Intermedicas. Second Opinion. World Class Doctors

Introdus pe piața din România în 2013, conceptul de Second Opinion s-a dezvoltat în realitate prin prima clinica specializată, la momentul intrării Anei Maria Marian în acționariatul Intermedicas.

Din poziția de Managing Partner, a căutat o soluție prin care pacientul român să nu se mai simtă legat de sistemul local de sănătate, fie el privat sau de stat. „Oamenii sunt obișnuiți să-și caute simptomele pe Google, își întreabă rudele sau prietenii care este cel mai bun endocrinolog sau cel mai bun oncolog. Și, bineînțeles, primesc informații neoficiale și nevalidate medical“, explică Ana Maria Marian. Iar în acest spațiu incert intervine Intermedicas, care pune în legătură pacientul cu medicul cel mai potrivit pentru el, indiferent că se află în România, în Germania sau în Statele Unite.

În România, peste 50.000 de decese sunt înregistrate anual din cauza cancerului și mai puțin de 1% solicită second opinion. De aceea, prin serviciul de Second Opinion și prin comisia Tumor Board ne dorim să aplicăm și în România practici medicale de succes din afară, care pot crește semnificativ rata de supraviețuire a pacienților și totodată să încurajăm colaborările interdisciplinare pentru cazurile complicate.

Intermedicas rezolvă anual aproximativ 300 de cazuri de Second Opinion, cele mai solicitate specialități fiind oncologia, endocrinologia, ortopedia, cardiologia și ginecologia. Echipa medicală care oferă servicii de Second Opinion în cadrul clinicii este formată dintr-o rețea de peste 500 de specialiști, dintre care aproximativ 100 din România și restul din afara țării. Peste 70% dintre pacienții care au apelat la serviciile Intermedicas au beneficiat de o abordare medicală diferită față de cea propusă inițial.

Un studiu recent realizat de clinica Intermedicas arată că 87% dintre pacienți apelează la internet ca sursă pentru a doua opinie, iar 89% dintre pacienți susțin că nu apelează la second opinion din respect sau frică pentru medicul care a dat primul diagnostic. In acest context Intermedicas isi asuma rolul de promotor al conceptului de second opinion si educarea pacientilor romani de a apela la o a doua opinie medicala atunci cand primesc un diagnostic ingrijorator sau exista indoieli in privinta diagnosticului sau a tratamentului.

În 2017, o data cu intrarea Dr. Wargha Enayati (initiatorul abonamentelor medicale in Romania) in actionariatul Intermedicas, a fost lansat un nou serviciu inovator - Concierge Medicine, un concept hibrid care înglobează principalele avantaje ale asigurărilor și ale abonamentelor medicale. Prin Concierge Medicine propunem un sistem perfecționat de management al pacientului, care are la bază eficientizarea traseului medical, sub coordonarea unui medic integrator.

”Din dorința de a oferi cele mai bune servicii medicale pe o piață într-o dezvoltare continuă, am considerat că prin implicarea mea in Intermedicas pot crea un sistem prin care pacientul să poată avea acces direct la cei mai buni medici, tratamente și soluții medicale. Astfel, Intermedicas a dezvoltat, în mod firesc, o retea de medici, clinici și specialități de top la dispoziția pacienților. Un serviciu unicat de Concierge Medicine, un serviciu performant de Second Opinion, o altă filozofie a actului medical, având în centru grija față de pacient”, Dr. Wargha Enayati, Președinte Intermedicas.

Acest concept inovativ are la bază simplificarea și eficientizarea experienței din cadrul clinicii, cu ajutorul unui medic integrator, care oferă suport și îndrumări pacientului, conform nevoilor sale.

Intrebata despre planurile de viitor in acest domeniu, Ana Maria ne-a declarat: "Vizualiez cu multa claritate si incredere ziua in care fiecare pacient din Romania va sti ca Second Opinon ii poate salva viata. Ziua in care vom ajunge si noi, ca in vest, sa avem clinici specializate pe Second Opinion - asa cum acum e doar Intermedicas, la care pacientul sa poata apela atunci cand are un semn de intrebare referitor la starea lui de sanatate. Cred ca este necesara o schimbare de mentalitate, atat a pacientilor cat si a medicilor, un proces de durata care a fost inceput deja de noi si care are primele rezultate.”

Centrul de Oftalmologie si Chirurgie Estetica OCULENS. Doctor Dorin Nicula.

Cu o experienta medico chirurgicala de 25 ani, din care 23 ani in domeniul medical privat (in cadrul firmei OPTILENS din Cluj-Napoca, de la infintare, in 1996, pana la dizolvarea acesteia in iunie 2015), medicii Centrului de Oftalmologie si Chirurgie Estetica OCULENS isi desfasoara in prezent activitatea in noua locatie din Calea Turzii nr. 134, intr-o atmosfera placuta, calda, si primitoare, la cele mai inalte standarde de calitate, siguranta si confort pentru pacienti.

Noul sediu modern, elegant, generos si nu in ultimul rand functional este organizat pe cinci nivele, cu un Show-room aerisit, compartiment administrativ si 2 cabinete de consultatii la parter, mai multe cabinete de consultatii, de examinari si investigatii, sala de tratamente si o sala de asteptare larga la etaj. La etajul doi pe o suprafata de peste 550 mp este amplasat Blocul Operator ultramodern cu 4 Sali de operatie cu sterilizarea climatizate si presurizate controlat, dotate cu aparatura de ultima generatie, aparatura de anestezie generala sali pre, postoperatorii si de asteptare pt pacienti. Ultimul nivel este amenajat cu saloane pt pacienti si o sala multifunctionala.

