Cel de-al doilea turneu al Orchestrei Mondiale a Medicilor, 25 mai la Cluj-Napoca, 27 mai la București. Proiectul Telemedicina în Epilepsie

Proiectul Telemedicina în Epilepsie a apărut în 2013 din dorința sinceră a unor medici și a membrilor Cluburilor Lions din Cluj-Napoca de a ameliora calitatea vieții celor peste 300.000 persoane cu epilepsie din România. De atunci până în prezent a fost minunat să vedem cum s-au alăturat treptat tot mai mulți oameni, umăr lângă umăr, din orașe, profesii și cu preocupări diferite, cu scopul comun de a ajuta.

În luna mai a anului 2016 am organizat turneul World Doctors Orchestra în trei orașe din România: Cluj-Napoca, Brașov, București. Un rol aparte l-a avut Prof. Florin Amzica de la Universitatea Montreal, prieten rar întâlnit într-o viață. Mulțumesc membrilor Orchestrei Mondiale a Medicilor, oameni minunați care au îmbrăcat haina modestiei ca pe o virtute, cu naturalețe. Sub bagheta lui Ștefan Willich, cel care a crezut din prima clipă în turneul din România, alături de soliștii invitați, ei au dat o altă valoare jurământului lui Hipocrate: anii de studiu și de muncă au fost dublați de harul artistic divin, și el susțînător al binelui pacienților.

În luna mai 2023, cu ajutorul partenerilor și al sponsorilor, Cluburile Lions organizează cel de-al doilea turneu al Orchestrei Mondiale a Medicilor: 25 mai Cluj-Napoca, 27 mai București, în sprijinul dezvoltării rețelei de telemedicina.

Turneul s-a bucurat de un sprijin neconditionat din partea Academiei de Muzica Gheorghe Dima Cluj-Napoca (prin echipa condusa de Rectorul Prof.Univ. Vasile Jucan), USAMV Cluj-Napoca ( prin echipa condusa de Prof.Univ.Dr. Cornel Catoi) si gazduit de Auditorium Maximum al Universitatii Babes Bolyai.

O seara sociala fabuloasa care a ramas in inimile celor peste 130 medici ai World Doctors Orchestra a fost organizata la Centrul de Cultura Urbana de catre Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca prin grija doamnei Rector Prof.Univ. Dana Buzoianu si a Senatului UMF.

Printre premisele de la care a plecat proiectul de Telemedicina în Epilepsie este faptul că diagnosticul corect și complet de epilepsie are nevoie de o confirmare prin analiza numită electroencefalografie-EEG, iar după inițierea tratamentului este nevoie de EEG pentru a monitoriza evoluția sub tratament.

Astăzi sunt încă sunt diferențe majore intre maniera în care se efectuează EEG în orașele mari și mici, între centre universitare și orașe fară școli medicale cu tradiție.

Sunt încă diferențe majore între nivelurile de pregătire a asistentelor și tehnicienilor EEG din cabinetele de neurologie din zone diferite ale țării.

Pacienții cu epilepsie NU SPUN că suferă de epilepsie din cauza stigmei sociale și a fricii de a pierde locul de muncă și a permisului de conducere.

Nu se face monitorizarea în timp a acestor pacienți, a evoluției sub tratament, a analizei momentului când ar trebui schimbată sau întreruptă medicația. Obiceiul pacienților este ca, daca fac o criză sub tratament, să schimbe medicul sau medicația, fară a documenta cauza reală pentru care a făcut criza respectivă (doze insuficiente, evenimente declanșatoare, etc)

Pacienții au tendința de a merge în centrele medicale tradiționale: Iași, București, Cluj, unde suprasolicită sistemul sanitar spitalicesc cu o analiza cronofagă.

Obiectivele rețelei de Telemedicina în Epilepsie au fost crearea unui program constant de pregătire a asistenților tehnicieni EEG și de perfecționare a medicilor implicați în lupta împotriva epilepsiei.

Avem un parteneriat deja funcțional cu OAMGMAMR (Ordinul Asistenților și Moașelor din Romania), prin cursuri organizate în 2013-2019

De asemenea, crearea unor cabinete de epileptologie “satelit “în țară = dotarea unor cabinete de neurologie ale unor medici neurologi deja preocupați de epilepsie , în orașele cu 50-100.000 locuitori, care să deservească acele zone.

