Adrian Daniel Son, Executive Chef SunGarden Golf & Spa Resort. Bucătăria din România a fost reinventată, gastronomia incepe să devină o artă.

Provocarea SunGarden este una dintre cele mai interesante si mai apetisante provocari din cariera mea. Cea care m-a intrigat de la prima vedere si unde mi-am dorit nespus sa imi pun amprenta. 

Este o placere sa imi manifest creativitatea in ceea ce priveste reinterpretarea bucatariei, in primul rand  in functie de zona si peisaj. Am fost provocat de aceasta asociere, pe care am incercat sa o transpun in noul meniu.

Asocierea produselor din zona aceasta de padure  (diverse tipuri de ciuperci, carne de vanat), o reinterpretare mai interesanta a bucatariei romanesti, dar si preparatele internationale, toate cu un iz de eleganta si rafinament, reprezinta baza acestui meniu.

Bucataria romaneasca actuala este foarte desosebita, ar trebui insa sa oferim mai multa atentie producatorilor locali, produselor bio, de calitate, organice, caci aceasta aduce un plus de valoare extraordinar gustului din farfurie. 

Iar pe partea de reinterpretare se pot face lucruri marete cu fiecare preparat traditional, trebuie doar curaj si imaginatie!

Cristian Onetiu. Despre noul model de antreprenoriat romanesc.

Un tanar antreprenor roman, cu succes in business, online si mentorship, crede cu tarie in schimbarea paradigmei antreprenoriale prin educatie.

De numele lui Cristian Onetiu se leaga afaceri de milioane de euro, o experienta in antreprenoriat de peste 15 ani, dar si multa rabdare si esecuri din care a invatat. Are o poveste demna de filme si ascultandu-l simti ca antreprenoriatul romanesc e pe maini bune. Tot ce a trait si experimentat a fost transpus nu numai intr-o afacere de succes pe care a pus-o pe picioare, ci si in credinta ca poate ajuta mediul antreprenorial printr-o platforma de programe de mentorat in business, cu produse de dezvoltare antreprenoriala si personala. Este unul dintre cei mai eficienti si influenti Business Mentori si a reusit sa aplice metode utile de scalare pentru afaceri mari. Este una dintre cele mai vizibile voci din online-ul dedicat domeniului business, cu milioane de urmăritori și vloguri cu teme de interes. Crede cu tarie ca prin educarea corecta a antreprenorului, Romania are de castigat.  

Cristian Onetiu: „Multe afaceri romanesti se chinuie, nu pentru ca nu au un produs bun, ci pentru ca le lipsesc cele 5 cercuri de crestere accelerata. Antreprenorii obosesc in operationalul zilnic, isi pierd rabdarea si concentarea testand diverse solutii de crestere, cand primul lucru pe care ar trebui sa il faca este sa implementeze o baza a cresterii organice. Vreau sa sustin antreprenorii asumati in procesul educational antreprenorial, pentru ca afacerile lor sa devina eficiente si profitabile, iar astfel sa obtina independenta financiara, timp liber si puterea de a contribui, prin propriul exemplu, la o Romanie mai demna, mai puternica!"

Co-fondator al celei mai mari companii romanesti din industria de vanzari directe, cu peste 40.000 de distribuitori si peste 50 de milioane de euro cifra de afaceri din 2005 pana in prezent, Life Care, Onetiu este speaker, business mentor si autor de carti pe subiecte din domeniu, dar si business vlogger. Activitatea sa arata ca se contureaza un nou model de antreprenor roman, care functioneaza dupa o paradigma diferita, are initiativa si contribuie la un mediu de business sanatos. Afacerile sustinute de el au obiectivul de a genera independenta financiara pentru antreprenori si crestere economica pentru Romania. In 15 ani, a dezvoltat afaceri de peste 100 de milioane de euro. A ratat de 4 ori, dar a invatat din greseli, din experienta personala si de la mentori.

