Proud To Be Romanian

View Original

Târnava Sighișoara. O firmă românească cu tradiție

Un brand românesc medaliat cu aur și platină în Europa

Târnava Sighișoara sau ‘1949 Tarnava’, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăși pentru bărbați și bluze de damă.

Fabrica a pornit ca o cooperativă meșteșugărească în 1949, devenind apoi societate comercială de stat, iar în anul 1996 o companie privată având capital exclusiv românesc.

La nivel internațional, 1949 Tarnava asigură producția în lohn, semilohn sau produs finit pentru branduri de referință, între care - MaxMara, MaxMara Weekend,  Maison Labiche, MX, Lords and Fools, Etudes, Wappen, etc. și, de asemenea, clienți precum poliția germană, jandarmeria italiană și română, vama belgiană sau armata austriacă.

Devansând țări cu tradiție în domeniul confecțiilor, în anul 2000 Târnava a obținut medalia de platină la Târgul Mondial al Confecțiilor de la Geneva, iar în anul 2004 compania a fost medaliată cu aur la Madrid.

Colecția Capsulă – cămașa albă: 100 de ani de la marea unire, 70 de ani de Târnava Sighișoara

Colecția Capsulă a fost lansată în luna decembrie 2018, ca un omagiu adus celor 100 de ani de la Marea Unire, ca semn de respect față de spiritul românesc și față de tradiții.

Am creat 24 de produse pentru femei si barbati, 24 de reinterpretari ale camasii albe clasice. Produsele au avut un design clasic, atemporal pentru care am folosit țesături din bumbac, in, vâscoză și voal.

Colecția de toamnă-iarnă 2019/20, în colaborare cu designerul Rinad Muti

1949 Târnava a lansat la finalul lunii septembrie, colecția FW 2019/20, realizată în colaborare cu Rinad Muti, absolventă a Institutului de Modă din Milano.

Un amestec de feminitate, încredere, putere, eleganță, rafinament și strălucire, pentru femeile puternice, încrezătoare în forțele proprii, dar care urmăresc mereu ultimele trend-uri vestimentare.

Tehnologia Târnava Sighișoara

Fabrica Târnava Sighișoara dispune de ateliere de productie, împărțite în confecționarea detaliilor, transportul semifabricatelor în cadrul liniilor de prelucrare și montaj și finisajele produselor. Societatea oferă construcție și gradare de tipare, broderie, organizarea printărilor și spalărilor, transportul, construcție de mostre și prototipuri.