Corina Fakesch, ConeXXiuni

credit foto Marc Fippel

credit foto Marc Fippel

Absolventă a Facultății de Științe Economice, cu zece ani de experiență în domeniul vânzărilor, am renunțat la siguranța jobului dintr-o companie multinațională, pentru a face un bine prin artă. 

‘Să fac ceea ce îmi place’ al copilăriei mele înseamnă pentru mine, în anul 2014, lansarea unui brand ‘Corina Jewelry Design’ și a unei colecții de bijuterie contemporană, ‘ConeXXiuni’, inspirată din tradiția și simbolurile populare românești de pe vechile cămăși țărănești. 

Arta cusutului și a prelucrării metalelor m-au pasionat de când eram mică și m-au ajutat să îmi creez un stil aparte, unic, pe care l-am și patentat, atât în Europa, cât și în SUA.
 
Am reinventat și reinterpretat podoabele contemporane, unind spectaculos metalul prețios din argint și ața mouline colorată.  

Fiecare bijuterie este lucrată manual, cu multă dragoste și atenție la detalii. Ea este încărcată cu multă energie și are o poveste, care ia naștere din sutele de împunsături magice, care străpung metalul prețios, și care abia așteaptă să fie purtată de către iubitoarele de frumos. 

‘Semnele cusute sunt un alfabet care vorbește despre noi, românii, despre ceea ce am fost și suntem.’

Cum altfel s-ar putea face libertatea artistului, dacă nu s-ar transmite: ‘din generație în generație’?

credit foto Andreas Markakis

Nunta voastră la casele de oaspeți din Cincşor

NUNTA VOASTRĂ, așa cum v-o doriți, într-o ambianță unică și o atmosferă specială! 

Autenticitate, cultură și natură la Casele de oaspeți din Cincşor.

Casele de oaspeți din Cincşor, situate în centrul Transilvaniei (la aproximativ 70 km de Sibiu și Brașov), oferă o experiență unică tuturor celor care își doresc o ALTFEL DE NUNTĂ, un eveniment foarte special și personal în felul său, ca și nuntă în sine.

Casele de oaspeți din Cincşor fac parte din Ansamblul bisericii fortificate din Cincşor. Clădirile Caselor de oaspeți din Cincşor – fostă parohie (1624), fostă școală (1912) și fostă gospodărie țărănească (1930) – toate restaurate cu mare grijă și pricepere, introduc în atmosfera secolelor trecute, asigurând un confort modern de excepție. Ele sunt înconjurate de curți generoase, de natură bogată. Împreună cu clădirile bisericii fortificate creează o ambianță de vis. Fie că vorbim de „Nunta la șură”, într-o ambianță rustica, fie că ne referim la o nuntă în stil “Garden party”, elegantă și degajată, locațiile își pun amprenta pe eveniment.

O nuntă reușită este o nuntă unde voi doi vă regăsiți cel mai bine împreună cu familia, prietenii și oaspeții!

Noi vă susținem cu experiența echipei noastre, astfel încât evenimentul vostru să vă reprezinte din plin. Pentru că nunta voastră este o experiență foarte personală, noi nu vă oferim pachete standard. ÎMPREUNĂ CU VOI DEZVOLTĂM NUNTA VOASTRĂ, cât mai aproape de dorințele și de ideile voastre. Stabilim împreună modul cum se va desfășura nunta, alegem decorațiunile și meniul de nuntă, inspirându-ne din bucătăria regională transilvăneană, reinterpretată în stil gourmet. Împreună cu somelierul nostru alegeți vinurile care se potrivesc cel mai bine meniului, din bogata gamă de vinuri românești. Sau ne ocupăm de organizarea slujbei de cununie, a muzicii și de multe altele. Și, nu în ultimul rând, suntem alături de voi și găsim soluții pentru toate aspectele care apar pe parcursul evenimentului.

Ne dorim ca în ziua nunții voastre să vă dedicați exclusiv acestui moment special din viața voastră! 

Cât de speciale sunt nunțile oaspeților noștri, vedeți mai jos. Mai multe poze găsiți pe contul nostru de Instagram, accesând linkul următor:

instagram.com/cincsortransylvaniaguesthouses

Evenimente speciale pentru oameni speciali, la Casele de oaspeți Cincşor!

  

Domeniul Coroanei Segarcea, 30 de distincții internaționale

Vinurile Domeniului Coroanei Segarcea au câștigat în 2016 un total 30 de distincții internaționale: patru medalii de diamant, un dublu-aur, opt medalii de aur, 13 de argint, 3 de bronz și o mențiune.

Recunoașterile provin de pe toate meridianele lumii, din Canada până în Tokio, trecând prin Franța, Monaco și China.

Vedeta anului a rămas Tămâioasa roză, cu două medalii de diamant, două de aur și trei de argint.

O surpriză deosebită a venit la începutul toamnei, când Merlot-ul Prestige 2009 a câștigat nu doar medalia de aur la Concours Mondial du Merlot, ci și distincția ”Cea mai bună recoltă veche”. Pinot Noir-ul a câștigat un argint important, în concursul specializat Mondial du Pinot Noir, iar cupajul alb Principesa Margareta s-a îmbogățit cu o medalie de diamant, una de aur și două de argint.

Au mai fost bine primite și punctate ambele versiuni de Marselan, cel din gama Prestige, nematurat în butoaie de stejar, și expresia premium, Principesa Margareta roșu, Minima Moralia Speranță 2014, Feteasca Neagră Vardo ”Patima Serii”, Chardonnay Prestige 2011, Pinot Gris, Viognier și Tămâioasa românească, toate trei din gama Prestige, din recolta 2013, precum și Merlot Prestige 2011.

