Hotelurile Residence, Marca luxului distins

Grupul de hoteluri Residence este primul lanț de boutique-hoteluri din România. Hotelurile din lanțul Residence Hotels, Arc de Triomphe, Domenii Plaza și „La Conac” sunt locații de 4 stele, care transformă orice călătorie într-o experiență de neuitat. 

Hotelul Arc de Triomphe are 35 de camere decorate cu materiale naturale. “Oliviers”, restaurantul Hotelului Residence Arc de Triomphe, este locul potrivit pentru o călătorie gastronomică, într-o atmosfera caldă și un ambient rafinat.

Marca luxului distins - Domenii Plaza este un hotel boutique elegant de 4 stele lux, primul membru din România al Asociației Europene Exclusive Hotels, Categoria “Luxury”. Situat în zona rezidențială, hotelul Residence Domenii Plaza își găzduiește oaspeții în 33 de camere decorate cu stil, cu mobilier din lemn masiv de cireș sau nuc, materiale din bumbac egiptean sau lână englezească. "Cerisiers", restaurantul hotelului, este un loc al rafinamentului artei culinare și al bunului gust, unde puteți savura preparate din bucătăria mediteraneană și internațională, alături de specialități gourmet. 

La ultimul etaj al hotelului, invitații pot beneficia de lumina unui apus splendid pe Terasa Astrodom. Această terasă a fost inclusă în topul atracțiilor bucureștene și este deschisă către București cu muzică live și invitați speciali.

Marca luxului și a relaxării, “La Conac” este un complex de 4 stele, situat într-o zonă liniștită, în partea de nord a Bucureștiului.  Restaurantul clubului “ La Conac” este alegerea  ideală pentru o petrecere corporate sau privată. 

Unicitatea locațiilor și calitatea serviciilor a poziționat hotelurile Residence în topul locațiilor de cazare din București.

Castle Hotel Daniel, Spiritul autentic al Transilvaniei

Castelele și conacele reprezintă cea mai importantă moștenire culturală a Transilvaniei, doar în județul Covasna existand peste 100. Castelul Daniel este printre puținele castele renovate, unde oaspeții au ocazia să trăiască spiritul autentic al Transilvaniei din acele vremuri, să guste bucatele tradiționale și să experimenteze armonia vieții simple din satele transilvănene, totul la cele mai înalte standarde de confort și calitate ale prezentului.

“În anul 2009, am aflat despre existența castelului și despre faptul că este de vânzare, dintr-un album intitulat Ținutul Conacelor, și am hotărât să-l cumpărăm. Au urmat 5 ani de cercetări și restaurări, pentru ca, în august 2014, să deschidem porțile Castle Hotel Daniel.” Rácz Lilla, proprietara a Castle Hotel Daniel.

Construcția Castelului Daniel din Tălișoara a început în perioada renașterii târzii din Transilvania, când familia de nobili Daniel, ocupând deja un loc important în viața publică a Transilvaniei, a luat decizia întemeierii unei noi rezidențe nobiliare la Tălișoara.

Odată cu construcțiile efectuate între anii 1669–1680, clădirea a devenit o veritabilă reședință nobiliară, demnă de rangul familiei și de exigențele epocii. În timpul acestor lucrări, clădirea a fost îmbogățită cu o serie de elemente sculptate din piatră, cum ar fi blazonul cu lebădă. Tot atunci s-a finalizat și construcția sălii mari a castelului, care ocupa întregul etaj, fiind potrivită pentru organizarea unor evenimente festive de anvergură. S-a pus un accent deosebit pe decorarea acestei săli, pereții fiind pictați cu scene diferite, o serie de asemenea picturi fiind dezvăluite cu ocazia restaurării clădirii. Aceste picturi murale, databile în jurul anului 1680, constituie ansamblul patrimonial cel mai important al castelului. 

”Pereți seculari și arcade grațioase, saloane intime și apartamente spațioase – oaspeții noștri vor savura atmosfera autentică a unui castel renascentist. Opt camere cu design unicat, savoarea elegantă a bucatelor tradiționale, excursii tematice și răsfăț nobiliar vă așteaptă la Castle Hotel Daniel.” Incepând cu luna august 2014, astfel  își întâmpină Castelul Daniel oaspeții.

Pensiunea este amenajată după un concept de boutique hotel. Castle Hotel Daniel păstrează atmosfera și toate elementele arhitecturale ale unui monument istoric , printre care blazonul sculptat al familiei din 1669, sau picturile murale din 1680, oferind în același timp cel mai înalt confort al timpurilor noastre.

