Norina Alinta Gâvan, Paseste cu incredere! Quo vadis Podiatria in România

Sunt mândră ca sunt româncă! Pentru istoria pe care o avem și din care fac parte, pentru numele pe care îl port, pentru puterea cu care ne ridicăm atunci când ne aflăm într-o situație dificilă, pentru zestrea moștenită de la prestigioși scriitori, pictori, personalități de cultură și de știință ai vremurilor, pentru puterea de a spera, pentru puterea de a nu renunța, pentru determinarea de a realiza ceea ce ne propunem.

Ghidată, la fel ca savanta poloneză Marie Curie - de altfel și singurul savant care a primit două Premii Nobel în două domenii științifice diferite - de principiul „(...) să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor” Marie Curie. Dr. Norina Alinta Gâvan își leagă numele de introducerea noțiunii, a specialității de podiatrie si a meseriei de podiatru în România, dar și de dorința puternică de a veni în sprijinul celor aflați în suferință,  a persoanelor cu afecțiuni din sfera diabetului,  a persoanelor cu neuropatie diabetica și picior diabetic. 

Dr. Norina Alinta Gâvan este persoana care a luptat și luptă pentru dezvoltarea și promovarea podiatriei în România, înființând, în aprilie 2015, Asociația de Podiatrie, a cărei președinte este.

Numele Dr. Norina Alinta Gâvan se leagă și de dorința de a instrui, de a educa - mai ales tinerii implicati în viața persoanelor cu diabet. Ea a înțeles că, fără un program de îngrijire a piciorului diabetic, destinat asistenților medicali, nu se pot face progrese în implementarea podiatriei în România, în imbunătățirea calitații vieții persoanelor cu diabet, în reducerea numarului de amputații in România.

Dr. Norina Alinta Gâvan poate fi sinonimul dorinței aprige de a crește nivelul științific al tinerilor specialiști români implicați în managementul piciorului diabetic. Astfel, Dr. Norina Alinta Gâvan este inițiatorul proiectului NeuRODiab în România în anul 2002, este secretarul general al Societății de Neuropatie Diabetică – NeuRODiab și unul dintre fondatorii Societății, în 2012.

Dr. Norina Alinta Gâvan - omul care știe că lucrul în echipă și colaborarea, atât la nivel național, cât si internațional, nu poate da greș niciodată.  Ca dovadă a implicării active, Dr. Norina Alinta Gâvan a fost aleasă în Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Societății Europene pentru Studiul Diabetului, și totodată cooptată în Grupul Internațional de Lucru pe Picior Diabetic, în vederea elaborării programului de educație destinat asistentelor medicale. 

Dr. Norina Alinta Gâvan - femeia care iubește viața, dreptatea, lucrurile bine făcute, respectul, inteligența, provocările.

Dr. Norina Alinta Gâvan - femeia de succes care nu a ignorat niciodată faptul că, în viața de zi cu zi, este și mamă.

Dr. Norina Alinta Gâvan - omul care, înainte de toate, nu uită niciodată că trebuie să fii OM.

Stefan Pelger, Designer-ul român.. nascut designer

Așa cum am subliniat și cu alte ocazii, mă consider un designer...născut designer. A fost vocația urmată cât se poate de natural. Partea preferată este aceea în care ideile prind viață prin schițe și doamnele radiază prin rezultatul muncii mele.

Am învățat că succesul este a urca și a te menține într-o scară a valorilor din domeniul tău, a-ți păstra mintea limpede și a nu-ți uita educația, oamenii dragi, valorile în care ai fost crescut. Dacă fericirea clientelor mele, care aleg constant creațiile mele,și admirația pe care le-o trezesc celor din jur când le poartă înseamnă măsura succesului, atunci da, pot spune că am succes în țara mea.

Am învățat că inspirația poate veni în și din cele mai neașteptate momente, am învățat că adevărul, perseverența, „încăpățânarea” de a-ți urma calea sunt atu-urile care te fac de neoprit.

Am învățat că lucrurile aparent mărunte pot deveni valori și motive de pură fericire.

Am învățat că pașii mici,dar constanți, făcuți corect,pot străbate drumuri sigure.

Învăț în fiecare moment cum să „cresc”,atât în ochii celor dragi, cât și în cei ale doamnelor care aleg să îmi urmeze sfaturile în materie de design și să îmi poarte creațiile.

Recunoașterea internațională de care sunt onorat nu face decât să mă ambiționeze să fiu mai creativ în țara mea. Aici este locul meu, aici respir, trăiesc românește.

Ștefan Pelger

Simona Miculescu, Piruete diplomatice pe scena lumii

photo credit UN Photo / Cia Pak

In diplomatie, mandria de a fi roman este motorul perpetuu, apararea si promovarea interesului national fiind esenta acestei profesii.  