Institutul Dermato-Estetic, Dr. Irinel Nedelcu

Ana Maria Nedelcu este dublu licentiata, estetician specialist in proceduri cosmetice de avangarda - terapii faciale anti aging, microneedling, peeling-uri chimice, fotoregenerare, epilare definitiva, crioterapie, Cryolift, Dermapen.

Impreuna cu sotul sau, Dr. Irinel Nedelcu, director Egoclinic, medic primar dermato-venerolog, doctor in stiinte medicale, a infiintat institutul de infrumusetare Dermaspa, din dorinta de a oferi pacientilor un loc in care stiinta, frumusetea si arta ingrijirii pielii se imbina armonios.
'Ne-am cladit o reputatie excelenta oferind un concept unic in abordarea holistica a ingrijirii pielii. Va oferim o experienta unica in tratamentul complex, estetic si dermatologic!

Abordarea complexa a procedurilor de infrumusetare si intinerire in centrele de excelenta Egoclinic Romania si Dermaspa permite asocierea armonioasa a diagnosticului si tratamentului medical-cosmetic, in siguranta deplina si fara intreruperi, garantand mentinerea eficacitatii si durabilitatii tratamentului.

La noi veti descoperi o gama larga de tratamente inovatoare, care va vor ajuta sa aratati mai bine si sa va recapatati increderea in dumneavoastra.

Institutul Dermato-Estetic Dr. Irinel Nedelcu a inaugurat noul sediu din Calea Plevnei 82. Am fost onorati sa avem alaturi de noi personalitati marcante precum Andreea Esca, Amalia Enache Oficial, Dana Sota, Laura Teodoru, Dana Argesan, Make-up Artist, Geanina Ilies, Lorena Buhnici, Adriana Petrescu, Luminita Popescu, Bianca Nutu, carora le multumim pentru sustinere. Cu acest prilej a fost lansat parteneriatul dintre Institutul Dermato-Estetic Dr. Irinel Nedelcu si conceptul Natural Beauty by Adriana Petrescu.

Prin intermediul acestuia, Adriana Petrescu aduce beneficiile celor doua aparate premium: Ulthera si Vela Shape III. Terapii de ultima generatie, acestea revolutioneaza procedurile anti-aging si de remodelare corporala. Fara bisturiu, fara timp de recuperare sau riscuri.

Printre serviciile pe care le oferim la Institutul Dermato-Estetic Dr Irinel Nedelcu se numara dermatologia, chirurgia dermatologica, implant de par, tratamente de recuperare a parului, estetica medicala, tratamente anti aging, remodelare corporala, dermato- cosmetica.

Lansarea acestui nou centru dermato estetic vine ca o incununare a eforturilor si a experientei noastre profesionale de peste 20 de ani si este, in acelasi timp, o reflexie a acestora'.

Fondatori: Irinel si Ana Maria Nedelcu.

Antibiotice, Istoria "Penicilinei” din Sud-Estul Europei

Puţini sunt cei care ştiu că Antibiotice a fost prima fabrică din sud-estul Europei care a produs penicilina sau că substanţele active fabricate aici în anii ‘80 erau exportate peste tot în lume. Cu o istorie de 60 ani, Antibiotice este astăzi cel mai important producător român de medicamente generice şi unul dintre jucătorii din industria farmaceutică ce îşi îmbogăţeşte portofoliul cu noi medicamente valoroase terapeutic.

La 11 decembrie 1955 îşi începea activitatea de producţie la Iaşi, Antibiotice, prima companie farmaceutică din România şi din sud-estul Europei care a fabricat Penicilina descoperită de Alexander Fleming.

"Fabrica de sănătate" astăzi

În prezent, pe piaţa românească, Antibiotice este prezentă cu medicamente indicate în tratamentul afecţiunilor dermatologice, cardiovasculare, ale sistemului nervos central, tractului digestiv (în total, 12 arii terapeutice), fiind recunoscută ca principalul producător de medicamente antiinfecţioase. 

Totodată, Antibiotice este lider pe segmentul: unguente, creme, geluri şi supozitoare şi unicul producător de substanţe active obţinute prin biosinteză.

Pe plan internaţional, Antibiotice este prezentă cu 70 de produse în 72 de ţări ale lumii din diferite zone geografice, precum America de Nord, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu, Asia şi Europa.

Exportul substanţei active Nistatina (un antifungic utilizat atât în industria farmaceutică, cât şi în industria cosmetică) poziţionează compania, începând cu 2013, pe locul I în rândul producătorilor mondiali.

Ştiaţi că?

Ştiaţi că în 1955, din prima şarjă de Penicilină s-au obţinut 0,4 kg de penicilină după 375 de ore? Ulterior, odată cu eficientizarea tehnologică, dintr-o singură şarjă se obţineau 1400 kg de penicilină, într-un ciclu de biosinteză de 242 de ore.

Ştiaţi că de-a lungul celor 60 de ani de existenţă, la Antibiotice au lucrat peste 10.000 de oameni? Astăzi, în cadrul companiei îşi desfăşoară activitatea peste 1450 de persoane, cu diverse specializari: ingineri chimişti, medici, farmacişti, fizicieni, biologi şi economişti.

Ştiaţi că 1 din 3 pacienţi din România este tratat cu medicamente antiinfecţioase marca Antibiotice?