Cele opt camere unic amenajate, păstrează și ele istoria castelului prin povestea și denumirea lor. Astfel, într-una din camere se regăsește o scenă cu plata birurilor la Poarta Otomană de către Principatul Transilvaniei, solie la care însuși contele Daniel a fost trimis principal, scenă după care și camera respectivă  și-a căpătat denumirea de Camera Constantinopol.

Apartamentul cu Lebăda, o cameră spațioasă cu șemineu, și pat cu baldachin, și-a căpătat denumirea după blazonul familiei, care se află pe peretele dinspre exterior al camerei.
O altă cameră cu o atmosferă aparte este Camera Poarta Castelului, care este amenajată în încăperea boltită care înainte servea ca și intrarea în castel. Dacă până la sfârșit de secol 19. portarul castelului obișnuia să se încălzească la sobă în asteptarea musafirilor sosiți la castel cu caleașca, astăzi oaspeții pot savura o cină romantică la flăcările șemineului.

Și mobilierul castelului este unul deosebit, fiind confecționat reutilizând material lemons de sute de ani recuperat din castel, combinat cu materiale naturale finisate cu iz de  high-tech: lemn lăcuit, piatră tăiată, cupru, sticlă și țesuturi fine din catifea, obținând astfel o armonie perfectă intre autentic, vechi și nou.

Conceptul gastronomic urmărit la castel este același cu conceptul de design interior, și anume reinterpretarea unor bucate tradiționale, conform exigențelor culinare moderne.

Castelul Daniel se situează la aproximativ o oră de Brașov, Miercurea Ciuc sau Odorheiu Secuiesc.

Conacul Polizu, Maison de Plaisance

Istorie a stilului. Oda a rasfatului.
Bine intreg.

Conacul Polizu se afla printre frumoasele dealuri moldave. A fost construit intre anii 1880 – 1887 de omul politic Constantin Ghika-Deleni, in satul Maxut, judetul Iasi.

Conacul de la Maxut este deopotriva un edificiu cu valoare arhitecturala, dar si cu valoarea memorialistica in calitatea lui de loc de intalnire al boierimii moldave si bucurestene la finele veacului al XIX-lea si sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial. Intre inaltii oaspeti ai locului, s-au numarat in anii Primului Razboi Mondial, cand se aflau la Iasi in refugiu, Regina Maria, principia Ileana si Nicolae, care au revenit ulterior in 1926, lasand marturii scrise despre trecerea lor la Maxut, ca oaspeti ai cuplului Alexandrina si Niculae Polizu Micsunesti.

Gazda desavarsita, Alexandrina Polizu isi servea oaspetii cu delicate preparate romanesti, frantuzesti ori nemtesti, gatite utilizand in principal ingrediente crescute pe domeniul conacului, sau vanate de ilustrii boieri. Respectul acordat ingredientelor, specific vremii, facea ca mesele organizate sa fie adevarate oaze de bucurii si rasfat. Meniurile erau adecvate ocaziilor, anotimpului si invitatiilor. Bunele maniere, stricte, completau cadrul elegant. La conac veti regasi Frumusetea neuitata a bucatelor veritabile.

Acum conacul este locul de intalnire al nobililor de astazi. Al turistilor insetati de istorie, de aer curat, de gradina, al mireselor inspirate si al gurmanzilor in cautarea autenticului. Domeniul Polizu si-a recapatat stralucirea de odinioara, oferind acum oaspetilor liniste, armonie si promisiunea unui loc aparte.

Domeniul Coroanei Segarcea, Tratament de suflet

Printre miile de site-uri care recomandă fructe-minune, cărnuri fără  colesterol, diete fantasmagorice sau restricţii draconice, toate în numele unei vieţi lungi şi pline de energie, paradoxul francez îi lasă încă pe mulţi în stare de perplexitate. Făinoase, grăsimi şi carne, totul stropit cu vin roşu, şi o medie de viaţă peste aşteptări, cu o calitate generală a vieţii mult peste medie.

De la constatarea acestui paradox, vinul a încetat (pentru câţiva) să mai fie vreo licoare a zeilor, vreun acompaniament rafinat al mâncărurilor sau vreo invocaţie a muzelor conversaţiei sclipitoare, devenind obiect de studiu al chimiei şi farmacologiei anilor `80 - `90. Astfel am descoperit că, dincolo de aromele de fructe de pădure, cafea şi piele, se află şi resveratrolul, alături de alţi polifenoli antioxidanţi cu un rol important în combaterea colesterolului “rău”. Şi mai recent, vinului roşu au început să îi fie atribuite virtuţi în prevenirea depresiei, a demenţei senile sau a cancerului, însă studiile sunt încă departe de a fi elocvente.

