Alma Health & Spa Retreat. Resort balnear premium pe malul Lacului Sărat

Lacu Sărat este una dintre primele staţiuni balneo-climaterice din România. Înfiinţată acum aproape 150 de ani, în 1879, era renumită în Europa începutului de secol XX pentru puterea vindecătoare a nămolului sapropelic şi priceperea medicilor, dar şi pentru atmosfera de vacanţă, balurile şi evenimentele organizate aici.

Legenda spune că domnitorul Vlad Ţepeş, vrând să pedepsească nişte oşteni turci luaţi prizonieri, i-a "vârât în saramură" cu tot cu cai, în Lacul Sărat, crezând că astfel va scăpa de ei.

Şi nu mare i-a fost mirarea voievodului, când, după vreo săptămână, turcii şi caii lor au ieşit din lac mult mai întăriţi şi vindecaţi de răni.

Apoi, localnicii, auzind povestea, au început să meargă şi ei în locul vindecător, să se însănătoşească. Iar vestea s-a răspândit din localnic în localnic şi din generaţie în generaţie, până în 1879 când, după cercetări şi verificări amănunţite ale calităţilor nămolului sapropelic şi ale apei hipersaline, statul român a decis înfiinţarea Staţiunii Lacu Sărat, una dintre primele staţiuni balneare din România.

"Lângă Brăila era înfloritoare staţiunea balneară Lacu Sărat, dotată în stilul epocii, cu un parc englezesc, cu un chioşc pentru muzică şi cu un cazinou în care se juca "chemin de fer" şi "bula". Venea Lumea din toate colţurile ţării... veneau să-şi petreacă vacanţele la Lacu Sărat, Nicu Filipescu şi Lilli Gheorghiade, Take Ionescu şi Miţa Biciclista, poeţi şi ziarişti de renume." Nicolae Carandino, ziarist.

Medici renumiţi, precum Carol Davila, Bernard Landway, Dr. Felix, Ion G. Apostolea nu şi Th. Bastaki contribuie prin cercetările lor şi prin profesarea medicinei în staţiune la vindecarea celor care sufereau mai ales de boli reumatismale şi dermatologice.

În jurul anului 1900, staţiunea Lacu Sărat devenise o staţiune balneară înfloritoare, legată de Brăila printr-o linie de tramvai electrificată. Staţiunea se mândrea cu hoteluri şi pensiuni, restaurante, parc englezesc, terenuri de sport, cazinou, baluri care se încheiau cu focuri de artificii şi bătăi cu flori, spectacole de teatru, concerte şi fanfare militare. Era o staţiune renumită, fiind vizitată de personalităţile vremii, atât pentru proprietăţile vindecătoare ale lacului, cât şi pentru atmosfera încântătoare de vacanţă.

Şi chiar dacă criza din anii 30, distrugerile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi anii gri ai comunismului au vrut parcă să şteargă amintirea anilor de glorie, în anul 2021 staţiunea este declarată staţiune de interes naţional, reînviind speranţa renaşterii şi dorinţa de a-i reda renumele pierdut.

Odată cu investiţiile în dezvoltarea noului complex balnear şi de vacanţă modern Alma Health & Spa Retreat, se redă staţiunii Lacu Sărat gloria şi farmecul din perioada în care aceasta rivaliza cu staţiunile balneoclimaterice renumite ale Europei şi se revitalizează această adevărată comoară ascunsă a Bărăganului.

Alma înseamnă suflet în limba spaniolă, benefic şi hrănitor în limba latină, tânăr în limba ebraică şi savant în arabă. Alma este antic şi modern, tradiţional şi cosmopolit, ca şi lo-ul căruia îi aparţine resursa vindecătoare perpetuă a Lacului Sărat, nămolul sapropelic.

Şi, aşa cum acest adevărat aur negru al sănătăţii se regenerează continuu de peste o mie de ani, la Alma Health & Spa Retreat îţi refaci sănătatea, îţi regăseşti echilibrul interior, te bucuri de vacanţă împreună cu cei dragi.

