Mihaela Proicea, Bio Ortoclinic

photo © Paul Buciuta

photo © Paul Buciuta

“Mă ocup de un domeniu care vizează o mare parte din toată populația României - recuperarea coloanei vertebrale fără operație. 

Suntem cea mai mare clinică de acest tip din România și una dintre puținele din Europa. Această clinică are tehnologie de  ultima generație , adusă din Japonia, Germania și America. Sunt unele aparate pe care numai noi le avem în România. Mi s-a părut foarte interesant acest domeniu, de recuperare medicală. Îmi place să fac altceva decât fac alții, iar acum sunt lider de piață și mă adresez cu mare încredere pacienților. Pentru hernia de disc, tratamentul nechirurgical devine din ce în ce mai cunoscut și în țara noastră, în urma rezultatelor obținute prin metode ce țin de expertiza medicilor specializați.” Mihaela Proicea, manager și unic acționar Bio Ortoclinic

Fiecare tratament de recuperare pentru hernia de disc se face sub supravegherea permanentă și individuală a unui medic și fiecărui pacient i se acordă timpul, atenția și respectul necesare, pentru ca vindecarea afecțiunilor să se facă rapid și într-o atmosferă plăcută. 

Bio Ortoclinic este clinica de ortopedie și vertebrologie axată pe tratamente nechirurgicale a tot ceea ce înseamnă aparat locomotor – membre superioare, inferioare și bazin, în special durerile de spate, hernia de disc și recuperări post-operatorii. 

De zece ani pe piața românească de specialitate, Bio Ortoclinic tratează afecțiunile a peste 10.000 de pacienți, începând de la dureri de spate până la hernia de disc, discopatie, scolioză, spondiloză, lombosciatică, lumbago, cifoză, maladia Scheuermann, spondilolistezis și nu numai. 

Hotel Palace, Băile Govora - Istorie și prezent

Istoria Băilor Govora este legată de numele a două personalități – I.C.Brătianu, fost Prim Ministru al României și Generalul N. Popescu Zorileanu, care, cu 130 de ani în urmă, a înființat prima clinică specializată în tratamentul bolilor respiratorii  și a reumatismului. 

Dezvoltarea stațiunii se datorează cercetărilor medicale ale Ing. Anghel Saligny și A. Bernard, ca și gelogului francez, Bochet. 

Parcul balnear, creat de arhitectul peisagist Emil Pinard, este unic prin arhitectura sa, caracteristică tranziției către secolul 20. 

În mijlocul parcului balnear a fost construit Hotelul Palace, monument istoric inaugurat în anul 1914, hotel de lux la acea vreme și primul cu bază de tratament din România, conform planurilor arhitectului francez Ernest Doneaud, lucrările fiind coordonate de inginerul român Bratescu și italianul Pukliky. Arhitectura clădirii este eclectică, cu influențe de art nouveau și elemente de arhitectură neoromâneasca. Pentru ca greutatea construcției să fie cât mai mică, pereții despărțitori au fost confecționați din plută.  

Clădirea are 365 de goluri (uși, ferestre), cifra simbolizând numărul de zile dintr-un an. 

Hotelul Palace, astăzi hotel de patru stele, a trecut printr-un proces de restaurare amplu - au fost refăcute fațadele pentru redarea aspectului inițial, a fost înființat un Business Club și au fost amenajate săli de conferință. Baza de tratament a fost dotată cu aparatură pentru terapia cu laser, magnetoterapie, electroterapie, aerosoli, și au fost construite piscine cu apă minerală și spații pentru băi cu iod și sulf.  

Mrini Eye Hospital, Oftalmologie pentru tine

photo © Daniel Stoenciu 

photo © Daniel Stoenciu 

Clinica de oftalmologie Mrini Eye Hospital a fost înființată în urmă cu aproximativ 3 ani, la inițiativa unei echipe de medici dornici să ofere pacienților cu afecțiuni oculare acces la servicii medicale de cea mai bună calitate. 

Pornind ca un proiect medical ambițios, Mrini Eye Hospital este în prezent un etalon pentru oftalmologia românească, prin dotările de care dispune și prin grija, respectul și dedicația oferite pacienților.

Clinica este desfășurată pe aproximativ 1000 mp și este structurată pe departamente specializate, fapt care permite o bună gestionare a nevoilor medicale pe care le au pacienții cu afecțiuni oftalmologice. 

Mrini Eye Hospital dispune de o secție modernă de chirurgie oftalmologică, dotată similar altor clinici oftalmologice de top din lume. În cadrul acestui departament se realizează cu succes operații de cataractă, reducere de dioptrii cu laser, operații din sfera chirurgiei vitreo-retiniene, operații de glaucom, strabism, microchirurgia ochiului. Unii dintre cei mai buni chirurgi români din domeniul oftalmologiei s-au alăturat echipei Mrini Eye Hospital, iar acest lucru se reflectă în rezultatele excelente ale operațiilor desfășurate în cadrul clinicii.

Datorită experienței, perseverenței și ambiției cu care medicii din cadrul clinicii își fac datoria, mii de pacienți se bucură acum de frumusețea lucrurilor din jur cu ajutorul unei vederi sănătoase.  

“Am pornit la drum cu gândul că vom trata fiecare pacient așa cum am vrea noi, medicii, să fim tratați dacă am fi pacienți. Nu ne-am dezis nici o clipă de acest gând și l-am materializat la fiecare pas făcut: de la investiția în aparatură, la investiția în pregătirea echipei. Suntem mândri că putem oferi ceva diferit pacienților noștri, si anume grijă si respect!” - Dr. Fildis Mrini, manager Mrini Eye Hospital.