Din acest punct de vedere, Domeniul Coroanei Segarcea, amplasat în zona cu cel mai mult soare dintre podgoriile româneşti, pare să fie locul ideal pentru cultura acestor soiuri de viţă-de-vie, drept dovadă stând colecţiile de vinuri roşii dense, grele, extractive provenite din acest areal. Însă nu vă lăsaţi păcăliţi - Segarcea nu înseamnă doar vin, înseamnă şi biodiversitate, istorie, arhitectură, tradiţie, toate lucrurile care fac ca “tratamentul” numit vin să funcţioneze cu adevărat, pentru că un tratament bun se adresează în egală măsură sufletului, nu numai trupului.

Castle Hotel Daniel, Răsfăț nobiliar

"Pereți seculari și arcade grațioase, saloane intime și apartamente spațioase – oaspeții noștri vor savura atmosfera autentică a unui castel renascentist. Opt camere cu design unicat, savoarea elegantă a bucatelor tradiționale, excursii tematice și răsfăț nobiliar vă așteaptă la Castle Hotel Daniel.” – începând de August 2014 așa își întâmpină Castelul Daniel oaspeții. Pensiunea este amenajată într-un castel renascentist din secolul al 17.-lea, după un concept de boutique hotel. Castle Hotel Daniel păstrează atmosfera și toate elementele arhitecturale ale unui monument istoric , printre care blazonul sculptat al familiei din 1669, sau picturile murale din 1680, oferind în același timp cel mai înalt confort al timpurilor noastre.

“În 2009, am aflat despre existența castelului și despre faptul că este de vânzare dintr-un album intitulat Ținutul Conacelor, și am hotărât să-l cumpărăm. Au urmat 5 ani de cercetări și restaurări, pentru ca în August 2014 să deschidem porțile Castle Hotel Daniel.” – povestește Rácz Lilla, proprietara".
 
Cele opt camere unic amenajate, păstrează și ele istoria castelului prin povestea și denumirea lor. Astfel, într-una din camere se regăsește o scenă cu plata birurilor la Poarta Otomană de către Principatul Transilvaniei, solie la care însuși contele Daniel a fost trimis principal, scenă după care și camera respectivă  și-a căpătat denumirea de Camera Constantinopol. 
 
Apartamentul cu Lebăda, o cameră spațioasă cu șemineu, și pat cu baldachin, și-a căpătat denumirea după blazonul familiei, care se află pe peretele dinspre exterior al camerei.

O altă cameră cu o atmosferă aparte este Camera Poarta Castelului, care este amenajată în încăperea boltită care înainte servea ca și intrarea în castel. Dacă până la sfârșit de secol 19. portarul castelului obișnuia să se încălzească la sobă în asteptarea musafirilor sosiți la castel cu caleașca, astăzi oaspeții pot savura o cină romantică la flăcările șemineului.
Conceptul gastronomic urmărit la castel este același cu conceptul de design interior, și anume reinterpretarea unor bucate tradiționale conform exigențelor culinare moderne. Astfel, oaspeții cazați la castel pot să încerce o supă gulaș reinterpretată, bazată pe aceleași ingrediente ca și gulașul tradițional, însă mult mai ușoară și cu o concentrație intensă de gusturi, sau o reinterpretare cremoasă de mămăligă cu brânză.  
 
“În toate serviciile pe care le oferim de la cazare, masă și activități punem un accent foarte mare pe experiența deosebită oferită oaspeților. Pe partea culinară de exemplu, organizăm și cine tematice, cum ar fi Festinul Renascentist cu acompaniament de muzică veche, Cină Vânătorească la ceaun cu foc de tabără, sau Cină Gourmet de 5 feluri cu degustare de vinuri”.
 
Pensiunea se situează în Transilvania, la 50 de km de Brașov, în Depresiunea Baraoltului.  Zona denumită de către localnici Ținutul Pădurilor, este una nedescoperită încă, dar care ascunde adevărate comori pentru turistul în căutare de natură neatinsă, cultură și experiențe autentice.

Cum la Castle Hotel Daniel toate au o poveste, proprietarii au grupat numeroasele obiective turistice ale zonei  în excursii tematice. În Ziua de Meșteșuguri Tradiționale de exemplu, oaspeții vor afla secretele transmise din generație în generație a unor meșteșuguri caracteristice zonei, ca și pictatul mobilei, sau fierăritul tradițional. Participând la Ziua Preistorică, ei pot descoperi cel mai întreg schelet de mastodon din întreaga lume, iar cei care preferă natura neatinsă de om, se pot îndrepta cu bicicletele către Rezervația Naturală Cheile Vârghișului.