Cristian Onetiu: „Cred ca lumea de maine va fi condusa de lideri autentici, ce au demonstrat ca sunt adevarate modele si ca au creat micro-sisteme (afaceri) performante intr-un mod sustenabil”, spune el. Cum se schimba comportamentul mainstream al lui „merge si asa” din peisajul romanesc? Prin structura, claritate si inspiratie pentru afacerea fiecaruia. „Noii antreprenori pot aduce o contributie mare in autonomia nationala. Am ratat de 4 ori, n-am avut de unde sa invat. Imi doresc foarte mult sa ofer o alternativa realista pentru piata economica. Misiunea mea este sa echipez, sa modelez si sa inspir orice persoana cu spirit antreprenorial sa obtina ce isi doreste pentru ea si cei din jur: libertate, prosperitate si implinire.” Schimbarea mentalitatii si educarea in antreprenoriat care vin dinspre un antreprenor roman care a experimentat „pe propria piele” pot aduce pentru cei 600.000 de antreprenori din Romania stabilizare, transformare, crestere. 

Onetiu este unul dintre cei mai eficienti Business Mentori pentru antreprenorii romani. Si inspirationali am zice, pentru ca numele sau apare imediat dupa cele ale lui Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Jobs si Bill Gates in topul antreprenorilor care inspira cel mai mult, conform unui studiu recent – Barometrul afacerilor de tip startup 2019.  

Braiconf. De aproape 70 de ani în slujba modei și creației vestimentare.

Braiconf este printre puținele companii din industria textilă din România care au trecut testul timpului și funcționează fără întrerupere de aproape 70 ani.

Cu o producție realizată de peste 250 milioane de cămăși, Braiconf este un nume sinonim cu calitatea, minuțiozitatea și atenția la detaliu, nu doar în România, ci în toată Europa.

Pe piața europeană, Braiconf este un furnizor important pentru mărci și case de modă extrem de apreciate, fiind în măsură să concureze cu orice altă companie în ceea ce privește experiența, tehnologia, personalul, designul și modelul produselor sale.

Încă de la înfiinţare, în 1950, Braiconf a rămas fidelă principiilor sale de bază - respectul faţă de clienţi, furnizori şi angajaţi şi minuțiozitatea în definitivarea detaliilor.

Fiecare cămașă produsă în fabrica din Brăila reflectă valorile brandului, istoria și experiența celor 7 decade în slujba modei și creației vestimentare.

Înființată în 1950, Braiconf a depășit cu brio perioadele provocatoare din istoria României, păstrându-și viziunea și consolidându-și o poziție demnă de admirație în industria textilă.

În 1992, Braiconf a lansat linia de producție de vestimentație pentru femei, deschizând astfel noi oportunități de creștere și dezvoltare.

În 1996, Braiconf s-a privatizat prin ofertă publică și în prezent este listată la Bursa de Valori București, având acționariat majoritar românesc, un alt nume reprezentativ din industria românească, compania Electroargeș SA din Curtea de Argeș.

Din 1999, odată cu inaugurarea primului magazin propriu, Braiconf vinde direct si către publicul larg, pentru ca românii să aibă din nou șansa de a se bucura de creații autohtone de calitate.

Între 2004 și 2008, în fabrica Braiconf se realizează investiţii importante în tehnologii şi utilaje noi pentru a fi în măsură sa furnizeze produse care să îndeplinească cerinţele din ce în ce mai exigente ale clienţilor. În paralel, urmărind feedback-ul extrem de pozitiv al publicului local, se continuă dezvoltarea reţelei de magazine ajungându-se la sfârşitul anului 2018 la un număr de 17 magazine proprii deschise în principalele oraşe din România.

În plus, compania obţine din partea renumitei firme Bureau Veritas certificarea sistemului de management al calitaţii integrat cu sistemul de management de mediu şi de sanătate şi siguranţa ocupaţională în conformitate cu cerinţele standardelor SR EN ISO 9001:2001, ISO 14001:2005 şi OHSAS 1800:2007.

Din 2016, Braiconf a lansat, adițional producției prêt-à-porter (la gata) și serviciul de comandă pentru cămăși (Made to Measure), astfel încât și cei mai exigenți clienți să se poată bucura de produse autohtone executate la standarde înalte de calitate.

