#OctombrieRoz Donna Medical Center

Donna Medical Center continuă lupta împotriva Cancerului Mamar și în #NoiembrieRoz, OFERIND CEL MAI MIC PREȚ DIN AN la Ecografia Mamară și Mamografia Digitală cu Tomosinteză! https://bit.ly/2TLgrCG

O echipă de medici supraspecializati în Imagistica Sânului de la Donna Medical Center susține inițiativa, prin disponibilitatea de a face programări imediate pentru Ecografie sau Mamografie 3D.

Îți propunem ca atunci când vezi să nu treci nepăsătoare, ci să te gândești la sănătatea ta și a tuturor femeilor care contează pentru tine! În luna Noiembrie, sărbătorim #SănătateÎmpreună !

#MergiLaControlulAnual #Rezervă20MinuteAcum #FiiSigurăCăEștiBine #LuptămÎmpotrivaCanceruluiMamar

Doctor Ciprian Popescu. Medic specialist în acupunctură

Medicina occidentală este o medicină aplicată bazată pe realizările științei și tehnologiei moderne, în timp ce rădăcinile medicinii chinezești se află în filozofia și cultura chineză clasică, de exemplu în școala daoistă, și astfel se apropie de științele umaniste. Dar ambele urmăresc să vindece aceeași Ființă, care este compusă din corp, minte sau inimă și spirit

Sunt Doctor Ciprian Popescu, medic specialist în acupunctură, absolvent al UMF “Carol Davila” și masterand al Universității de medicină tradițională chineză Beijing.

Clinica Lotus Chinese Therapy a fost înființată în 2018, acum trei ani, prin concretizarea unei pasiuni vechi de 20 de ani legată de lumea chineză, privită atât în ansamblul ei cultural și economic, cât și, în mod particular, vizând medicina tradițională chineză. Deținătoarea clinicii, având experiența unei lungi conlucrări cu partea chineză, a sesizat abordarea diferită a conceptului de sănătate și de profilaxie sau tratament de către medicina orientală și modul în care “acest altfel“ poate fi folosit în sprijinul pacienților români, dar și a medicilor interesați de o lărgire a cunoștințelor despre tehnicile și metodele verificate de practica medicală chinezească.

Ideea de la care s-a plecat a fost de conlucrare între medici și terapeuți din China și România pentru promovarea unui sistem unitar vizând Omul, în cele trei aspecte ale sale : corp, energie (emoții, mental) și spirit, sau, cum spun chinezii : jing, qi, shen.

Au mai existat în țară încercări în acest domeniu, dar factori obiectivi (diferențele lingvistice, culturale, financiare) sau subiectivi au împiedicat materializarea lor. Pasiunea și tenacitatea antreprenoarei au fost decisive în depășirea obstacolelor apărute în procesul formării unei echipe, sau în cazul rezolvării problemelor puse de o legislație depașită de o evoluție internațională rapidă, mai ales într-un domeniu medical de nișă.

Dacă inițial clinica a avut trei angajați, un medic chinez cu tradiție familială în arta medicală și un terapeut român, în afara de mine, după 1 an am reușit să mai aducem un specialist chinez în Zheng Gu, termen tradus prin osteopatie și chiropractică în occident, o terapie unică în acel moment în România .

Experiența unei burse de studii masterale în acupunctură și Tuina (masajul terapeutic chinezesc) în Beijing și cea a studiilor de limba și cultura chineză la Universitatea București mi-au permis consolidarea unei legături de prietenie cu membrii echipei clinicii.

Medicina chineză pornește de la o serie de concepte cu aplicabilitate universală, de la noțiunile de Yin și Yang. Prin tehnici de anamneză, medicul sau terapeutul încearcă să găsească răspuns la întrebarea :  Sunt yin și yang într-o stare de echilibru în organism? Este omul în armonie cu ritmurile universului? Se consideră că omul cu un mediu intern în echilibru nu se poate îmbolnăvi ușor, în chineză : Zheng Qi zai nei, xie Qi bu gan. Este pus în prim plan rolul sistemului imunitar, cu extraordinarele și încă incomplet descifrate mecanisme de luptă și adaptare. Sistemul tradițional chinezesc vorbește despre 6 axe sau niveluri energetice care intervin în menținerea stării de sănătate, boala apărând după depășirea barierelor de protecție.

