Doctor Bogdan Florea, Telemedicina pentru epilepsie

foto credit Ştefan Socaciu

foto credit Ştefan Socaciu

Proiectul rețelei de telemedicină pentru epilepsie a fost inițiat de neurologul Bogdan Florea si Cluburile Lions din Cluj-Napoca, cu scopul dotării pentru inceput a cinci centre din țară cu aparate video-EEG performante, crearea unei baze de date naționale a pacienților cu epilepsie și instruirea personalului medical și a asistenților, in perioada 2016 - 2018. Sistemul nou creat de diagnostic si monitorizare inovativă va permite locuitorilor din regiuni indepărtate  sa beneficieze de expertiza medicală a specialistilor din centrele universitare din tară sau din strainătate, fără a se deplasa din localitătile de domiciliu.

Epilepsia este o afecțiune a creierului care se manifestă prin apariția unor crize de descărcări electrice paroxistice, anormale în creierul unei persoane, la intervale variabile de timp. Poate apărea la orice vârstă adultă, iar cauza declansării este deseori necunoscută.

Diagnosticul corect al formei de epilepsie se pune doar în urma efectuării unei electroencefalograme (EEG) și a examenelor imagistice specifice. Epilepsia nu este o boală total vindecabilă, însă crizele epileptice pot fi controlate cu ajutorul medicamentației, iar pacientul poate avea o viață normală.

La nivel global, la fiecare 4 minute apare un nou pacient diagnosticat cu epilepsie, ceea ce face ca numărul persoanelor diagnosticate cu această suferință să fie de aproximativ 65 de milioane. Pentru România, numărul total al persoanelor cu epilepsie rămâne incert din cauza lipsei unui registru național, iar monitorizarea este dificil de realizat deoarece multi considera afectiunea un stigmat social si nu vorbesc despre suferinta lor. Specialiștii români aproximează 400.000 de pacienți, iar dintre aceștia, doar 150.000 sunt înregistrați și urmează tratament medicamentos.

Investițiile legate de acest proiect al Cluburilor Lions se realizeaza prin strângerile de fonduri , iar primul pas a fost organizarea in luna mai 2016 a turneului caritabil World Doctors Orchestra in Romania. World Doctors Orchestra (WDO) este un ansamblu din care fac parte aproximativ o mie de medici din peste 50 de țări din întreaga lume, scopul acestei orchestre fiind acela de a aminti că dreptul la sănătate, îngrijire și condiții medicale egale nu depinde de granițe geografice sau de interese politice și economice. 

"Dorim să mulțumim World Doctors Orchestra și tuturor partenerilor care au făcut posibile cele trei concerte din România: Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti. Înființarea rețelei de telemedicină a pornit din nevoia de a aduce în atenția societății o problemă neurologică de importanță majoră. 

Concertele susținute de World Doctors Orchestra sunt doar o primă manifestare de atragere a atenției asupra epilepsiei și a importanței creării rețelei naționale de telemedicină pentru epilepsie, urmând ca pe in perioada 2016-2018 să demarăm și alte activități dedicate. Dacă epilepsia nu este identificată timpuriu si corect, tratamentul nu are rezultatele așteptate, iar asta presupune irosirea de resurse materiale și timp atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Înființarea unei rețele naționale de telemedicină pentru epilepsie este primul pas către rezolvarea problemelor legate de această afecțiune și ușurarea vieții pacienților. 

Epilepsia este a treia afecțiune dintre bolile neurologice ca incidență, după accidentul vascular cerebral și demența Alzheimer. Mai mult decât atât, epilepsia afectează mai multe persoane decât scleroza multiplă, paralizia cerebrală, distrofia musculară și boala Parkinson la un loc”, a declarat Bogdan Florea, medic neurolog la Centrul de Epilepsie si Monitorizare EEG din Cluj-Napoca, unul dintre cei trei semnatari în studiul descoperirii complexului niu în EEG și organizator al concertelor World Doctors Orchestra în România.

Mai multe detalii despre concertele World Doctors Orchestra, cauzele și tratamentul epilepsiei și modalitățile de susținere a rețelei de telemedicină pentru epilepsie puteți găsi pe www.epilepsy.ro

Sanconfind, Tratament medical la standarde europene, la 100 de kilometri de Bucureşti

Centrul Medical Sanconfind este rodul unei investiții 100% private, de 22 milioane de euro, în care acționar majoritar este compania Confind SRL Campina (70%), leader al industriei prahovene și românești de utilaj petrolier.

Proiectarea și realizarea centrului medical Sanconfind, în fostul imobil al spitalului de la Poiana Câmpina, a avut ca model clinici celebre din Elveția, Austria, Germania și Italia.

