Proud To Be Romanian

View Original

Never Oblivion, Fire Din Lână Nobilă, Inspirate Din Lucrările Lui Aldous Huxley Și Piet Mondrian

Never Oblivion Readuce Tricotajele Din Lână Nobilă În Garderoba All Seasons.

O pasiune din copilărie transformată în business peste 30 de ani

Corina a fondat în anul 2019 brandul de tricotaje din fibre nobile Never Oblivion. Numele brandului se traduce prin ‘de neuitat’ și este revenirea la o pasiune din copilările, din vremea în care mama sa îi tricota pulovere din mohair, iar ea alegea modelul, culorile și accesoriile și învățase să potrivească grosimea materialului cu ustensilele de tricotat. Curajul de a începe afacerea vine din admirația pentru designerul Sonya Rykiel, cunoscută ca “the Queen of knitwear”, un designer care prin ambiție și înțelepciune a construit un imperiu, deși la început nu avea niciun fel de cunoștințe în domeniul modei.

Deși îi este greu, producția o face în România, însă firele de cașmir, alpaca, lână extrafină merinos, bumbac egiptean și mătase le aduce din Italia și Peru.

Tricotajele din fibră nobilă. Ce înseamnă o lână de calitate, purtată all seasons

În producția de tricotaje fascinația cașmirului este incontestabilă, însă acest fir per se este inconsecvent în a-și menține calitatea pentru perioade îndelungate, iar, pe de altă parte, impune o supraspecializare a producătorilor. De aceea, în creațiile Never Oblivion ținuta și consecvența de culoare și de tensiune a firului de cașmir este creată prin amestec cu alte fire nobile.

Vedeta Never Oblivion este firul de alpaca. Un fir incredibil, capabil să țină răcoare vara și cald iarna, prin structura sa cu mici particule de aer care oferă permeabilitate și menține o temperatură constantă.

Tricotajele de vară create de Never Oblivion au ca fir de bază bumbacul egiptean, în combinații cu lână, cașmir sau mătase.

Never Oblivion. Colecții de lăsat peste generații.

Lâna este un material natural, există un suflet în aceste fire. Produsele Never Oblivion sunt longevive și pot fi lăsate moștenire peste generații. De aceea, fiecare colecție poartă un mesaj despre sensul adevărat al vieții și este inspirată din lumea artelor.

Colecția princeps a fost inspirată de filosoful și scriitorul britanic Aldous Huxley, fiecare pulover și cardigan poartă inscripția LOVE IS THE ESSENCE.

Cea de a doua colecție capsulă urmează liniile geometriei abstracte creată de pictorul olandez Piet Mondrian și culorile sale puternice, mesajul colecției fiind HAPPINESS.

Crearea unei colecții durează aproximativ 2-3 luni, de la design, prototip și producție. Pentru fiecare colecție Corina Blidar selectează designerul care rezonează cu mesajul transmis.

Femeia care poartă Never Oblivion

Este femeia care are nevoie de haine ușoare, potrivite pentru orice vreme, care nu se șifonează, nu strâng și nu înțeapă. Femeia care preferă o garderobă practică, femeia care călătorește mult, are încredere în ea, este liberă, non-conformistă, veselă și independentă.