Pentru momentul actual, în care stresul este din ce în ce mai mare și noua patologie medicală produsă de viruși noi afectează o lume întreagă, conceptul chinezesc “Tian Ren He Yi“  天人合一 (unity of heaven and human) care descrie unitatea omului cu tot mediul în care trăiește se conturează ca o cale de urmat.

În prezent, clinica are ca metode de tratament acupunctura, Zheng gu, masaj cu ventuze, osteopatie, reflexoterapie, moxibustie, terapia cu foc, terapia prin sângerare (o metoda nouă în Romania) și, ca metode de profilaxie sau întreținere, masajul visceral, terapia cu ozon, consultanța în nutriție și dietoterapie, și, în curând, cursuri de qigong și de meditație (Yangsheng). Toate tehnicile sunt realizate de medici și terapeuți, fiecare cu  o pregătire deosebită în domeniu.

Ne dorim să extindem activitatea clinicii prin colaborarea cu spitale și clinici din China, dar și din alte țări, pentru dezvoltarea conceptului de “Zhong yi – Xi yi jie he” 中西医结合, unificare a medicinii tradiționale chinezești cu cea occidental.

Oleksandr Zvirid, Terapeut. Lotus Chinese Therapy

Exista o stransa relatie intre organe si energia care curge prin corp, emotiile putand cauza blocaje energetice grave si, in cele din urma, proasta functionare a organului respectiv si inrautatirea starii de sanatate generala.

Masajul visceral este o terapie orientată spre tratarea organelor interne prin intermediul presării, masajului și ventuzoterapiei, în vederea redresării microcirculației în abdomen și restabilirii funcționalității organelor.

Desi se concentreaza doar pe organele din zona viscerala, datorita faptului ca ajuta la rezolvarea blocajelor energetice generale din corp, masajul visceral trateaza mai multe afectiuni, precum tulburari digestive, probleme legate de aparatul reproducator feminin sau masculin, probleme ale coloanei vertebrale, probleme ale sistemului circulator sau venos.

Ventuzoterapia isi are radacinile in cultura chineza, unde era utilizata inca din cele mai vechi timpuri, avand efecte benefice si imediate.

Terapia cu ventuze ajuta, printre altele, in ameliorarea durerilor reumatice,

ameliorarea rapida in caz de raceli, nevralgii, tuse, ameliorarea durerilor de spate care apar in urma unui efort fizic, deblocarea sistemul muscular, imbunatatirea circulatiei sangvine, relaxarea sistemului nervos, intarirea imunitatii.

Oleksandr Zvirid, terapeut in cadrul clinicii noastre, este membru al Asociației Ucrainiene de Terapie Manuală, specializat în masajul medical cu ventuze, chiropractică viscerală și presopunctură.

Doctor Ciprian Popescu. Specialist în medicina tradiţională chineză

Medicul Ciprian Popescu este specialist în medicina tradiţională chineză, cu competenţă în acupunctură, in cadrul clinicii LOTUS Chinese Therapy.

Cu studii de Limbă şi Cultură Chineză la Universitatea Bucureşti, Facultatea de limbi străine, Secţia de sinologie, Dr. Ciprian Popescu a primit o bursă la Universitatea de Medicină Tradiţională Chineză din Beijing şi a terminat un Master în acupunctură şi masaj.

Doctorul Ciprian Popescu este la clinică în fiecare zi, pentru ședințele de acupunctură, terapia prosoapelor cu foc, terapie cu ventuze cu foc și moxibustie.