Începe ziua cu un moment de relaxare chiar în camera ta de hotel cu privelişte către parc sau către lac. Ai la dispoziţie 185 de camere şi apartamente premium, cu balcoane şi terase mobilate, cu facilităţi inteligente şi toate beneficiile de care ai nevoie pentru o experienţă premium la Lacu Sărat.

De la cele mai eficiente terapii spa, wellness şi tratamente balneare cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, la vacanţe şi evenimente, se dă viaţă unui complex balnear şi de vacanţă premium, unde pe primul loc sunt grija pentru starea ta de bine şi calitatea serviciilor noastre.

Un spațiu de peste 2500 mp, recepție dedicată și 60 de spații individuale pentru tratamente de recuperare, dotate cu cele mai moderne echipamente te așteaptă pentru următorul sejur de tratament balnear la Alma Health & Spa Retreat. Cel mai mineralizat nămol sapropelic din România și apa lacului, care se transformă, sub soarele arzător, într-un elixir vindecător din săruri și minerale, sunt resurse unice, care întăresc sistemul imunitar, elimina toxinele, țin ridurile la distanță, cresc nivelul de energie al organismului, elimină anxietatea și previn depresia.

Tradiții vechi de vindecare întâlnesc medicina modernă pentru ca, împreună, să creeze un panaceu de vindecare pentru afecțiuni diverse: reumatismale, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice periferice, ginecologice, dermatologice, endocrine. 

În Lacul Sărat, nămolul sapropelic are o calitate excepțională pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, a stărilor post-traumatice, afecțiunilor respiratorii și ale sistemului nervos central, având proprietăți antiinflamatorii, vasodilatatorii, detoxifiante, de stimulare a circulației sangvine. În 1883, când a fost testată salinitatea apei și calitatea nămolului, s-a înregistrat că “gradul de concentraţiune a apei variază între 26-45%, întrecând pe a tutulor celor alte ape minerale din lacuri analoage din Europa” iar în 1890 calitatea sa a fost certificată de către Laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris.

Executive Chef-ul Alma alege cu atenţie ingredientele reţetelor şi pune în prim-plan aroma, echilibrul şi calitatea meniurilor servite oaspeţilor, urmand principiile alimentaţiei sănătoase, cu ingrediente proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Se Integrează în conceptul culinar preparate locale, tradiţionale şi specialităţi internaţionale care să reflecte spiritul cosmopolit al Brăilei.

La Alma Health & Spa Retreat au fost create şase restaurante în care să îţi răsfeţi gustul: Kyralina - Cramă românească, Ostia - Restaurant pescăresc, Helise - Restaurant pentru evenimente, Bistro by the Lake - Comfort Food pe plajă, Allegria - Restaurant internaţional a la carte.

Întregul resort este o evadare din cotidian, dar centrul spa duce starea de bine la un nou nivel. Cu acces exclusiv doar pentru oaspeţii cazaţi, Alma Spa te aşteaptă cu terapii de revitalizare şi anti-age, într-o atmosferă relaxantă la piscina interioară cu apă dulce, de 1.2 m adâncime, la jacuzzi-ul cu vedere spre lac, la cele 2 saune saline cu pereţi din sare de Himalaya, la Hammam, saună umedă, alături de masajul facial şi corporal, camerele terapeutice pentru cupluri, duşul Vichy şi duşul scoţian, fântâna de gheaţă.

Echipa de terapeuţi profesionişti te va ajuta să te revigorezi, să te relaxezi şi să-ţi regăseşti echilibrul interior.

Centrul de evenimente Alma este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel încât să poată găzdui toate tipurile de evenimente private şi corporate, evenimente culturale şi expoziţii.

Cele patru săli de conferinţe, dar şi restaurantele cu spaţii generoase beneficiază de lumină naturală, acces la terase şi privelişte, astfel încât evenimentele organizate la Alma Health & Spa Retreat să le ofere invitaţilor o stare de bine, de confort şi bună dispoziţie, indiferent de tipul de eveniment la care participă.

Cu candelabre somptuoase si o scenă impresionantă încorporată, Alma Grand Ballroom este cea mai spectaculoasă sală de evenimente din Brăila. De la evenimente sociale la spectacole de teatru, banchete sau expoziţii, Alma Grand Ballroom poate găzdui orice fel de eveniment de mari dimensiuni.