Doctor Bogdan Florea, Inițiatorul proiectului 

Enayati Medical City. Orașul medical în care medicina se face cu suflet

În prezent, un pacient din cei 270.000 diagnosticaţi cu boli neurodegenerative costă sistemul medical român aproape 14.000 euro pe an doar din consultaţii şi medicaţie, la care se adaugă costurile informale de îngrijire post-diagnostic. Îngrijirea unui pacient cu probleme neurodegenerative în sistemul Enayati costă, în medie, 1.900 de euro.

Pornind de la speranţa de viaţă în România, care a crescut cu peste patru ani între 2000 şi 2019, dar a scăzut temporar cu 1,4 ani în ultimii doi ani din cauza impactului pandemiei de COVID-19, dr. Wargha Enayati, președintele Enayati Group, a dezvoltat un nou model de sistem medical în București – Enayati Medical City, care să răspundă nevoilor adaptate la cererea de servicii medicale şi la o societate într-un proces accelerat de îmbătrânire, confruntata cu boli cronice, a căror gestionare este din ce în ce mai scumpă pentru sistemul de sănătate de stat.

Când spunem Enayati Medical City ne gândim la un ecosistem medical bazat pe inovație și empatie.

Enayati Medical City se axează pe oferirea de soluții medicale centrate pe îmbunătăţirea calităţii vieţii pacientului, vârstnic în primul rând, incluzând aici și prelungirea vieţii acestuia pentru a limita presiunea asupra familiilor acestora.

Un complex ce ridică standardele și așteptările actuale prin integrarea armonioasă, sub același acoperiș, a două spitale, o bază modernă de recuperare medicală, o policlinică cu peste 60 de cabinete, împreună cu un centru rezidențial premium pentru seniori. În Enayati Medical City se regăsesc parteneri medicali de elită care oferă servicii medicale de top, pe lângă disponibilitate imediată, grijă sporită și profesionalism în tot ceea ce facem.

In spitalul non-chirurgical Enayati Hospital tratăm problematica cronică a pacientului, cu internări pe termen lung şi cu o adresabilitate patologică largă: neurologie, cardiologie, recuperare, oncologie, medicină internă, boli neurodegenerative. Spitalul oferă servicii de recuperare medicală în diverse afecțiuni, îngrijiri paliative, geriatrie și medicină internă, servicii de wellness pentru o longevitate activă printr-o abordare unică, medico-socială, realizată cu aparatură modernă și de ultimă generație.

Sistemul de îngrijire din Enayati Hospital depinde în primul rând de gradul de afectare, în acest sens pacienţii se încadrează în „grade de dependenţă” – pornind de la independent, semidependent şi dependent, dar şi complicaţii şi comorbidităţi (de exemplu, dacă necesită monitorizarea glicemiei sau a funcţiilor vitale mai des, daca au traheostomă, PEG, sondă nazo-gastrică etc). Pacienţii au nevoie de programe personalizate de recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj, hidrokinetoterapie, ergoterapie, logopedie, recuperarea deglutiţiei, psihoterapie), scheme de tratament moderne, în pas cu tratamentele internaţionale.

In ambulatoriul din Enayati Medical City pacienții au acces la cea mai mare policlinică din țară care dispune de 60 de cabinete cu diverse specialități medicale de care au nevoie.

Enayati Home este un centru rezidențial în care seniorii se bucură de empatie și îngrijiri la standarde internaționale de 5*, având la dispoziție, 24/7, toate serviciile medicale de care au nevoie – de la investigații medicale, consultații de specialitate până la recuperare medicală.

Știm că fiecare pacient este diferit. De aceea, suntem pregătiți să oferim fiecărui pacient îngrijirea de care are nevoie.

Pentru mai multe detalii despre Enayati Medical City și partenerii săi medicali accesează www.enayatimedicalcity.ro sau contactează-ne la numarul 031.228.3200.

