Masa-Casa. Un concept nutritional antiaging cu grija pentru gust.

Dupa ce a dat aripi si jaratic Pegas-ului Andrei Botescu mai da drumul unui proiect neobisnuit in domeniul nutritiei si sanatatii, impreuna cu Anamaria Georgescu - Masa-Casa, un concept nutritional antiaging cu grija pentru gust.

‘Aventura noastra a inceput din pasiune si amuzament intre prieteni, testand, gustand si mancand impreuna (de unde - Masa) la fiecare dintre noi acasa (de unde - Casa).

MASA - CASA este un concept unic, ce isi propune sa exploreze si dieta ketogenica/low carb, combinand elemente din bucataria locala romaneasca cu elemente din zone indepartate, unde am calatorit si experimentat retete delicioase.

Revolutia alimentatiei low carb este in plina desfasurare la nivel mondial, acest stil de alimentatie romitand un control al greutatii, dar si sustinerea sanatatii si chiar prelungirea vietii (lifespan, health span).

Pentru a ne sustine noul stil de viata sanatos am deschis primul restaurant din Bucuresti specializat pe dieta ketogenica, pe strada Mihai Eminescu 206, intr-o locatie micuta. Aici gatim printre  altele pizza cu continut scazut de carbohidrati cu blat din faina de migdale si fibre de in. La fel burger sau paine low carb si chiar prajituri si torturi din care te poti infrupta fara sa te simti vinovat ca ai exagerat cu consumul de zahar si carbohidrati.

Pe langa faptul ca ne simtim grozav de cand nu mai mancam zahar, vizitele la dentist au disparut, iar kilogramele in plus s-au topit fara sa revina

Experimentam si inovam mereu noi retete si combinatii culinare cu gandul sa obtinem si sa oferim o dieta sanatoasa, bazata pe ingrediente sustinute sezonier.’

Salsi Sinaia, cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din România

Salsi Sinaia, cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din România

‘Omul sfinteste locul’ La Salsi Sinaia acest lucru se intampla de mai bine de 100 de ani.

Maini de aur mestesugesc zi de zi cel mai titrat salam din Romania. Zi de zi ,ceas de ceas, fara oprire. La multi ani generatiilor din Salsi Sinaia care duc mai departe mestesugul facerii Salamului de Sibiu.' Carmen Gavrilescu, Director executiv Salsi Sinaia

Cristian Crestincov. Sculptor.

Inclinatiile mele spre arta au aparut inca de la o vârsta frageda; îmi aduc aminte ca parintii mei si educatoarele nu știau cum sa ma oprească atunci cand desenam pe jos, pe pereti sau cand ma jucam la masa cu mancarea, modeland in unt sau in orice aveam in farfurie.

Astfel, drumul meu creativ a inceput a se contura. Parintii mei m-au incurajat in aceasta directie si m-au trimis sa urmez o scoala profesională de Arte Plastice in Chisinau si ulterior mama mea s-a mutat impreuna cu mine la Bucuresti pentru ca eu sa pot urma Liceul de Arte Plastice N. Tonita. Apoi a urmat in mod natural Facultatea de Arte Plastice Bucuresti – Sectia Sculptura unde am avut norocul sa dau peste niste profesori dispusi sa ma ajute sa descopar secretele bronzului si artei monumentale, ei fiind deja artisti consacrati la acel moment.

In acest context, au urmat numeroase proiecte si monumente la care am colaborat, lucrari de arta pe care le-am turnat in bronz, expozitii realizate in tara si strainatate.

Arta mea s-a conturat in jurul a 3 teme fundamentale, respectiv: 1- sacru, inger, suflet, credinta; 2 -Figurativ: personaje umane, portrete; 3- Regnul animal si natura.

Anul acesta mi-am propus sa tratez teme care sa transmita, pe langa o emotie, si un mesaj subinteles. In acest context lucrarile cele mai semnificative la care lucrez in continuare sunt: lucrarea medie „Strigatul Balenei” si monumentul „Regina Maria a Romaniei”. Monumentul Reginei Maria este un proiect extrem de complex si drag care sper sa depaseasca faza de macheta.

Luviane. Atelier de Parfumerie.

Luviane Atelier de Parfumerie este un brand 100% românesc, parfumurile fiind concepute și fabricate în mod artizanal, într-un atelier din România, exclusiv din ingrediente naturale certificate, o parte din ele chiar organice. Iulia-Victoria Neagoe, parfumierul din spatele brandului, compune acorduri parfumate de la o vârstă fragedă, însă brandul a apărut în 2013, devenind marcă înregistrată în 2014.

Parfumier te naști, așa cum te naști compozitor sau pictor și este foarte importantă descoperirea acestei abilități încă din copilărie dar și perseverența, ținând cont că simțul olfactiv se diminuează după primii ani de viață.

Deși la început a părut o joacă, lucrurile au evoluat de la macerate și pomezi la parfumuri exclusiviste în serie mică (elixiruri, parfumuri solide, parfumuri ambientale), amprente olfactive pentru branduri sau evenimente și parfumuri de lux ‘sur-mesure’. În categoria serviciilor oferite de alchimist intră și partea de consultanță/realizarea parfumurilor personalizate pe baza principiilor Aromacologiei dar și ateliere olfactive experențiale. Parcursul a fost completat cu experiențe practice în ateliere artizanale și cu foarte mult studiu de specialitate. Dar dincolo de studii sunt inspirația și creativitatea, parfumierul fiind în fapt un alchimist, un magician și un creator de amintiri și emoții olfactive.