Esti invitat să cunoşti universul Alma şi să contribui la revitalizarea Lacului Sărat, staţiunea care a uimit Europa începutului de secol XX. Un ecosistem creat în jurul comorii ascunse a Bărăganului, staţiunea cu cele mai multe zile însorite din România.

Conacul lui Maldăr. Farmecul boieresc al Olteniei de altădată

Conacul lui Maldăr este o culă oltenească autentică, ce își păstrează intacte toate detaliile de caracter – dintre care, cu adevărat iconic este cerdacul brâncovenesc, cu arcade.

Domeniul include conacul, restaurantul, o căsuță de oaspeți în stil tradițional, crama, biblioteca, o piscină exterioară și un spațiu interior de wellness - toate dezvoltate în timp, organic, în tihnă. Așa cum e și viața la conac. Aceasta e, de fapt, un mic voiaj în vremea boierilor noștri de odinioară, fiecare din cele 18 camere păstrând atmosfera de atunci până la nivel de detaliu.

Conceptul de ospitalitate al Conacului lui Maldăr este cel al “răsfățului boieresc” – o promisiune respectată în toate experiențele oferite - de la cazare la gastronomie și evenimente. Acestea din urmă readuc în contemporan fragmente de viață de altădată (șezătoarea tradițională, divanul oriental, serate franțuzești), dar, în egală măsură, experiențe de real răsfăț sunt cele de familie (nunți, aniversări), sau corporate (teambuilding, retreat).

Acestea pot fi propuse inclusiv în formule tematice complete, de la meniu la recuzită și opțiuni de activități (atât de interior, cît și explorări ale Olteniei).

 
 

În calendarul evenimentelor, apogeul fiecărui an îl reprezintă ultimul weekend din octombrie – când “Zilele Conacului” devin un festival, retras și exclusiv, de gusturi și experiențe. Un concept diferit în fiecare an, dar oferind oaspeților de fiecare dată un festin de momente trăite cu farmec.

Aflat chiar în inima Olteniei, Conacul lui Maldăr e o lume în sine. Un domeniu de noblețe, al tihnei și al răsfățului, în care sunt cultivate experiențe reconfortante memorabile.

APAN. O ECHIPĂ, O MISIUNE, O POVESTE

Propunerea de colaborare cu proiectul Romanian Excellence in Art, Culture and Heritage a deschis cutia cu amintiri. Au început să se deruleze prin fața ochilor noștri toate activitățile din categoria FAPTELOR BUNE în care a fost implicat Grupul de firme APAN, și mi-am dat seama că sunt multe și că am fost prezenți alături de sportivi, elevi, studenți, artiști, fizic, financiar, moral, și ne-am bucurat de fiecare moment petrecut alături de oameni minunați, care fac lucruri care să conteze, care aduc în viețile oamenilor bucurie, armonie, satisfacția unui câștig, chiar dacă, la final, primim doar o diplomă sau medalie de participare. Toate aceste amintiri cred că merită să le facem cunoscute, nu pentru orgoliul nostru, ci ca o dovadă de admirație și mulțumire celor care ne-au invitat și care au acceptat să le fim parteneri.

Ordinea de prezentare mai puțin contează, este total aleatorie, amintirea este cea care dă valoare.

Aș începe cu colaborarea de câțiva ani cu UNIVERSITATEA DUNĂREA DE JOS GALAȚI. Am fost alături de echipa DANUBE PISTONS  la concursul de KART LOW COST, pentru care APAN  a pus la dispoziție costumele complete pentru ce doi piloți și două seturi de anvelope. Este o echipa în care profesori și studenți se implică în proiectarea, construirea și participarea la aceste concursuri. Am trăit emoțiile lor, supărarea, când lucrurile nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit, dar și bucuria participării și acel "la anul vom face mai bine".

Concursul de inventică UGAL INVENT, SALONUL INOVĂRII ȘI CERCETĂRII, organizat de Universitatea Dunărea de Jos Galați, ne-a oferit prilejul de a recompensă munca celor care și-au prezentat lucrările și am avut onoarea să oferim PREMIUL APAN uneia din echipele participante și care a reprezentat cu succes instituția de învățământ.