În prezent, la aproape 70 ani de la prima cămașă produsă în fabrica Braiconf, compania are o echipă de peste 850 angajați, 17 magazine fizice și magazin online, precum și linii vestimentare bine cunoscute pe piața locală sub brandurile proprii Braiconf și Sergio.

În prezent piața externă este cea care absoarbe majoritatea producției Braiconf. Partenerii Braiconf sunt jucători de primă clasă pe piața internațională, cu diverse categorii de prețuri și o varietate de canale de distribuție.

Avem deosebita onoare de a oferi domnului Președinte al României, Klaus Iohannis, cămașa cu numarul 250 milioane produsă în fabrica Braiconf din Brăila.

Avem convingerea că Domnia Sa va purta cu mândrie această cămașă, ce poartă o însemnătate deosebită pentru Braiconf și întreaga istorie a producției de confecții din România.

Ne bucurăm să știm că această cămașă ce poartă un număr impresionant, rezultat al unei munci de aproape 70 de ani va face parte din garderoba Președintelui României, al cărui stil și filozofie se află în perfect acord cu valorile și misiunea Braiconf, de a susține performanța și prosperitatea locală.

Prof. Univ. Dr. Horia Barbu, Clinica Dr. Barbu

Prof. Univ. Dr. Horia Barbu, CEO si fondator al clinicii ce-i poarta numele, ‘Clinica de reabilitare orala Dr. Barbu’.

Cu o experienta de peste 18 ani in medicina dentara, din care 4 ani medic dentist generalist si, incepand cu anul 2012, medic primar chirurg, specialitatea chirurgie dento-alveolara, si-a inceput activitatea imediat dupa absolvirea Facultatii de Medicină Dentară, în anul 1999.

În prezent este Decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, este profesor universitar şi coordoneaza disciplina “Implantologie Orală”, atât pentru programul de studii universitare de licenţă, cât şi pentru cel de master.

Este chirurgul principal în cadrul “Clinicii de reabilitare orală Dr. Barbu” din Bucureşti, strict în domeniul chirurgiei implantare, fiind specializat în augmentări osoase, sinus-lift, repozitionare/laterizare nerv alveolar inferior, reabiliări orale complexe şi cazuri cu grad înalt de dificultate.

În ceea ce priveşte Implantologia, în ultimii 8 ani, a participat la numeroase cursuri de specializare private “One-to-One”, alături de personalităţi marcante în lumea implantologiei, profesori în cadrul unor universitati de prestigiu (Tel Aviv University, Munster University, New York University, Harvard University, Boston University, Catholic University of Daegu), îmbogăţindu-si cunoştintele şi aprofundând peste 40 tehnici chirurgicale avansate, necesare reconstrucţiilor osoase şi gingivale în vederea inserării implanturilor dentare.

Începând cu anul 2007, după o specializare efectuata în Israel, a utilizat pentru prima dată factorii de creştere (PRF) în adiţiile de os şi sinus-lift şi a început tehnica “Dinţi într-o zi.”

Experienţa sa clinică este materializată prin numeroase cărţi publicate şi peste 40 articole apărute în reviste de prestigiu naţionale şi internaţionale, acoperind o gamă foarte largă în domeniul implantologiei şi endocrinologiei.

A fost invitat să participe, ca lector, la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale (India, Italia, Israel, Austria, SUA, Coreea), unde si-a prezentat rezultatele cercetărilor , dar şi ale cazurilor clinice.

Este implicat în numeroase studii multicentrice cu New York University, Boston University, Tel Aviv University şi Suedia, legate de regenerarea osoasă ghidată, tehnici de augmentare ale sinusului maxilar.

În cadrul Facultăţii de Medicină Dentară a organizat numeroase simpozioane, conferinţe şi congrese, iar în anul 2015 a înfiinţat Institutul de Implantologie “IADET – Institute of Advance Dental Education and Training” – Europe Branch, o filială a IADET Singapore, în cadrul căreia organizeaza cursuri avansate de specializare în domeniul implantologiei.