'Baza de Tratament a Centrului Medical SanConfind reprezinta un reper important al balneologiei si medicinei de recuperare din Romania. Cu ajutorul apei foarte sarate, captate dintr-un vechi izvor de la marginea comunei, al namolului sapropelic de Techirghiol, cu ajutorul robotilor medicali ultraperformanti si al terapiilor medicinei traditionale chineze, incercam sa fim o oaza de sanatate intr-o lume marcata tot mai mult de maladii si suferinte.' Ioan Simion, Presedinte C.A. SanConfind.

Centrul medical are ca departamente, în afara Secției de Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie, departamentului de imagistică medicală și laboratorului de analize, un bloc operator, chirurgie minim invazivă, chirurgie estetică și reparatorie, maternitate, pediatrie și nou-născuți, farmacie, saloane cu confort sporit, îngrijire la domiciliu în sistem integrat și o secție ambulatorie cu 20 de specialități medicale.

Apa din Poiana Câmpina, cunoscută cândva ca Poiana Sării datorită sursei de apă sărată care trece pe sub pământ, stă la baza unei componente importante a spitalului Sanconfind, Baza de Tratament şi Recuperare Medicală. Aceasta apa este printre cele mai sărate ape minerale din ţară, are o mineralizare totală de 321 g/l şi conţine 192 g/l - clor; 124 g/l –sodiu. Pe lângă clorura de sodiu, apa utilizată la SanConfind conţine numeroase elemente binefăcătoare, precum sulfaţi, bicarbonaţi, calciu, magneziu, potasiu, brom, fier.

Pe lângă apa sărată terapeutică, Baza de Tratament SanConfind folosește și nămol sapropelic adus din Lacul Techirghiol, namol bogat în coloizi minerali şi organici, calităţi ce îl situează pe primele locuri în Europa din punct de vedere al eficacităţii terapeutice,

Băile cu apă sărată din cele trei piscine, terapiile medicinei tradiţionale chineze - acupunctura este reprezentata de medicul chinez Chu Zongfeng, un specialist in acest domeniu, împachetările şi băile cu nămol de Techirghiol sunt unele dintre cele mai căutate terapii solicitate de pacienţi sau prescrise acestora de către medicii de specialitate.

Malvensky, Omagiu din inima tradiţiilor româneşti

foto credit Adrian Negoitescu

foto credit Adrian Negoitescu

Malvensky s-a născut odată cu prima bijuterie creată de Malvina Cservenschi, numele din spatele brandului. Drumul său către un brand premium, apreciat internațional, s-a petrecut într-un mod natural, asemeni pasiunii și loialității brandului Malvensky față de originile sale. Una câte una, colecțiile originale au izvorât din studii făcute cu grijă și documentații despre tehnici de creație de bijuterie, trenduri avangardiste, metale și pietre prețioase și, cel mai important, despre acel altceva care a schimbat complet regulile jocului: spiritul nostru românesc. Malvina a fost fascinată dintotdeauna de tradiții, simboluri și folclorul românesc, așa că dragostea ei pentru oameni și pentru stilurile locale a fost, pur si simplu, transpusă în bijuterii care surprind ce anume face ca România să fie cu adevărat românească: acel mister, acea complexitate și determinare pe care o găsesc străinii, atunci când ne descoperă țara.

Fiecare produs are o poveste în spatele său, chiar și brandul în sine. Finețea detaliului, a execuției și a design-ului îi întăresc legătura cu o lume plină de frumusețe. Specific brandului Malvensky este dezvoltarea sa artistică bazată pe un omagiu adus tradițiilor, artei și folclorului românesc. Ca, de exemplu, colecția Infinity, care reinterpretează operele artistului apreciat internațional, Constantin Brâncuși, precum Madame Pogany, Sărutul și Coloana infinitului, din aur și diamante. Mai mult, colecțiile Malvensky sunt inspirate din motive unice ale identității folclorice precum soarele, luna, spirala și simboluri geometrice și florale arhaice care recalibrează elementele artistice tradiționale românești, pentru a-i face cunoscută esența peste granițe.

Pentru că arta și imaginația nu au granițe, un pas înainte pentru Malvensky este Pavé Infinity, colecția de lux, absolută.

Pavé Infinity - o colecție premium marca Malvensky dedicată iubirii adevărate, care, de asemenea, nu are granițe, marchează tranziția Malvensky spre o nouă treaptă a calității, a preciziei și a excelenței în execuție - echivalentă perfecțiunii solitare a unei bijuterii care devine moștenire, pe măsură ce valoarea sa rămâne nepătată de timp sau de modă. Bijuteria în sine este un modus vivendi, un testament al gustului impecabil, al artei imaculate, al viziunii estetice peste care mâna designerului presară iubire, respect, devotament, sacrificiu și frumusețe, exact ca un drum pavat cu diamante.

Colecția Pavé este prima amprentă stilistică a brandului Malvensky, pe drumul său către un repertoriu unic, original, pe piața bijuteriilor de patrimoniu.

"Motivația muncii pe care o fac urmează două mari iubiri de-ale mele: oamenii și arta. Îmi place să percep și să satisfac nevoile oamenilor,  prin mesajele transpuse în bijuteriile pe care le creez.