Daniela Tatu-Chiţoiu și Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu. Aplicația DAHNA

Daniela Tatu-Chiţoiu si Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu sunt antreprenori cu experienţă în domeniul sănătăţii ce au creat o aplicaţie prin care vor să-i ajute pe utilizatori să slăbească şi să ducă o viaţă mai sănătoasă, prin configurarea unui meniu conform profilului metabolic, rețetelor pentru prepararea meniului, dar și o lista de cumpărături cu ingredientele și cantitățile necesare.

DAHNA - Diet According to the Healthy Nutritional Approach a fost ideea antreprenoarei Daniela Tatu-Chițoiu, care a fondat aplicația împreună cu soțul ei, medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu, care lucrează în terapie intensivă de peste 35 de ani.

“Ne folosim smartphone-urile pentru multe lucruri, dar nu atât cât am putea pentru sănătate, în special pentru prevenția sau gestionarea bolilor cronice. Ideea acestei aplicații a apărut spontan, în timpul unei sesiuni de cumpărături, mai precis în timp ce eu și soțul meu ieșeam dintr-un supermarket, neplăcut impresionați de alimentele ultra procesate existente în coșurile colegilor noștri de shopping, gândindu-ne ce util ar fi un instrument care să îți ofere extrem de rapid lista de cumpărături de alimente sănătoase, cu exact cantitățile de care are fiecare nevoie, pe baza unor meniuri sănătoase predefinite și care să ia în considerare un profil propriu metabolic. Așa a apărut DAHNA, o aplicație inspirată din dieta mediteraneeană, care te provoacă să-ți reinventezi relația cu alimentația, să îți ții greutatea și sănătatea sub control și, poate cel mai important, să previi boli care azi reprezintă principala cauză de mortalitate în lume” Daniela Tatu-Chiţoiu, co-fondator și CEO al DAHNA.

În perioada următoare, cei doi fondatori sunt în discuții avansate cu mai mulți retaileri din România pentru a adăuga livrarea la domiciliu a listei de ingrediente necesare preparării meniurilor DAHNA, iar pe viitor iau în calcul integrarea de meniuri gata preparate în aplicație și, în același timp, extinderea peste granițe.

Strict tehnic, aplicația DAHNA are la bază profilul metabolic al utilizatorului, configurat în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea și sexul utilizatorului. Imediat după ce este creat contul, aplicația îi calculează utilizatorului indicele de masă corporală și numărul de calorii pe care ar trebui să le consume într-o zi ca să slăbească și să aibă o dietă sănătoasă, și îi selectează meniurile recomandate de specialiști din cele 200 de rețete incluse.

Fiecare meniu zilnic conține câte o variantă pentru mic dejun, prânz și cină, plus două gustări, dar și rețeta, ingredientele necesare și timpul de preparare. În plus, aplicația conține și un modul de activitate fizică, cu exerciții video pentru niveluri de rezistență diferite realizate de antrenoarea de fitness Diana Stejereanu.

“În felul acesta, utilizatorul ajunge să se simtă mai bine și, totodată, să economisească bani și timp, pentru că știe exact de ce ingrediente și ce cantități are nevoie și se poate duce țintit la raioanele din magazin când face cumpărăturile. Practic va dobândi o mai bună înțelegere a modului în care trebuie să arate o alimentație cu adevărat sănătoasă, va scăpa de vechile obiceiuri și va reînvăța să mănânce”.

Aplicația DAHNA este doar una dintre componentele Cardiohealth Cardioscience System, împreună cu platforma de informare și educare axată pe reducerea impactului bolilor cardiovasculare Cardioscience Academy. Alături de alte trei companii de specialitate din domeniul medical, formează Digital Health Network, o rețea de soluții de medicină care își propune să schimbe abordarea în domeniul sănătății prin utilizarea tehnologiei, cu obiectivul de a contribui la minimizarea impactului afecțiunilor din sfera cardiovasculară asupra sănătății oamenilor.