Centrul Medical OCULENS este locul in care entuziasmul si energia tineretii se completeaza armonios cu stiinta si rutina experientei, formand, impreuna cu personalul mediu, asistente si infirmiere, o echipa medicala completa, care abordeaza intreaga sfera a investigatiilor, tratamentelor si interventiilor chirurgicale in oftalmologie si chirurgia estetica.

Gama de interventii din sfera oftalmologica: cataracta, cu implante de cristalin artificial de la cei mai importanti producatori mondiali, chirurgie refractiva cristaliniana, cu implante de cristalin artificial fachic sau inlocuirea cristalinului natural, chirurgie refractiva cu laser, chirurgia conjunctivei, chirurgia corneei, chirurgia glaucomului, tratamente laser in diferite forme si stadii de glaucom, chirurgia strabismului, chirurgia vitreo-retiniana, chirurgia pleoapelor.

In ceea ce priveste chirurgia estetica si plastica, specialistii Oculens abordeaza o varietate de interventii pentru diverse aspecte sau patologii - chirurgia gatului, faciala, a pleoapelor, a nasului, buzelor, urechii, barbiei, genitala, a sanilor, abdomenului, membrelor inferioare si superioare.

Pe langa activitatea profesionala, medicii clinicii au o continua activitate stiintifica, prin participarea activa la conferintele si congresele nationale si internationale de profil, fiind in permanenta conectati la noutatile si inovatiile din domeniu.

Dr. Răzvan Filip. Tehnici chirurgicale moderne.

Sunt medic specialist ORL, cu interes în special în rinologie și tratamentul chirurgical al sforăitului și apneii în somn.

Facultatea și rezidențiatul le-am făcut în București, încercând să acumulez cât mai multe informații și deprinderi care să mă ajute să fiu un medic specialist ORL complet, însă, din timpul rezidențiatului, mi-am dat seama că, dacă mă concentrez în specializare pe ramura rinologiei din ORL și pe tratamentul chirurgical al unei patologii nou recunoscute la acel moment, cum era sindromul de apnee în somn, aș putea să ajut mai mult pacienții. În plus, felul în care se trata patologia nașului și sinusurilor era, în acel moment, în curs de modificare la noi în țară, în sensul adoptării unor metode mai puțin invazive, și am fost atras de aceste metode pentru că aveau potențialul de a aduce pacientului vindecare fără durere. Ca să deprind aceste noi tehnici chirurgicale am considerat că nu îmi este de ajuns pregătirea pe care o primeam în rezidențiat, așa că am început să caut cursuri dedicate acestor tehnici în clinicile cu tradiție din Europa.

Mai mult decât atât, tehnicile noi pentru tratamentul sforăitului și apneii în somn erau cvasi-necunoscute la noi. Am preluat aceste tehnici chirurgicale și le-am aplicat pacienților mei, pentru ca ulterior să predau și un curs anual în cadrul pregătirii pentru obținerea competenței de somnologie de către doctori de diverse specialități, deoarece consider că împărtășirea informației duce la îmbunătățirea ei și la îmbunătățirea calității servicilor medicale.

Victor Gabriel Clătici. Medic Primar Dermatolog

photo © Tiberiu Arsene

photo © Tiberiu Arsene

Născut la 24 Octombrie 1967, în Petroșani, Hunedoara, am avut șansa să cresc atât într-un mediu artistic, bunica maternă a fost croitoreasă la Teatrul de Stat din Petroșani, cât și într-un mediu istoric, înconjurat de locuri pline de semnificație, atât pentru istoria națională, cât și pentru pentru cea universală: Castelul de la Hunedoara, Cetatea Devei și “leagănul istoriei noastre”- Sarmisegetusa Regia și cetățile dacice.

Copilăria artistică și istorică m-a condus inerent la o specialitate a medicinii – Dermatologia – care îmbină partea artistică și estetică cu partea de “istorie”, respectiv pielea este “oglinda” organismului nostru și ne arată prin tot ce am trecut de–a lungul timpului.

Adolescența, petrecută într-un liceu de renume național - Liceul Decebal Deva, în clasa specială de matematică – fizică, a modelat gândirea mea pe termen lung și aplecarea către formule matematice și legi ale fizicii, și a determinat interesul meu către laser și aplicațiile sale în medicină și biologie.

Ca elemente unice la nivel mondial, sunt mândru că am dezvoltat formula “The 7 S of Skin”, care cuprinde principalii factori cu efecte negative asupra sănătății și frumuseții pielii (Sun, Sugar, Smoking, Skin Care, Stress, Sleep, Second).

Am publicat, în premieră pe plan mondial, un articol referitor la legătura “Butterfly Effect” cu domeniul dermatologiei în general, și cu acneea și rozaceea în particular.

Sunt mândru că sunt Speaker la cele mai importante congrese de laser și anti ageing la nivel mondial, iar steagul României este prezent pe toate meridianele globului la cele mai semnificative manifestări științifice internaționale.