Berea Zăganu. 10 ani de la prima bere artizanală, românească, independentă

Povestea Zăganu a început acum 10 ani, când Laurențiu și Alexandru cumpărau din fonduri proprii o fabrică veche de bere din Măneciu-Ungureni, Județul Prahova, și angajau o echipă mică de localnici, în frunte cu doamna Ileana, maestrul berar, de asemenea localnică.

Amândoi lăsau în urmă cariere în corporații și decideau să-și dedice timpul, banii și energia pentru a crea și dezvolta un brand 100% românesc, autentic, independent și de a contribui la revitalizarea unei industrii pe cale de dispariție în România, berea locală, artizanală.

În 2013 se lansa și proiectul antreprenorial Zăganu, cu două beri, blondă și brună și o producție anuală de 0.0049 milioane de hectolitri.

“Azi, 10 ani mai tărziu, după multă muncă, succese și eșecuri, suntem mândri să spunem că suntem pionierii berilor artizanale în România și că am pornit o mișcare puternică într-o piață ce continuă să se dezvolte și astăzi, adunând mici producători de bere artizanală.

Misiunea noastră rămâne revitalizarea industriei berilor artizanale românești, promovarea berii artizanale ca fiind o băutură complexă din punct de vedere al aromelor și stilurilor existente, pe care merită să o experimentezi permanent.

Până în 2022 am lansat 12 sortimente de bere, am făcut colaborări cu alte micro-berării și am lansat 4 ediții speciale pe care le vindem inclusiv în barul nostru de pe Calea Victoriei 91-93, pe care l-am deschis în August 2017.

Creșterea, în toți acești ani, ne-a ajutat să îmbunătățim multe procese la fabrică, ne-a dat curaj să experimentăm rețete noi, să ne extindem distribuția în țară și să ne implicăm în proiecte și evenimente speciale dedicate industriei.

Însă un lucru nu s-a schimbat și nu se va schimba niciodată: atenția la standardele de producție artizanală: producem de 10 ani în aceeași fabrică, la Măneciu-Ungureni, fermentam berea natural, folosim doar ingrediente naturale, îmbuteliem în sticle sau butoaie, cu un termen de valabilitate limitat, astfel încât berile noastre să ajungă proaspete la clienți.

La fel ca în 2013, suntem o mică berărie artizanală, românească, care, față de 2013, acum este disponibilă nu doar în București, ci în multe dintre orașele mari ale țării, atât în baruri și restaurante, cât și în marile lanțuri de magazine pentru consumul acasă” Laurențiu Bănescu și Alexandru Geamănu, co-fondatori Zăganu.

Arta lemnului. Obiecte cu poveste, confecționate din lemn de esență nobilă

Numele meu este Chiuzbaian Sorin si sunt fondatorul brandului "Handcrafted by Chiuzbi".

Născut în Baia Mare, Sorin este absolvent al Facultății de Arte și Design din Timișoara, secția Sculptură. Are un master tot în sculptură, iar de peste 15 ani locuiește în orașul de pe Bega. Povestea sa are temelii solide.

A lucrat o vreme într-un alt domeniu, fără prea multe perspective, apoi, în 2016, un drum i-a schimbat viața. Camino de Santiago, vechiul traseu al pelerinilor, l-a dus prin urcușurile și coborâșurile ființei sale și i-a redat libertatea interioară. Așa a început povestea "Handcrafted by Chiuzbi".

Într-o zi, când își plimba câinele, un husky cu ochi curioși ca ai săi, a zărit printre ruinele unei foste fabrici o oportunitate - un atelier generos cu lumină naturală. Spațiul disponibil nu putea fi decât la etaj, dar asta nu l-a împiedicat pe Sorin. Pasionat de alpinism, a fost mereu prieten cu înălțimile. A construit o scară și a urcat acolo toate utilajele cumpărate în timp. Acum urcă lemnul. Bucată cu bucată. Și îl ridică la rang de artă.

“Vreau să le dau clienților mei ce mi-ar plăcea și mie să primesc. Vreau să mă întâlnesc cu ei pe stradă, să le văd mulțumirea, să-mi zică: 'Ce fain o ieșit!' Îmi doresc ca fiecare piesă de mobilier pe care o fac să atragă privirea, admirația. Cu siguranță, există o artă a lemnului.“

Sorin lucrează doar cu lemn de calitate. La fel ca pe munte, aici nu face compromisuri.

Lemnul este o harta ce trebuie citit si descifrat, dacă nu e uscat corect sau dacă nu are textura bună, poți face lucrări frumoase, dar care vor crăpa în timp. Aici intervine experiența, dar și relația pe care o ai cu lemnul. Trebuie să înțelegi cum lucrează și unde să faci tăietura ca să tai tensiunea. Calitatea se regăsește și în produsele pe care le utilizează pentru finisaje. Pentru tocătoare sau boluri folosește doar uleiuri speciale, acreditate, care pot intra în contact cu alimentele, iar pentru impermeabilizare utilizează un lac special, care acoperă produsul cu o peliculă de protecție.