Calatoria mea prin viata, plina de momente unice, transformationale, a fost mereu potentata de mandria de a fi roman, incercand sa (re)construiesc imaginea tarii. De la postura de prima femeie purtator de cuvant din istoria MAE, la primul meu post diplomatic la Washington, ca atasat de presa al Ambasadei Romaniei, creator al primului site oficial al Romaniei pe Internet. Sau de la pasionantele “aventuri” profesionale in Kosovo si Irak, la cei patru ani extraordinari petrecuti la Cotroceni, ca si consilier prezidential de politica externa, si prima femeie cu rang diplomatic de ambasador. 

Sunt un pasionat colectionar de experiente speciale, dar exista un moment solemn trait adesea cand eram ambasador extraordinar si plenipotentiar, reprezentant permanent pe langa Natiunile Unite: momentul in care ridicam placuta cu numele Romaniei, in acest for universal, cerand cuvantul pentru a exprima pozitia tarii mele! Simt si azi mandria aceea!

Acum, in calitate de reprezentant al Secretarului general ONU si director la Oficiului ONU de la Belgrad, slujesc 193 de tari, nu doar Romania. Mi-e greu sa ma obisnuiesc cu acest lucru, dar ea continua sa fie miezul fierbinte al eforturilor mele de fiecare zi, de fiecare clipa.

Tot ce stiu este ca cel mai profund mod de a-mi exprima mandria de a fi roman este sa fac totul ca Romania si romanii sa fie mandri de mine!

Dr. Dana Miricioiu, Class MediSpa

Dr. Dana Miricioiu, partener al conceptului Proud To Be Romanian, este specializata in chirurgie plastica – microchirurgie reconstructiva. A lucrat in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti pana in anul 2007, an in care a pus bazele propriului cabinet, Class MediSpa.

Intr-o ambianta calma si relaxanta, lipsita de stresul pe care l-ar induce ideea unui spital, Class MediSpa pune la dispozitie cele mai noi tratamente si proceduri care imbunatatesc aspectul: interventii estetice laser, interventii de chirurgie plastica, reconstructiva si cosmetica chirurgicala. Dr. Dana Miricioiu colaboreaza de foarte multi ani cu o echipa de medici, chirurgi plasticieni, anestezisti, medici specializati in boli de melabolism si de nutritie, toti pusi in slujba pacientilor, din dorinta de a reda acestora increderea in sine printr-o infatisare agreabila si armonioasa. Echipa Class MediSpa concepe protocoale medicale si chirurgicale destinate a imbunatati imaginea si increderea in sine. Dupa fiecare tratament sau interventie, ingrijirea este urmarita pas cu pas, punand la dispozitia pacientilor produse dermato-cosmetice speciale si diete personalizate, care vor fi folosite pentru a mentine si imbunatati efectul obtinut in urma protocoalelor medicale aplicate, tinand cont de necesitatile estetice individuale.

Dr. Dana Miricioiu este membra a “American Academy of Anti-Aging”, dar si a multor alte organizatii de profil interne si international. Este autoarea cartii “Invata sa invingi – Cancerul de san se poate vindeca”, care are ca scop informarea corecta si educarea femeilor in tot ceea ce priveste cancerul de san.

A introdus in Romania tehnici noi si unice in Europa de mentinere a sanatatii pielii prin interventii laser, fiind proprietara celor mai performante lasere din lume folosite in tratamentele estetice, aparate fabricate de Sciton, USA, iar in urma rezultatelor remarcabine obtinute a fost desemnata speaker international pentru aceasta companie.

 

Daniel Ionut Neacsu, Visul de a crea o Romanie mai buna

Nascut in septembrie 1988 in Bucuresti, Daniel Ionut Neacsu si-a urmat visul de a face sport de performanta, devenit astfel cel mai tanar capitan din echipa CSA Steaua Bucuresti, cel mai tanar jucator curtat de o echipa profesionala de handbal din Germania, cel mai bun marcator din turneul Barcelona 2005 si golgeter in campionatul intern 2004 -2005 si 2006.

Din dorinta de a-si urma visul sau, de a crea o Romanie mai buna, Daniel a renuntat la sport si a urmat cursurile institutului diplomatic roman.

Urmand traditia de generatii a familiei, de implicare in siguranta nationala a Romaniei, Daniel creaza permanent oportunitati de donare de fonduri spitalelor si scolilor din Romania, copiilor defavorizati si pensionarilor.

"Educatie, implicare, respect - cele trei notiuni ce reprezinta conditia sine qua non de schimbare a Romaniei si a constiintei fiecarui cetatean, mandru, in sfarsit, ca este roman".