Gabriel Dutchevici, Medicina alternativă

Practic medicina alternativă din 1993, am format multe cadre specializate pe Shiatsu, Reiki și Terapie Cuantică. Am inițiat peste o mie de cursanți și, cel mai important, am conceput o clinică de recuperare fizică și psihică pe baza terapiilor Reiki, Terapie Cranio-Sacrală, Shiatsu și altele.

Clinica se numește “Jiko Romania” - Jiko fiind numele meu de botez budist Zen. 
Pragul acestei clinici a fost călcat de sute de oameni, care, incontestabil, au plecat mult mai bine, ca să nu spun mai sănătoși.

Am elevi care și-au deschis propriile cabinete și aici în România, dar și în Europa sau Australia. 
Lucrul pe care îl fac cel mai bine este să tratez afecțiunile coloanei vertebrale, de la simple scolioze, până la hernii de disc.

De asemenea, ne ocupăm și de recuperări post-operatorii pentru membrele superioare, inferioare , tot ce înseamnă ortopedie și vertebrologie (scolioze, citoze, lordoze și hernii de disc).

Am format o echipă compusă din terapeuți și kinetoterapeuți tineri și foarte entuziaști în munca pe care o fac.

Am fost “curtat” să rămân în străinătate, dar am ales să rămân pe meleagurile noastre. Am început să caut asemănări și deosebiri ale vindecărilor printre cele pe care le făceau dacii, față de celelalte culturi orientale. Este o temă pe care demult voiam să o exploatez, și iată că a venit timpul.

Viața este o scenă pe care se derulează scenariul întâmplărilor noastre, bune sau rele. A trăi înseamnă să nu mai fim actori, ci să trăim propriul scenariu, necontrolați de nimeni, doar de inima noastră! 

Diana Calfa, Morphoza: Design. Build. Furnish.

credit foto Laura Balc Photographer

credit foto Laura Balc Photographer

În urmă cu mai bine de 10 ani, am venit din București în Cluj, fără planuri sau idei, doar cu dorința de a începe ceva nou, concret, fără legătură cu politica, domeniul în care activasem până atunci. M-am alăturat unui proiect de imobiliare și am remarcat că, în procesul de amenajare interioară a unei case, fiecare dădea vina pe celălalt. Aşa că ideea a fost să creez, împreună cu soțul meu, un produs complet de amenajări interioare, în care cineva să își asume responsabilitatea întregului: Morphoza: Design. Build. Furnish. 

Dincolo de a fi designeri sau arhitecți, ne place să ne numim creatori de interioare. De 10 ani, înțelegem esența fiecărui proiect la care lucrăm și îl transformăm într-o poveste autentică, personală, care se potrivește spațiului și răspunde din punct de vedere funcțional și estetic cerințelor și necesităților clienților noștri. Ne place să mergem mai departe de limite și tendințe și să creionăm spații originale și rezistente în timp, folosind materiale, piese de mobilier, texturi și finisaje premium.

Morphoza a început ca o idee. O idee în care am crezut atât de tare, încât am reușit să creștem, să asimilăm și să sedimentăm cunoștințe. Astăzi, într-o perioadă în care trasăm direcțiile de extindere a companiei dincolo de granițele țării, mă bucur să văd că suntem o echipă stabilă, în continuă creștere, cu obiective îndraznețe și o viziune interesantă pe segmentul de piață în care ne dezvoltăm.

Spitalul Monza, Sănătatea ta este pe mâini bune

Spitalul Monza, parte din grupul medical internațional “Policlinico di Monza”, este specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanță.

Construit pe o suprafață de 18.000 mp distribuiți pe nouă niveluri, Spitalul Monza din București a fost gândit de la început ca proiect medical ce are în centrul preocupărilor pacientul și nevoile acestuia. Pornind de la această viziune, Spitalul Monza a creat pentru pacienți un ambient familial, sigur și confortabil, iar pentru personalul medical un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și care încurajează performanța. În acest fel, Spitalul Monza contribuie la atragerea specialiștilor de elită în sistemul medical românesc,  și la reducerea migrației profesioniștilor, și implicit a pacienților.