Dermatologia ca artă. Doctor Monica Dărmănescu

‘Lăsând la o parte halatul de medic, aș vrea să vă vorbesc din postura de om. Dincolo de specializări, cazuri, diagnostice și tratamente, ceea ce ne leagă, de fapt, sunt experiențele pe care le-am trăit fiecare și le împărtășim. Viața mea este dedicată celor din jur. Îmi iubesc familia și prietenii, trăiesc pentru pacienții mei, cei care au nevoie de mine și fără de care nu aș fi devenit omul care sunt astăzi.

Zi de zi, îmi dedic toată energia, abilitățile și experiența pentru a aduce un zâmbet, o speranță. Profesia îmi dă șansa aceasta mare să mă bucur când pot aduce o schimbare reală în viața celor care au nevoie. Aș face asta chiar și dacă nu aș fi medic. Sunt cu adevărat “eu” atunci când reușesc să le aduc liniște pacienților mei.

Pregătirea mea profesională, cazurile complexe, cursurile și asociațiile din care fac parte vă pot da măsura dedicării mele - însa acestea sunt doar o parte din povestea mea. În fapt, protagoniștii poveștii mele ca medic sunteți voi, pacienții mei, fiecare în parte, cu situația voastră unică, la fel ca o amprentă. Vă recunosc că, în fiecare caz pe care îl preiau, caut de fapt această unicitate, și mi-ar plăcea să cred că fiecare pacient de-al meu se simte special atunci când ne întâlnim.

Îmi place să cred că a întreba înseamnă a ști mai mult, și nu mă feresc să apelez la colegii mei din alte specialități pentru o perspectivă de ansamblu sau pentru o a doua opinie. Împreună suntem mai buni, iar pentru cineva care iubește oamenii, “a face echipă” este una dintre plăcerile profesiei. Am învătat în timp că, odată ce afli că există o soluție chiar și undeva departe de tine, perspectiva asupra problemei se schimbă și rezolvarea ei devine mult mai aproape.

Ca medic în cadrul Secției de Dermatologie a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București, am privilegiul să lucrez alături de oameni deosebiți, adevărați profesioniști, și împreună cu ei să mă implic zilnic în tratarea pacienților adulți, cu afecțiuni dermatologice, atât medicale, cât și chirurgicale. Printre ariile mele de interes se numără management-ul cancerului de piele, dermatologia procedurală (terapii laser, dermato-cosmetologie, chirurgie minim invazivă) și patologia dermatologică pediatrică.

De-a lungul timpului am ținut și cursuri de chirurgie dermatologică pentru medici rezidenți și medici specialiști, în cadrul mai multor manifestări științifice internaționale, cum ar fi Darmstadt Live Symposium, ISDS ( Societatea Internațională de Chirurgie Dermatologică ), SIDCO ( Societatea Italiană de Chirurgie dermatologică, oncologică , corectiva și estetică).

Realizez că emoția pe care o trăiesc scriind aceste rânduri este cea care m-a îndemnat să devin medic. Mă simt onorată să lucrez cu specialiști care pun suflet în ceea ce fac, dar și cu pacienții care îmi oferă încredere.

Apropiații spun că sunt o optimistă incurabilă. Eu cred că sunt incredibil de norocoasă având alături oameni atât de minunați: familie, colegi, pacienți. Pentru voi sunt aici. Pentru mine dermatologia este artă.

Și pentru că sunt o mare admiratoare a artei frumosului, consider că dermatologia este o combinație fascinantă a impresiei vizuale, a unei științe profunde și complexe care, prin rezultatele pe care le are, îmbunătățește nu doar sănătatea și aspectul pielii, ci și imaginea și încrederea în sine.’

Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București în anul 1998, și-a finalizat rezidențiatul de dermatologie la București, astfel că în prezent are o experiență profesională de peste 14 ani în dermatologie procedurală, cu prezentări la congrese naționale și internaționale, în calitate de lector invitat.

Este membră activă a diferitelor societăți științifice, precum Liga Internațională de Chirurgie Dermatologică și Estetică (DASIL), Asociația Europeană de Dermatovenerologie (EADV), Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Medicină Estetică și Chirurgie Dermatologică, Societatea Română de Dermato-Oncologie.

Marius Buldur. Povestea fermei de vipere şi a produselor cosmetice inovatoare Viperel

Marius Buldur, primul crescător de vipere din ţara noastră, este şi primul care a reuşit să înceapă producţia unor cosmetice cu efect asupra sănătăţii, chiar în ţara noastră, în Timişoara. El este cel care a pus în practică ideea, prin inaugurarea unei linii de producţie, dând startul astfel unei idei de afaceri inedite şi complet noi pe piaţa locală.