ȘCOALA EUROPEANĂ BUCUREȘTI. O poveste despre visuri care prind aripi

La Școala Europeană București găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți urma drumul printr-o lume aflată într-o continuă schimbare. Aici poți veni cu visurile tale, poți să privești cu încredere spre stele, iar împreună vom deprinde drumul către ele!

Fiind părinți și, în același timp, profesori de formație, am avut convingerea, la începutul secolului al XXl-lea, că educația copiilor din România mileniului lll trebuie să aibă la bază atât bunele tradiții ale școlii românești, cât și experiențe din prestigioase sisteme europene de învățământ, care, în timp, s-au dovedit a fi trainice și de succes. Deși la acel moment, această idee părea un vis, în urmă cu 22 de ani, mai exact, în mai 2001, am decis să transformăm visul în realitate și am început un proiect pe cât de îndrăzneț, pe atât de inovator pentru vremea aceea: Școala Europeană București – o școală privată în limba română, cu program de studiu intensiv al limbii engleze, unde pregătirea academică temeinică să se armonizeze cu dezvoltarea personală a fiecărui elev întru descoperirea propriei unicități, un loc unde valorile durabile, fără de care nu putem vorbi despre formarea unui om complex (deschis, atent cu și la cei din jur, curios, reflexiv, îndrăzneț, informat, principial, onest, comunicativ și creativ), se dezvoltă în timp, în mod liber și creativ, cu onestitate, înțelegere și încredere, prin acceptare, atitudine proactivă, comunicare cu cei din jur și, nu în ultimul rând, cu perseverență și entuziasm.

Drumul de la prima clasă l – cu 4 elevi la început de an, în septembrie 2001 – la trei cicluri de învățământ complete acreditate (primar, gimnazial și liceal), numărând peste 550 de elevi, de la un spațiu închiriat – în primii patru ani – la două sedii moderne, special proiectate și construite pentru a servi desfășurării activităților didactice, a fost lung, pe alocuri anevoios, dar mereu provocator și motivant.

Am crescut împreună cu elevii care ne-au trecut pragul, am învățat împreună cu copiii, cu părinții și cu profesorii care alcătuiesc echipa SEB și am înțeles că, doar implicându-ne cu seriozitate și cu iubire în procesul complex al modelării umane, doar depășind obstacolele considerate provocări, putem să ne atingem țelurile propuse.

Acesta este motivul pentru care – AD ASTRA PER ASPERA – cugetarea strălucit exprimată de Seneca a devenit sloganul nostru, el definind atât drumul Școlii Europene București, cât și îndemnul pe care SEB îl transmite zi de zi elevilor săi. El este descrierea idealului oamenilor liberi, care sunt capabili să viseze, să-și urmeze visul și să nu renunțe la el oricât le-ar fi de greu, crezând în el și transformându-l în realitate cu perseverență și entuziasm.

Mulțumim echipei SEB, adevărați profesioniști care și-au dedicat întreaga pregătire și care s-au implicat cu tot sufletul în conturarea, în realitate, a ceea ce părea un vis: o școală modernă care să răspundă nevoilor societății în care trăim!

Mulțumim părinților pentru încrederea și sprijinul acordate!

Mulțumim elevilor care au trecut pragul școlii convinși de faptul că aici și visurile lor pot să prindă aripi!

Mianda Travel. Turismul de lux în creștere în 2023

Cererea pentru vacanțe de lux pentru piața românească este într-o continuă creștere. Fie că vorbim de escapade de weekend, sejururi sau circuite complexe în diverse colțuri ale lumii, apetitul pentru hoteluri high-end și servicii de lux asociate a crescut considerabil.

Cifrele în creștere se datorează în mare parte eliminării restricțiilor cauzate de COVID 19, restricții care s-au întins pe o perioadă destul de lungă de timp, în special în zone din Asia insulară dar nu numai.

Stabilizarea monetară și socio-politică din zonă este de asemenea un aspect extrem de important în reluarea vacanțelor, dar și a călătoriilor pe segmentul de business.

Un alt factor care contribuie la creșterea pieței de travel în general este reluarea operării sau mărirea capacității pe mai multe destinații de leisure, în special pe cele populare pentru piața românească (exemplu fiind Dubai, Bali, Thailanda), dar și extinderea ofertei cu propuneri de produse noi, menite să acopere cererea existentă în piață.

În luna ianuarie am înregistrat un număr record de solicitări pe zona luxury, iar trendul este într-o continuă creștere. Pentru a putea veni cu un produs de calitate la prețuri corecte, la Mianda Travel parteneriatele strategice sunt esențiale. Lucrăm atât cu tour-operatorii mari din țară și din destinații, însă contractăm direct hoteluri sau prestatori de servicii locali, în special în zonele în care cererile sunt în creștere, astfel încât să putem personaliza deplasările până la cele mai mici detalii.