UGAL INVENT este primul eveniment care sprijină inovarea la nivel național și internațional, promovat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și partenerii acesteia. Au fost înscrisi peste 150 de participanţi, cercetători din universităţile şi institutele de cercetare din România şi Republica Moldova, care au adus la sediul central din Strada Domnească nr. 47 cele mai noi descoperiri din inginerie, fizică, chimie, matematică.

După  atâta efort intelectual facem și puțin sport, alături de organizația BIKE WORKS, și mergem la MĂCIN MOUNTAIN FUN, un concurs de ciclism și cross unde APAN premiază la fiecare ediție câștigătorii primelor trei locuri, la toate categoriile. Este adevărat că cei care au făcut cel mai puțîn sport suntem noi, dar, ca de fiecare dată, ne-am propus că la anul să facem parte dintre cei care concurează, și nu dintre cei care le oferă la sosire  un pahar cu apă participatilor și le spun cu satisfacție FELICITĂRI!. Numărul de participanti înscriși la toate categoriile crește an de an, și asta ne face să ne dorim să fim alături de ei. O atmosferă extraordinară, o organizare ireproșabilă, multe surprize din partea organizatorilor. După efort am fost răsfățați cu un minunat foc de tabără și ne-am relaxat într-o atmosfera de poveste, cu muzică și voie bună.

În fiecare an GRUPUL APAN încheie noi colaborări. Am fost încântați să fim alături de copiii colegiului național GHEORGHE MUNTEANU MURGOCI la celebrarea a 100 de ani de existență. Momente emoționante în care s-au întâlnit mai multe generații sub același acoperiș , oameni cu realizări remarcabile, care fac cinste orașului Brăila și liceului de unde au pornit pe  drumul succesului. Oameni de cultură, sportivi de performanță, oameni de afaceri, personalități cu recunoașteri științifice și artistice. Felicitări conducerii liceului care a adus în fața elevilor exemple vii care să-i emoționeze și să-i facă mândri că sunt elevii acestei instituții de învățământ. Ca semn de apreciere  pentru efortul și pasiunea lor, GRUPUL APAN a sponsorizat VELOCITY, echipa de robotică a  colegiului, și a pus la dipoziție resursele financiare necesare achiziționării de noi accesorii pentru echiparea robotului ce va participa la concursul de robotică organizat de BRD, FIRST TECH CHALLENGE ȘI NAȚIE PRIN EDUCAȚIE. O echipă cu experiență în acest concurs.

Și cum în Brăila sunt mulți copii buni, s-a înființat echipa de robotică HELIX, echipa ce s-a format sub protecția și îndrumarea BIBLIOTECII JUDEȚENE. Fiind la început de drum, GRUPUL APAN a achiziționat pentru această echipa dotarea necesară participării la etapa națională.

Și, spre finalul prezentării, dar fără să terminăm enumerarea activităților sponsorizate, să ne relaxăm la FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK. Copii talentați, muzică bună, invitați de seamă, cu toții ne-am bucurat de două seri plăcute, iar la final GRUPUL APAN a acordat premiul pentru popularitate, cea mai bună creație și virtuozitate instrumentală .

Pandemia cu care toți ne-am confruntat începand cu anul 2020 nu ne-a împiedicat să susținem activitățile culturale, sportive și sociale desfășurate în zona Brăila-Galați. Astfel, am fost alături de organizatorii concursurilor de atletism Semimaraton Brăila, desfășurat prin tradiție în luna septembrie, și Semimaraton Galați, ce se desfășoară având startul de pe Faleza Galați în lunile mai-iunie.

Din punct de vedere cultural și social, merită amintit Festivalul Lavandei din Bărăgan, unde am fost prezenți la cele mai recente 3 ediții, eveniment prietenos, consistent, civilizat, în care oaspeţii să fie în centrul atenţiei.

Începând cu anul 2021 APAN SRL Brăila a fost alături de echipa de Handbal HC Dunărea Brăila pe drumul spre performanță în campionate naționale și europene, iar din 2022 APAN SRL Galați și APAN Automobile Volkswagen – Audi și-au unit forțele pentru a susține Clubul Sportiv Municipal Galați, cel mai mare club polisportiv din municipiu, în care sunt legitimați  472 sportivi cu rezultate foarte bune în competiții naționale și internaționale la sporturile individuale dar și la cele pe echipe.