Malvensky este un brand eclectic, cu un accent pe modernitate - dar vorbim despre o modernitate ce atrage urmând tradiția, prin reinventarea simbolurilor deja atribuite, prin traducerea influențelor pe care le trăim în fiecare zi, care pur și simplu nu au aceeași putere de fascinație", menționeaza Malvina Cervenschi, fondatorul și designerul Malvensky.

Într-o piață locală de bijuterii de lux fără prea mulți jucători, Malvensky știe că pasiunea garantează autenticitatea produselor sale și că pasiunea are locul său de onoare în afaceri, mai ales dacă totul este este făcut cu credință, respect și orientare către client.

"Vânzarea emoțiilor este o afacere riscantă, dar numai atunci când este privită ca atare, ca o afacere. Atunci când devine viața ta, asa cum este cazul meu, este vorba de pasiune, angajament și dragoste.", Malvina Cservenschi.

Restaurant Nuba, un business 100% RO

Restaurantul NUBA, un business 100% RO, a luat naștere în urmă cu aproximativ 8 luni și a debutat cu prima locație (de iarnă) în Strada Grigore Gafencu din zona Nordului - Herăstrău.

Încă de la lansare, restaurantul a adus publicului românesc un concept inedit de asian fusion cuisine condimentat cu petreceri vibrante, ce au loc încă din mijlocului săptămânii, de miercuri și până sâmbăta.

Începând cu luna Iunie a acestui an, NUBA s-a relocat pe timp de vară și s-a transformat în Nuba #summervibes, o terasă cu un design interesant pe malul lacului Herăstrău, pe Șoseaua Nordului la numărul 7-9.

Continuând tradiția petrecerilor de seară, însă lucrând mai cu atenție la rețete și meniu, astfel încât clienții să fie surprinși plăcut nu doar de designul noii locații, dar și de gustul preparatelor atent concepute în spiritul NUBA, însăși sloganul restaurantului fiind "Spirited food".

Bucătăria asian-fusion este perfect balansată între gusturile asiatice și preferintele românilor în materie de arome europene, iar Chef Cătălin Petrescu a lucrat intens la îmbunătățirea preparatelor, atât în materie de gust, cât și de calitate, iar în momentul de față felurile de mâncare prezente în meniul restaurantului satisfac cele mai înalte standarde.

Fiind cea mai solicitată locație a momentului, NUBA dorește să își mențină statutul său de entertainer - însă noul pariu pe care echipa l-a pus este de a demonstra că restaurantul merită a fi luat în considerare ca și etalon și pe partea de bucătărie, atât pe zona de prânz cât și cină, atât în zilele deja consacrate, dar și în cele dedicate iesirilor relaxante cu prietenii sau familia

Savannah Riding Club, Pasiune pentru călărie

Savannah Riding Club, situat în Ostratu, Ilfov, în apropiere de DN1 și la 30 de minute de București, a luat naștere dintr-o mare pasiune pentru cai și călărie. 
  
Cu un manej incăpător pentru agrement și performantă, două locații pentru adăpostul cailor, un restaurant și o priveliște minunată pe malul lacului Corbeanca, Savannah Riding Club este locul unde, pentru orice nivel de pregătire, de la începător la avansat, poți lua lecții de echitație, poți învăța să mergi la trap și chiar la galop, cu instructori ce au mulți ani de experientă în domeniul ecvestru. 
  
Sportul călăriei, sau modul în care se călărește corect un cal de călărie, echitația este unul dintre cele mai nobile forme de sport, pe care puțini au ocazia să-l practice, dar de care toți se îndrăgostesc, din clipa în care încep să o facă. Diferentiindu-se în principal prin echipamentul și stilul pe care le implică, echitația este unul dintre cele mai frumoase sporturi care implică animale, dar și o legătură puternică între om și cal. 
  
Fiind considerată mult mai mult decât o înșiruire de mișcări executate în mod automat, echitația naște trăiri interioare greu de imaginat -  sentimentele de libertate deplină resimțite în clipa în care cel aflat pe un cal de călărie pornește într-o aventură care durează câteva minute, sau zeci de minute,  într-un spațiu deschis, verde, în aer curat, și îl poartă dintr-un loc în altul prin mișcări specifice, fac ca acest sport să fie diferit de oricare altul. 

Echitația are efecte miraculoase asupra organismului în general, te poate ajuta să te relaxezi foarte mult după o zi sau o săptămâna istovitoare la birou, îngropat în hârtii și constrâns între patru pereți. Echitația îți ridica moralul și te ajută să îți dezvolți musculatura, în special cea a picioarelor, abdomenului și spatelui, dar și a brațelor. Copiii care practică echitația de mici sunt predispuși să aibă un corp dezvoltat armonios, iar postura lor va fi cu siguranță una de invidiat.