Colecția “Miresme Românești” este una cu poveste, femeia fiind reprezentată prin transpunere olfactivă în diferite etape din viață (din copilărie/adolescență, până la femeia mamă). Povestea fiecărui parfum este completată de o denumire străveche (Dryada, Matronalia, Kotys, Darzalas) și un simbol tradițional românesc. Cele mai multe dintre parfumuri se regăsesc atât în forma de Elixir, cât și de parfum solid. Parfumul dedicat femeii-mamă este unic (în curs de brevetare), fiind creat exclusiv din ingrediente permise în trimestrele 2 și 3 de sarcină și în perioada de alăptare.

Colecția privată “DOR” este una exclusivistă, parfumurile fiind realizate în serii foarte mici. Până în acest moment au ieșit din atelier pentru a putea fi testate și admirate, patru parfumuri (“armonie celestă”, “un amurg violet”, “un zbor divin” și “adieri magice”).

Colecția “Florile Reginei” este o colecție dedicată Reginei Maria a României, una dintre cele mai frumoase Regine ale începutului de secol trecut, o romantică incurabilă, plină de farmec, îndrăgostită până peste poate de flori cu care și-a presărat visele și toată viața. Pentru că violetele au marcat intensa existență a femeii care nu a încetat să își pună în valoare senzualitatea și feminitatea, cu toate că lumini și umbre i-au marcat viața, primul parfum al colecției este “Violete”. Parfumul exotic de violete indiene, preferatul Reginei, i-a însoțit trăirile, dragostea și întreaga poveste de viață, o poveste ca un film de Oscar. Colecția își dorește să surprindă cât mai multe ipostaze ale personalității complexe, precum și o parte din florile preferate ale Reginei Maria.

Odată cu Apa de toaletă “Zâna Florilor” pentru copii (realizată din ingrediente permise copiilor), pe 1 iunie 2016 a fost lansată colecția “Poveștile copilăriei - Zânele”, o serie de bijuterii din argint și pietre prețioase, cu motive tradiționale românești gravate, unele fiind prezentate în cadrul prezentării de modă MAM ce a avut loc la Ambasada României de la Paris cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Inspirată de bijuteriile miniaturale de pe centurile châtelaine din epoca Victoriană, colecția de bijuterii “Podoabe aromate” este una foarte specială, în ea regăsindu-se pandantive și inele din argint împodobite cu pietre (semi) prețioase în care se poate purta parfumul preferat.

Brandul este unul de identitate națională, acest lucru evidențiindu-se încă din logo-ul prelucrat de pe o ie de Mehedinți. Parfumurile sunt cu și de poveste, Luviane Atelier de Parfumerie alegând să spună povești din mitologia noastră, să combine esențe extrase din plante bune de dragoste și aducătoare de noroc, să activeze amintiri, emoții, pasiuni. Miresme Românești, Dor, Zâne și multe alte simboluri românești sunt adunate în colecții exclusiviste ce păstrează amprenta națională.

Apulum. Cea mai mare fabrică de porţelan din Europa

Astăzi cea mai mare fabrică de porțelan din Europa, Apulum s-a înființat în anul 1970 și a început să producă în anul 1971. Dintre cele 3 fabrici de porțelan existente în perioadă comunistă, Apulum s-a distins ca cea mai importantă, prin calitatea și diversificarea producției și a profesionalismului existent.

Anul 2007 a marcat, odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către un investitor unic, trecerea la o viziune managerială concretizată în proiecte ambițioase, retehnologizare și programe de investiții desfășurate an de an, ceea ce a condus la creșterea considerabilă a capacităților de producție și a calității.

“Cu mari eforturi, împreună cu asociatul meu Dl. Alvaro Santini, am reușit să avem azi un flux tehnologic modern, o diversificare a producției, satisfacerea cerinței de pe piață.

Azi putem spune că am reușit, datorită prezenței noastre continue și implicarea deplină a managementului companiei alături de celelalte departamente. Au fost 10 ani în care imaginea companiei s-a schimbat radical, dintr-o societate aflată în stare de dificultate, la o companie puternică, care s-a impus pe piață, atat prin produsele și serviciile oferite, dar și prin responsabilitatea față de proprii angajati” Rodica Vasin.

Exporturile de produse Apulum acoperă majoritatea țărilor europene recunoscute ca tradiție și exigențe, precum Anglia, Germania, Franța, Italia, Grecia, Olanda , Finlanda și peste ocean - SUA, Mexic, Australia.

Devenind un adevărat brand, Apulum este rezultatul activității echipei manageriale coordonate de acționarul majoritar, iar consolidarea și dezvoltarea lui sunt asigurate prin derularea în viitor a unor noi proiecte de dezvoltare și eficientizare, cu două puncte importante - creșterea continuă, la nivelul de satisfacție al angajatului, și gradul de satisfacție al clienților noștri. Astăzi, Apulum este o familie cu 1500 de muncitori fideli.