Este important pentru noi să ne asigurăm că turiștii noștri beneficiază de calitate de fiecare dată când folosesc serviciile agenției noastre.

Începând din acest an am adus în portofoliul nostru croaziere de la cei mai mari operatori la nivel mondial și ne consolidăm programul de baneficii pentru companiile care au cu precădere nevoi de travel pe zona de servicii premium și luxury.

Raluca Tăculescu, CEO Mianda Travel

https://tinyurl.com/miandatravel

Povestea Forest Retreat & Spa

Povestea Forest Retreat & Spa a început in urma cu 15 ani, în comuna Măciuca, județul Vâlcea, din dragoste pentru oameni și frumos. Încă de la început, misiunea noastră a fost aceea de a oferi servicii de cel mai înalt rafinament aici, în România, în satul unde am copilărit, visul nostru împlinindu-se în anul 2008 cand prima unitate de cazare și-a deschis brațele pentru a întâmpina primii turiști, urrmand ca in anul 2016 Forest Retreat&Spa sa inaugureze un centru spa de cinci stele situat printe cele mai apreciate centre spa din Romania.

Idealul nostru a fost acela de a ne ajuta turistii să-si creeze ritualuri wellness bazate pe încredere, să-si descopere propriile nevoi și dorințe și să se redescopere în armonie completă cu natura. Am avut si avem o deosebita încredere în interconexiunea dintre corp, spirit, pamant si apa, o conexiune specială cu resursele naturale ale locului.

Forest Spa te intampina încă de la intrare cu nuante verzi ale muschilor naturali din Magic Garden, cu parfumul îmbietor al florilor și cu un design interior complex, compus din piatră și lemn masiv.

Piscina interioară și exterioară, sauna umedă și uscată, salina, dușurile emoționale, sala fitness sunt doar o parte din serviciile oferite de noi. De-a lungul anilor, ne-am focusat pe dezvoltarea terapiilor din cadrul centrului Forest Spa, astfel ca, o dată ajunși aici, pentru un plus de relaxare, recomandăm oapetilor nostri să acceseze tratamentele noastre corporale și faciale. Printre serviciile si terapiile oferite de Forest Spa se numără: masajul balinez, masajul thailandez, Shiatsu, Lomi-lomi,, masaje de cuplu, masaje de relaxare și tratamente faciale efectuate cu ajutorul aparaturii Oxygenera Pro. Dispunem de cinci spații unde turiștii pot opține cu adevărat răsfățul simțurilor și starea de bine: Oxigenera, Harmony, Serenity, Recovery, Rise&Shine și o cameră destinată masajelor de cuplu, Vitality.

Am consacrat o atenție aparte organizării petrecerii timpului în aer liber, pentru cei care își doresc să descopere frumusețea naturală a zonei. Terenurile noastre de sport găzduiesc adevărate campionate de tenis, volei sau fotbal iar Forest Garden este locul perfect pentru cei care doresc să-și petreacă un timp de calitate, în natură.

Pasionații de călărie, de aventură pe bicicletă, atv sau chiar și simple drumeții în natură, pot să își petreacă timpul la Forest Retreat&Spa, alegând forma de miscare cea mai potrivită pentru fiecare în parte.

De peste 10 ani organizam cursuri de ciclism, unde participa an de an peste 300 de ciclisti profesionisti si amatori din toate judetele.

Forest Garden este amplasată într-un cadru pitoresc, fiind exitinsă pe o suprafață foarte generoasă. Oriunde v-ați întoarce privirea, veți vedea doar spații naturale deschise străjuite de verdele pădurilor și albastrul cerului...toate acestea vin la pachet cu cele mai frumoase necuvantatoare. Fiind iubitori de animale, crestem cu o mare grija si atentie 9 cai si 5 caprite.

Meniul restaurantului nostru este bazat pe ingrediente sezoniere și locale, sută la sută naturale, provenind din propria cultură, aceasta consolidând conceptul nostru farm to table.

Atenția oferită oaspeților noștri, pasiunea pe care o punem în pregătirea preparatelor, grija cu care recomandăm băutura potrivită pentru fiecare fel de mâncare, reprezintă valorile în care credem: servicii de înaltă calitate, starea de bine și conexiunea interumana.

Dacă ar fi să spunem ceva de excepție despre cele 4 spații de cazare, am vorbi despre peisajul ce poate fi admirat din toate cele 27 de camere duble și 3 apartamente, despre apusurile de soare mai frumoase decât în orice alt loc, despre aerul curat, despre libertatea absolută pe care o regăsiți odata ajunsi aici. Retreat House, Căsuța Călușarilor, Hotelul și Vila Forest, sunt părțile determinante în obținerea stării de confort și satisfacție. Forest Retreat&Spa este locul unde natura nealterată de poluare și agitația cidadină este gata să îmbogățească propria existență. Este locul în care îmbinăm aromonis senzația de arhaic cu toate facilitățile civilizației și confortului. Locul în care regăsiți liniștea de acasă.