Proud To Be Romanian

View Original

Palatul Noblesse. Loredana Preda, CEO Group Noblesse

Palatul Noblesse este un univers fascinant, unde s-a reînviat o lume apusă și care ne transpune în farmecul și eleganța nobilă a secolului trecut, un spatiu dedicat eleganței clasice, impunător și fascinant prin fiecare detaliu architectural.

Este o clădire monument istoric datând din 1881, cu un rol multifuncțional, care a fost complet restaurată, consolidată și amenajată, fiind redată astfel patrimoniului cultural și arhitectural bucureștean. Din dorința de a aduce plusvaloare pe piața de evenimente din România, Palatul Noblesse este un centru de artă și evenimente unic în Europa, astfel aici se pot organiza atât evenimente corporate, cât și evenimente private.

‘Ne-am folosit știința și sufletul să facem unic acest loc. Arhitectura, sculptura, pictura, scenografia, arta lucrării în lemn și câte altele există pe lumea aceasta, le-am adunat și contopit.

Dar palatul acesta, dedicat artei în general și design-ului de interior în mod special, nu este unul obișnuit. Este rezultatul unor căutări de ani buni, în care eu, personal, m-am definit și format ca om și mai apoi ca designer, în această profesie care m-a ales ea, înainte să o descopăr eu. Și m-am înconjurat de oameni pricepuți, bine pregătiți, cu greu aleși și bine formați, dar care, asemeni mie, iubesc design-ul și viața.   

Cu toții împărtășim emoția de a face lucruri frumoase atunci când oamenii vin la noi să le amenajăm o casă după trăirile lor. Și câtă bucurie simțim atunci când cineva ne calcă pragul, deoarece îi plimbăm ca într-o poveste, de la o încăpere la alta, și le spunem tainice adevăruri despre stiluri de amenajări, despre arta și povestea nașterii unei piese de mobilier, în care bate încă suflarea lemnului din care este făurit. Le spunem povestea minunată a acestei case, a etapelor grele și lungi pe care le-a trăit sub ochii noștri când, aproape distrusa complet, am luat-o și am îngrijit-o ca pe un om muribund. Și pereții ei vechi, dar falnici, i-am consolidat să țină mult de acum încolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de măreție, iar tâmplăria am curățat-o cu grijă, să nu o doară lemnul din care a fost zamislită. Căci, numai așa, această casă veche și-a păstrat și ultima suflare, iar astăzi am readus-o la viață. Dar, ca o fată frumoasă, gata de pețit, i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, căci cu mare grijă  i-am adăugat stucaturi noi și pardoseli din marmură bine lucrată și ferestre noi la geamuri, să intre soarele curios din fire să vadă cum arată frumusețea asta de casă. Mulți au fost cei care au lucrat cu sârguință la toate muncile grele, dar și la cele mai delicate, până când toate cele peste 40 de încăperi și odăi să arate așa cum sunt astăzi.’ Loredana Preda, CEO Group Noblesse

Proiectele noastre au primit de-a lungul anilor numeroase premii precum Boutique Award în cadrul „The Most Office” și au fost nominalizate în cadrul unor importante concursuri internaționale de design & arhitectură, cum ar fi: The International Design and Architecture Awards, The International Hotel & Property Awards, Restaurant & Bar Design Awards, “Excellent Architecture” în cadrul German Design Awards, Dezeen Awards.

În 2019, studioul nostru de design și arhitectură de interior a fost desemnat “Best Interior Design Studio in Romania” în cadrul Architecture Awards, competiție organizată de Build Magazine. Tot în 2019, Noblesse Group a primit Premiul pentru excelența în inovație în design interior”, în cadrul Designer Awards, organizat de publicația LUXlife MAGAZINE din Marea Britanie.

Anul acesta Noblesse Group a fost desemnat “Residential Interior Design Studio of The Year 2020 – Romania” în cadrul Architecture Awards, competiție organizată de Build Magazine din Marea Britanie și a primit titlul pentru “Best for HORECA Project Architecture, 2020 – Romania”, în cadrul competiției organizate de revista LUXlife.

Noblesse Group a fost nominalizat pentru titlu “The International Hotel & Property Awards 2020” de către The Design Society, din Marea Britanie, cu unul dintre cele mai provocatoare proiecte de design interior camere dehotel, Radisson Blu din București.

Noblesse Group este membru al Asociației Internaționale de Design Interior din Marea Britanie, alături de cele mai prestigioase birouri de arhitectură de interior din lume.