lucruri minunate e sa iubesti ceea ce faci!"