Proud To Be Romanian

View Original

Lăptăria cu caimac. Produse lactate 100% naturale și integrale

Lăptăria cu caimac este brandul care, din 2018, pune pe masa consumatorilor produse lactate 100% naturale și integrale, cu gust bogat, precum cel din copilărie. Cu propria fermă și cu animale hrănite din culturi proprii, Lăptăria cu caimac dispune atât de mijloacele necesare, și mai ales de dorința de a produce lactate de calitate, fără adaosuri inutile.

Cu o experiență de marketing de peste 10 ani în agenții de publicitate și companii multinaționale, Mădălina și Adrian Cocan, fondatorii brandului Lăptăria cu caimac, au decis să pună pe picioare o fabrică de prelucrare a laptelui unică în Romania, având deja ferma de vaci a părinților Madalinei.

Lăptăria cu caimac a fost proiectul lor de la început, impreună au căutat o sursă de finanțare și aștfel a prins contur fabrica, peste drum de ferma de vaci, în Drăgoiești, Ialomița.  De la idee și până la prima livrare de produs în magazine a durat aproximativ patru ani, ani în care au purtat discuții, au făcut proiectul și au obținut fonduri europene. Acesta a fost unul dintre cele mai mari provocări  de la începutul businessului.

O alta provocare a reprezentat-o găsirea resursei umane. Le-a fost greu să găsească oameni dedicați, care să dorească să își consolideze cariera, să își dorească să avanseze, să muncească. Au apelat la toate mijloacele posibile, de la folosirea unei agenții de recrutare până la site-urile de recrutare online, la cunoștințe, prieteni Când au început afacerea, Mădălina și Adrian nu știau multe despre lumea procesării laptelui, dar își doreau să ducă afacerea familiei la un alt nivel și să dea valoare laptelui din fermă, să construiască produse care să-și respecte clienții, să fie naturale și gustoase, asemănătoare cu cele de la țară și de care să se bucure și copiii lor, dar și ai consumatorilor. Când ne gândim la lactate, acordăm atenție valorilor sale nutritive. Astfel, este important ca laptele să își mențină gustul proaspăt, fin și bogat, să nu-și piardă din proteine și vitamine.

Lăptăria cu caimac readuce în gospodării gustul autentic al laptelui și optează pentru o pasteurizare la o temperatură mai scăzută decât cea obișnuită, pentru calitatea laptelui care astfel nu își pierde din nutrienți și aminoacizii buni, un lapte cu o cantitate de grăsime variabilă între 3,8% și 4,1%, așa cum îl dă vaca, neomogenizat, lăsat, benefic pentru organism, care metabolizează doar cât are nevoie din laptele integral.

Produsele Lăptăria cu caimac (iaurt natural, lapte bătut, sana, smântâna dolofană, caș zvântat, iaurt cu sare, ciocolata-n lapte, etc.) sunt 100% românești, păstrând tradiția consumării și procesării unui lapte proaspăt muls, dar îmbinat cu necesitățile siguranței alimentare. Nu conțin zahăr adăugat, lapte praf sau amidon. Fără alți agenți de îngroșare și stabilizatori, calitatea lactatelor se regăsește în fiecare etapă a procesului de producție. Și pentru că vorbim despre alimente sănătoase și proaspete, un brand transparent, preocupat de mediu, Lăptăria cu caimac a ales doar ambalaje de sticlă pentru produsele sale.