Apan Agriculture Equipments, divizia de agricultură a Grupului Apan, continuă seria faptelor bune, implicându-se în viața socială și academică a țării.

De 3 ani suntem într-un parteneriat activ cu Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” Iași. Reușim, prin sponsorizările și evenimentele comune, să oferim studenților și cadrelor didactice imaginea actuală a mediului de business agricol, precum și posibilitatea de a fi în pas cu noile tehnologii agricole.

“România văzută din tractor” este un proiect inedit, inițiat, prezentat și realizat de Patricia Pop, jurnalist de presă agricolă. Este prima persoană care traversează țara la volanul unui tractor, un demers care promovează în principal agricultura, turismul și gastronomia locală într-un mod unic, atrăgând în această poveste diverse categorii de oameni, de la tineri care pornesc pe drumul vieții, persoane active interesate de un stil de viață sănătos, de idei de afaceri, iubitori de agricultură de toate vârstele, iubitori de aventură și gastronomie, curioși care sunt atrași de ineditul caravanei.

În anul 2021, Apan Agriculture Equipments a pus la dispoziția jurnalistei Tractorul McCormick X7.624 VT-Drive. Provocările traseului: 55 de zile, peste 2500 km parcurși cu un tractor McCormick de 240CP, 10 județe, 86 de opriri prin ferme de cultură mare, zootehnie, pomicultură, viticultură, legumicultură, apicultură, fabrici de procesare, 10 pensiuni și hoteluri pentru cazare, sesiuni de gătit cu oamenii locului, totul pentru a promova agricultură, turismul și gastronomia locală.

Alexandrina Cristea, Director Vănzări, APAN Cars

Centru Spa Forest Retreat&Spa

Este locul perfect pentru recuperare, răsfațul simțurilor, satisfacție și starea de bine. Este spa și relaxare la superlativ. Un tur complet de explorare a tuturor posibilităților din Centrul Spa este de natură să reîncarce bateriile după o perioadă plină de stres și oboseală.

Forest Retreat&Spa pune la dispoziție oaspeților noștri toate serviciile pentru un sejur ce îmbină liniștea și contemplarea. Piscina exterioară sezonieră, șezlongurile, piscina interioară, dușurile emoționale, saunele umede și uscate, dar și salina, sunt o parte din serviciile oferite de noi.

Piscina interioară este încălzită la 29 de grade Celsius și cu o adâncime ce variază între 1.30 m și 1.60, are o suprafață de aproximativ 150 mp și dispune de un sistem integrat de masaj cervical. Poate fi considerată o formă de tratament extern, care se bazează pe răspunsul corpului la stimuli calzi și reci, sub presiunea apei sărate sau dulci.

Piscina exterioară, cu o adâncime de 1,40 m, și cu o temperatură minimă a apei de 27 grade Celsius, este disponibilă în sezonul estival și dispune de o terasă unde te poți bucura de razele soarelui și de frumusețea autentică a naturii.

Piscina cu hidromasaj, cu o capacitate de până la 10 persoane, are rolul de a acționa precum o sesiune de masaj manual relaxând mușchii.

Pentru că în permanență ne preocupă confortul oaspeților noștri, calitatea relaxării și mai ales a momentelor de răsfăț, într-un peisaj de poveste, sub culorile apusului, îi așteptăm să petreacă momente de relaxare în jacuzzi-ul exterior, poziționat pe terasa centrului spa.

Peisajul de iarnă se îmbină perfect cu ciubărul în aer liber și oferă mediul prielnic pentru poveștile alături de prieteni, la temperaturi de 38 grade.

Relaxare de proporții epice într-un peisaj de poveste, așa am cataloga această experiență.

Aspectul saunelor și al dușurilor emoționale, realizate integral din mozaic, vă conduce într-o simfonie de culori, sunet, arome și apă. Acestea dispun de programe specifice de cromoterapie și aromaterapie Tropical Rain și Tropical Mist.