‘M-am gândit în urmă cu câţiva ani cum aş putea să valorific la noi în ţară veninul obţinut de de la vipere, pentru că aveam deja informaţii că se pot produce unguente antireumatice de mare preţ pentru sănătate şi creme faciale antirid după care râvnesc marile vedete de cinema.

Destinul a hotărât să o întâlnesc pe doamna Dr. Ing. Virginia Faur, medaliată la nivel mondial în cercetare şi producţie de produse naturale, producţie pe care o desfăşoară în laboratoarele proprii Favisan din Lugoj.

Astfel, s-a conturat parteneriatul dintre MB Ammodytes şi Favisan Lugoj şi au fost create cele patru produse inovatoare şi revoluţionare pe piaţa autohtonă.’

Se ştie că veninul de Vipera Ammodytes din compoziţia cremelor de faţă acţionează în profunzimea ţesuturilor faciale, eliminând astfel ridurile şi oxigenând celulele, şi reprezintă o alternativă 100% naturală , noninvazivă, la injecţiile cu Botox.

Cremele faciale cu venin de viperă sunt cunoscute pe piaţă ca făcând parte din categoria "cosmeceuticals", la jumătatea drumului dintre cosmetică şi farmacie, iar efectele antirid şi de antiîmbătrânire ale veninului de şarpe au fost demonstrate clinic, prin teste de laborator.

Cele din gama pentru masaj se recomandă a fi folosite în caz de nevralgii (durere localizată pe traiectul unui nerv), artralgii (dureri articulare), mialgii (dureri musculare), dureri post-traumatice (intervenţii chirurgicale).

Toate produsele sunt BIO, iar veninul de viperă este 100 % natural.

Urmeaza extinderea în viitor pe pieţe din Italia, Anglia, Germania, Emiratele Arabe, Franţa, Elveţia, unde există cerere.

Startul afacerii cu vipere a fost in 2003, cand Marius Buldur a trecut de la ferma de gaini la cea de vipere.

Povestea a inceput cand, in ferma sa de gaini din Ortisoara, rasfoind o revista de profil agricol, a descoperit un anunt de vanzare documentatie pentru cresterea viperelor in captivitate si colectare de venin.

‘Am comandat documentatia despre  vipere. Am citit-o si iar am citit-o vreo trei luni, socotind in capul meu cum as putea sa o pun in practica. Apoi am luat decizia sa incerc. Cu spatiul nu era o problema, pentru ca am restrans activitatea din ferma de gaini si am inceput amenajarea. Am facut rost de primele exemplare de vipere si am pornit la drum.

A fost dificila obtinerea autorizatiilor, pentru ca trebuia sa fac dovada provenientei animalelor. Fiind primul caz, nu se stia nimic in acest sens.

Primele exemplare au fost imprumutate de la un prieten si ca atare am investit in amenajare si dotare. Prietenul respectiv crestea vipere si avea o societate comerciala, care la acea vreme organiza expozitii de reptile. Ca atare, avea in evidenta sa un numar de vipere.

Singur am invatat sa umblu cu serpii. Pur si simplu nu stiam. Am pus sarpele pe masa si ma invarteam in jurul ei, intr-o mana cu o paleta si in alta cu o pensa chirurgicala. Cand ma aplecam catre sarpe, el se retragea, pentru ca este un animal defensiv. Ca intr-un tangou, un pas in fata si doi inapoi. Sarpele te musca doar in momentul in care insisti. Doar atunci devine agresiv si te poate composta. Mi-a fost destul de greu la inceput pana am reusit sa ajung unde imi propusesem. L-am prins conform indicatiilor si, treptat, mi-am format propria strategie de abordare.

Cea mai importantă investiţie consider că a fost răbdarea, timpul şi resursa umană.’

Alma Health & Spa Retreat. Resort balnear premium pe malul Lacului Sărat

Lacu Sărat este una dintre primele staţiuni balneo-climaterice din România. Înfiinţată acum aproape 150 de ani, în 1879, era renumită în Europa începutului de secol XX pentru puterea vindecătoare a nămolului sapropelic şi priceperea medicilor, dar şi pentru atmosfera de vacanţă, balurile şi evenimentele organizate aici.