Apartenența la un grup internațional permite accesul la peste 20 de ani de expertiză și inovație în domeniul medical, standarde europene de calitate, precum și formarea profesională continuă a personalului medical în Italia. În plus, colaborarea permanentă între medicii grupului face posibilă realizarea anumitor intervenții cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România. 

Parte din filosofia grupului este oferirea unui tratament multidisciplinar complet: diagnostic, tratament și recuperare. Scopul acestui tip de îngrijire medicală este recuperarea rapidă a pacientului. 

În oricare dintre centrele specializate ale Spitalului Monza –Cardiac Center, Cardiopediatric Center, BRAIN Institute și Cardiostructural Clinic– medicii sunt dedicați nu doar profesiei, ci și oamenilor de care au grijă. Această orientare către nevoile pacienților aduce o schimbare mult așteptată în medicina românească.

Băile Govora, Hotel Palace

Istoricul stațiunii Băile Govora este legat de numele a două personalități, I.C. Brătianu (1821-1891), fost prim ministru al României, și al generalului dr. N. Popescu  Zorileanu care, în urmă cu 130 de ani, au pus bazele acestui așezământ profilat pe tratarea afecțiunilor căilor respiratorii și reumatismale. Dezvoltarea stațiunii se datorează și cercetării medicale la care și-au adus contribuția ing. Anghel Saligny și A. Bernard, precum și geologul francez Bochet.

Hotel Palace vă invită să descoperiți o bijuterie arhitectonică a țării noastre, construită chiar în mijlocul parcului orașului Băile Govora. Beneficiind de un cadru natural absolut incredibil, în mijlocul celui mai mare parc balnear din România, creat de arhitectul peisagist Emil Pinard, hotelul vă poate oferi clipe de neuitat, în special când stresul cotidian devine inamicul numarul unu.

Arhitectura eclectică cu influențe de art nouveau și elemente de inspirație neoromânească, transformă primul hotel cu bază de tratament din România într-un monument istoric. Hotelul este construit de arhitectul francez Ernest Doneaud, împreună cu inginerii Brătescu și Pukliky, din 1911 până în anul 1914. 

Cele 365 de goluri în ziduri ale clădirii simbolizează zilele unui an întreg, iar poziția de Est - Vest a hotelului, permit soarelui să lumineze fiecare cameră din hotel într-o zi. O incursiune în atmosfera eleganta a anilor 20, alături de detaliile contemporane vă vor încânta simțurile pe perioada petrecută alături de noi.

Ne mândrim cu servicii de calitate oferite clienților noștri. Așadar, vă invităm să vă bucurați de toate facilitățile hotelului, printre care se numără 132 de spații de cazare, restaurant a la carte, bar de zi, terasă, săli de conferință, magazin gen boutique cu artizanat hand-made, centru balneo pentru afecțiuni respiratorii și reumatismale, centru de Cardiologie, 80 de locuri de parcare și, nu în ultimul rând, un nou Centru SPA pentru o experiență completă. 

La Conac, Tradiţie Românească

“Proiectul nostru a apărut ca o stare de revoltă la adresa “inerției” vieții contemporane. Vreți, nu vreți, România este parte din voi, pentru că sunteți urmașii unor străbuni, bunici, părinți și “întâmplarea” asta vă va urmări toată viața! Noi am ales să ne manifestăm respectul și dragostea față de cei ce nu mai sunt și față de ceea ce suntem!

La punerea în scenă a proiectului nostru de suflet ni s-au alăturat meșteri populari, artiști și oameni cu drag de “frumos” care au înțeles intenția noastră de a “resuscita” contemporanii și a le arăta ca România este una frumoasă, cu oameni sensibili, veseli, creativi, harnici, cinstiți, cu drag de Dumnezeu, cu totul altfel decât își doresc “alții” să ne facă să credem..

România si românii pe care i-am cunoscut pe parcursul desfășurării acestui proiect, efort comun, este una cu un talent deosebit cu o moștenire a frumosului, a vieții și a armoniei între cer si pământ,  între om și natură.” - Om Bun

La Conac, Tradiţie Românească