Incinta Magic Garden este locul în care poți să-ți lași liberă nevoia de contemplare a naturii doar lăsându-ți privirea să mângâie peretele tapetat cu mușchi naturali. Verdele acestora induce starea de liniște, echilibru dar și optimism revigorant. Transcendență în materie de relaxare.

Fântâna cu gheață vă oferă posibilitatea de a vă răcori ori de câte ori simțiți nevoia în urma efectuării unei terapii calde sau la ieșirea din saună. Prin folosirea consecventă a fântânii de gheață pe parcursul unei ședințe spa se restabilește nivelul de fermitate a pielii.

În cadrul saunei umede, umiditatea aerului atinge nivelul de 100%. Printre avantajele notabile ale efectuării ședintelor de saună umedă se numără și faptul că poate reduce frecvența crizelor de astm, îmbunătățeste oxigenarea organismului în sensul fortifierii sistemului imunitar, oferă pielii un aspect mai tânăr, mai radiant, relaxează musculatura, reduce tensiunea arterială și relaxează profund.

În sauna uscată umiditatea aerului variază între 5% și 30% . Acest tip de saună poate fi combinat cu diverse terapii precum uleiurile esențiale pentru aromaterapie atunci când se are în vedere stimularea imunității căilor respiratorii sau îmbunătățirea stării psihice. Ca beneficii putem menționa faptul că prin efectuarea sistematică a ședințelor de saună uscată se accelerează metabolismul, înlesnind în acest fel procesul de slăbire, dilatează porii și elimină toxinele din organism, ameliorează durerile articulare și musculare, crește nivelul de hrănire a pielii, are impact semnificativ asupra reducerii nivelului de stres, crește rezistența vaselor de sânge.

Sarea de Himalaya – extrasă manual din munții care-i poartă numele – a apărut cu aproximativ 200-250 milioane de ani în urmă și este considerată din timpuri străvechi ca fiind cea mai sănătoasă sare de pe planetă. Terapia cu sare (haloterapia) constituie un tratament alternativ de prevenție și tratare a afecțiunilor aparatului respirator. Generatorul de aerosoli facilitează îndepărtarea alergenilor prin purificarea aerului și are rol benefic pentru persoanele care suferă de migrene, de astm, de diverse forme de rinite, sinuzite sau de pneumonie cronică. Decongestionează căile respiratorii, regenerează pielea, ameliorează formele ușoare de acnee, psoriazis, eczeme. Îmbunătățește sistemul imunitar, minimizează efectele stresului generat de rutina cotidiană.

Dispunem de cinci camere de terapie individuală (Oxigenera, Harmony, Serenity, Rose&Shine și Recovery Room) și o cameră de terapie pentru cupluri. Se pot realiza masaje corporale, cranio – cervicale, exfolieri, împachetări, tratamente pentru reducerea durerilor de spate, anticelulitice, tratamente faciale efectuate cu aparatură de ultimă generație. Toate produsele folosite în cadrul terapiilor sunt profesionale (gama Pevonia Botanica) și conțin ingrediente naturale.

Pentru că ne dorim să creem oaspeților nostrii expriente cât mai plăcute, venim în întampinarea acestora cu 3 spații de cazare și o nouă locației cu șase camere duble.

Cele 4 construcții distincte, fiecare în alt stil architectonic, dau posibilitatea celor care ne trec pragul să se bucure pe deplin de intimitate, relaxare, și de prezența naturii.

Arhitectura cu specific tradițional ce cuprinde elemente din lemn masiv, aerul curat și magia locului, fac din Retreat House locația perfectă pentru odihnă și relaxare. Atmosfera caldă, primitoare, te transpune într-un loc plin de căldură, unde se poate simți liniștea și bucuria de acasă.

Căsuța Călușarilor este locația perfectă pentru cei ce iubesc tradiția, dar și confortul de acasă. Fiind amplasată în mijlocul naturii, aceasta casută, prin modul unic în care a fost denumită fiecare cameră (Drăgaica, Vătaf și Stejarul), inglobează povești ce ne vorbesc despre frumusețea și noblețea sufletului tradițional, despre tradiție și despre copilărie. Un loc destinat regăsirii de sine, în care se împletesc simplitatea, bunul gust, armonia și echilibrul.