Legenda spune că domnitorul Vlad Ţepeş, vrând să pedepsească nişte oşteni turci luaţi prizonieri, i-a "vârât în saramură" cu tot cu cai, în Lacul Sărat, crezând că astfel va scăpa de ei.

Şi nu mare i-a fost mirarea voievodului, când, după vreo săptămână, turcii şi caii lor au ieşit din lac mult mai întăriţi şi vindecaţi de răni.

Apoi, localnicii, auzind povestea, au început să meargă şi ei în locul vindecător, să se însănătoşească. Iar vestea s-a răspândit din localnic în localnic şi din generaţie în generaţie, până în 1879 când, după cercetări şi verificări amănunţite ale calităţilor nămolului sapropelic şi ale apei hipersaline, statul român a decis înfiinţarea Staţiunii Lacu Sărat, una dintre primele staţiuni balneare din România.

"Lângă Brăila era înfloritoare staţiunea balneară Lacu Sărat, dotată în stilul epocii, cu un parc englezesc, cu un chioşc pentru muzică şi cu un cazinou în care se juca "chemin de fer" şi "bula". Venea Lumea din toate colţurile ţării... veneau să-şi petreacă vacanţele la Lacu Sărat, Nicu Filipescu şi Lilli Gheorghiade, Take Ionescu şi Miţa Biciclista, poeţi şi ziarişti de renume." Nicolae Carandino, ziarist.

Medici renumiţi, precum Carol Davila, Bernard Landway, Dr. Felix, Ion G. Apostolea nu şi Th. Bastaki contribuie prin cercetările lor şi prin profesarea medicinei în staţiune la vindecarea celor care sufereau mai ales de boli reumatismale şi dermatologice.

În jurul anului 1900, staţiunea Lacu Sărat devenise o staţiune balneară înfloritoare, legată de Brăila printr-o linie de tramvai electrificată. Staţiunea se mândrea cu hoteluri şi pensiuni, restaurante, parc englezesc, terenuri de sport, cazinou, baluri care se încheiau cu focuri de artificii şi bătăi cu flori, spectacole de teatru, concerte şi fanfare militare. Era o staţiune renumită, fiind vizitată de personalităţile vremii, atât pentru proprietăţile vindecătoare ale lacului, cât şi pentru atmosfera încântătoare de vacanţă.

Şi chiar dacă criza din anii 30, distrugerile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi anii gri ai comunismului au vrut parcă să şteargă amintirea anilor de glorie, în anul 2021 staţiunea este declarată staţiune de interes naţional, reînviind speranţa renaşterii şi dorinţa de a-i reda renumele pierdut.

Odată cu investiţiile în dezvoltarea noului complex balnear şi de vacanţă modern Alma Health & Spa Retreat, se redă staţiunii Lacu Sărat gloria şi farmecul din perioada în care aceasta rivaliza cu staţiunile balneoclimaterice renumite ale Europei şi se revitalizează această adevărată comoară ascunsă a Bărăganului.

Alma înseamnă suflet în limba spaniolă, benefic şi hrănitor în limba latină, tânăr în limba ebraică şi savant în arabă. Alma este antic şi modern, tradiţional şi cosmopolit, ca şi lo-ul căruia îi aparţine resursa vindecătoare perpetuă a Lacului Sărat, nămolul sapropelic.

Şi, aşa cum acest adevărat aur negru al sănătăţii se regenerează continuu de peste o mie de ani, la Alma Health & Spa Retreat îţi refaci sănătatea, îţi regăseşti echilibrul interior, te bucuri de vacanţă împreună cu cei dragi.

Începe ziua cu un moment de relaxare chiar în camera ta de hotel cu privelişte către parc sau către lac. Ai la dispoziţie 185 de camere şi apartamente premium, cu balcoane şi terase mobilate, cu facilităţi inteligente şi toate beneficiile de care ai nevoie pentru o experienţă premium la Lacu Sărat.

De la cele mai eficiente terapii spa, wellness şi tratamente balneare cu nămol sapropelic din Lacul Sărat, la vacanţe şi evenimente, se dă viaţă unui complex balnear şi de vacanţă premium, unde pe primul loc sunt grija pentru starea ta de bine şi calitatea serviciilor noastre.

Un spațiu de peste 2500 mp, recepție dedicată și 60 de spații individuale pentru tratamente de recuperare, dotate cu cele mai moderne echipamente te așteaptă pentru următorul sejur de tratament balnear la Alma Health & Spa Retreat. Cel mai mineralizat nămol sapropelic din România și apa lacului, care se transformă, sub soarele arzător, într-un elixir vindecător din săruri și minerale, sunt resurse unice, care întăresc sistemul imunitar, elimina toxinele, țin ridurile la distanță, cresc nivelul de energie al organismului, elimină anxietatea și previn depresia.

Tradiții vechi de vindecare întâlnesc medicina modernă pentru ca, împreună, să creeze un panaceu de vindecare pentru afecțiuni diverse: reumatismale, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice periferice, ginecologice, dermatologice, endocrine. 

În Lacul Sărat, nămolul sapropelic are o calitate excepțională pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, a stărilor post-traumatice, afecțiunilor respiratorii și ale sistemului nervos central, având proprietăți antiinflamatorii, vasodilatatorii, detoxifiante, de stimulare a circulației sangvine. În 1883, când a fost testată salinitatea apei și calitatea nămolului, s-a înregistrat că “gradul de concentraţiune a apei variază între 26-45%, întrecând pe a tutulor celor alte ape minerale din lacuri analoage din Europa” iar în 1890 calitatea sa a fost certificată de către Laboratorul de chimie al Școlii de Mine din Paris.

Executive Chef-ul Alma alege cu atenţie ingredientele reţetelor şi pune în prim-plan aroma, echilibrul şi calitatea meniurilor servite oaspeţilor, urmand principiile alimentaţiei sănătoase, cu ingrediente proaspete, cumpărate de la producătorii locali. Se Integrează în conceptul culinar preparate locale, tradiţionale şi specialităţi internaţionale care să reflecte spiritul cosmopolit al Brăilei.

La Alma Health & Spa Retreat au fost create şase restaurante în care să îţi răsfeţi gustul: Kyralina - Cramă românească, Ostia - Restaurant pescăresc, Helise - Restaurant pentru evenimente, Bistro by the Lake - Comfort Food pe plajă, Allegria - Restaurant internaţional a la carte.

Întregul resort este o evadare din cotidian, dar centrul spa duce starea de bine la un nou nivel. Cu acces exclusiv doar pentru oaspeţii cazaţi, Alma Spa te aşteaptă cu terapii de revitalizare şi anti-age, într-o atmosferă relaxantă la piscina interioară cu apă dulce, de 1.2 m adâncime, la jacuzzi-ul cu vedere spre lac, la cele 2 saune saline cu pereţi din sare de Himalaya, la Hammam, saună umedă, alături de masajul facial şi corporal, camerele terapeutice pentru cupluri, duşul Vichy şi duşul scoţian, fântâna de gheaţă.

Echipa de terapeuţi profesionişti te va ajuta să te revigorezi, să te relaxezi şi să-ţi regăseşti echilibrul interior.

Centrul de evenimente Alma este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel încât să poată găzdui toate tipurile de evenimente private şi corporate, evenimente culturale şi expoziţii.

Cele patru săli de conferinţe, dar şi restaurantele cu spaţii generoase beneficiază de lumină naturală, acces la terase şi privelişte, astfel încât evenimentele organizate la Alma Health & Spa Retreat să le ofere invitaţilor o stare de bine, de confort şi bună dispoziţie, indiferent de tipul de eveniment la care participă.

Cu candelabre somptuoase si o scenă impresionantă încorporată, Alma Grand Ballroom este cea mai spectaculoasă sală de evenimente din Brăila. De la evenimente sociale la spectacole de teatru, banchete sau expoziţii, Alma Grand Ballroom poate găzdui orice fel de eveniment de mari dimensiuni.

Esti invitat să cunoşti universul Alma şi să contribui la revitalizarea Lacului Sărat, staţiunea care a uimit Europa începutului de secol XX. Un ecosistem creat în jurul comorii ascunse a Bărăganului, staţiunea cu cele mai multe zile însorite din România.