Cu o capacitate de în 15 camere duble și 3 apartamente, Forest Retreat & Spa își aștaptă oaspețîi cu o arhitectura moderna și cocheta. Camerele spațioase, cu un design modern și un ambient perfect al lemnului masiv, cu dotările de ultima generație, îi invită la clipe de neuitat în cadrul resortului.

Finalizată chiar vara aceasta, Vila Forest Retreat își întâmpină oaspeții cu 6 camere duble spațioase, cu un design modern.

Dotările de ultimă generație, balcoanele generoase, dar și living-ul spațios, sunt pregătite să ofere oaspeților noștri cele mai relaxante momente, dar și cele mai frumoase amintiri.

Grădina Forest are o suprafață de 1000 mp și este o oază de relaxare, cu un peisaj extraordinar de culoare verde unde natura te cuprinde în brațele sale și îți oferă tot ceea ce are mai bun.

Pontonul, baldachinele, umbrele, mesele, fac parte din decorul natural al locului, fiind elementele perfecte atât pentru un sejur reușit, cât și pentru un eveniment privat.

Este locul perfect pentru o evadare din mediul urban…spre liniște și regăsirea stării de bine.

Forest Retreat & Spa vă pune la dispoziție un set complet de servicii pentru a vă putea bucura de o atmosferă călduroasă, într-un spațiu cu o capacitate de 120 de persoane. Fie că este vorba de o petrecere privată (nunta, botez, zi de naștere), evenimente corporate, degustare de vinuri sau expoziție, totul poate fi personalizat. Puteți alege o petrecere în aer liber, sau un eveniment select realizat în cadrul restaurantului.

La Forest Retreat&Spa ne dorim ca oaspeții noștri să descopere frumusețea naturală a zonei și, tocmai de aceea, ne-am focusat pe activitățile în aer liber.

Oaspeții noștri pot lua o pauză de la viața grabită și tehnologizată de azi și își pot încărca bateriile petrecându-și timpul făcând echitațe.

De asemenea, pot explora dealurile joase și râul Cerna cu bicicletele sau, dacă sunt iubitori de adrenalină și aventură, se pot bucura de o plimbare cu atv-ul.

Dacă încă mai au energie după activitățile antrenante menționate mai sus, le punem la dispoziție poligonul de tragere, terenul multifuncțional, terenul de tenis dar și cel de fotbal.

Aeroclubul României - tradiție și pasiune pentru zbor din 1920

Aeroclubul României, instituție de bază pentru aviația românească, a format mii de piloți și de parașutiști în cei peste 100 de ani de existență. Mulți dintre aceștia au transformat pasiunea în meserie, activând în toate domeniile aeronauticii.

În prezent, instituția își desfășoară activitatea în 15 aerocluburi teritoriale și deține cea mai complexă și diversificată flotă de aeronave - peste 175 de avioane și planoare și 200 de parașute. Având facilități proprii în care se realizează reparații capitale și modernizări ale aeronavelor, sunt readuse la zbor aeronave istorice precum IAR 823 sau Zlin-526 AFS.

Aeroclubul României oferă șansa unui start în aviație tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, organizând cursuri gratuite de zbor și salt cu parașuta în fiecare an. După finalizarea cursurilor, asigură și susține continuu pregătirea sportivilor proprii legitimaţi, componenţi ai loturilor naţionale și judeţene, aceștia reprezentând cu mândrie România la competițiile și evenimentele aeronautice internaționale.

Pentru persoanele dornice de adrenalină și senzații tari, Aeroclubul României desfășoară zboruri de agrement cu avionul sau planorul, zboruri de acrobație cu avionul și salturi cu parașuta în tandem, alături de personal aeronautic profesionist.

Toate rezultatele deosebite obținute în ultimii ani la campionatele europene și mondiale de acrobație cu avionul și planorul, zborul de distanță cu planorul precum și în parașutism sunt dovada unei instituții puternice, moderne, hotărâte să cultive performanța în sporturile aeronautice, să formeze piloți și parașutiști de elită și să ducă mai departe tradiția aripilor românești.