Isabelle Iacob și Farmaciile Help Net, De la un proiect de școală la un business de 122 milioane de euro

Pornind ca proiect de absolvire a unui Program de Executive MBA al lui Isabelle Iacob, Farmaciile Help Net au fost înființate în 1998. Mai întâi pe hârtie și apoi o primă farmacie se deschide la Timișoara, marcând începutul poveștii Farmaciilor Help Net, proiect realizat de o mână de oameni, o echipă mică, însă cu așteptări enorme și o hotărâre de fier. 

Cu dedicație, efort, angajament și multă pasiune, acea farmacie s-a dezvoltat, ajungând astăzi una dintre cele mai mari rețele de farmacii din România cu peste 200 de unități și 1500 de angajați. Anul trecut, Help Net a ajuns la o cifră de afaceri de 122 milioane de euro datorită unui număr mai mare de clienţi atins atât prin programele de loialitate desfăşurate de Farmaciile Help Net, cât şi prin dezvoltarea continuă a portofoliului de produse.

Încă de la început mi-am dorit ca business-ul Help Net să fie unul trainic, solid, să ne bazam pe un brand puternic și consider că în ultimii 18 ani am reușit acest lucru.

Misiunea Help Net este aceea de a oferi românilor cele mai bune soluții și competențe profesionale pentru sănătatea și starea lor de bine. Viziunea noastră este de a depăși așteptările pacienților, oferindu-le mai mult decât produse din farmacie și un tratament special, bazat pe empatie și încredere. 

În fiecare an compania a reușit să crească datorită expansiunii de lanţ, ascensiunii brandului, eficienţei operaţionale, investiţiei în resursele umane şi unei dezvoltări continue a portofoliului de produse. Fiecare realizare a companiei este apreciată ca un rezultat direct al tuturor eforturilor de echipă. 

Reţeaua Help Net a pornit în 2014 un proces complex de rebranding, care s-a încheiat în primele luni din 2015. Un brand urban şi modern precum Help Net ajunsese la o maturitate la care necesita o nouă abordare stilistică şi execuţională a identităţii sale vizuale. Acest rebranding a întărit caracterul onest şi de încredere al brandului, arătând deschiderea şi "helpfulness-ul" de care dă dovada, fiind empatic şi protector.

Help Net a căutat întotdeauna să inoveze: de la primul Card de Fidelitate din sistemul farmaceutic românesc în 1998 și Universitatea Corporatistă Help Net - primul concept de instruire continuă din retail-ul farmaceutic în 2007, la Fundația Help Net, care este cel mai tânăr proiect al nostru. Inițiat în 2012, acesta își dorește să producă efecte sustenabile pe termen lung prin parteneriate și donații permanente către asociații, centre, fundații și alte proiecte dedicate în mod special educației copiilor ce provin din medii defavorizate.

Cred cu tărie că trebuie să ne îmbunătățim și să ne autodepășim în permanență. În fiecare zi încerc să fac lucrurile diferit, dintr-o perspectivă pe care nu am mai încercat-o. Fac parte dintr-o companie dinamică, în căutare continuă de inovație, formată din profesioniști dornici de a face mereu lucruri noi pentru a consolida spiritul Help Net și viitorul farmaciilor noastre în România.
 

Ramona Enache, POINTER

photo credit Ioana Dodan / The Fab Squad

photo credit Ioana Dodan / The Fab Squad

photo credit Martijn van Gameren

photo credit Martijn van Gameren

POINTER este paharul de vin destinat utilizării în aer liber, proiectat într-o manieră care împiedică răsturnarea lui. Poate fi înfipt ferm în pământ sau nisip, împiedicând orice mișcare cauzată de vânt sau de suprafața pe care se află. Paharul îmbină în design-ul său eleganța și utilitatea, păstrând toate calitățile unui pahar clasic de vin. Talpa, și parțial piciorul de sticlă, sunt înlocuite cu o componenta metalică ascuțită, din oțel inoxidabil.  
  
Paharul este accesoriul perfect pentru picnic, pentru plajă, sau pentru zilele însorite petrecute pe iarbă, în parc, sau în grădină, împărțind o sticlă de vin cu cei dragi. Două pahare POINTER sunt împachetate într-o cutie foarte ușor de transportat, care se deschide la ambele capete. 

POINTER s-a născut din nevoia de a bea vin cu stil oriunde, oricând, fără a mai sparge pahare cu picior și fără a mai vărsa vin. Întâmpinând aceste probleme la picnic, designerul Ramona Enache și-a imaginat un pahar de vin care să îi poate oferi avantajele dorite. Primele prototipuri au fost realizate manual chiar de ea, îndepărtând tălpile paharelor și atașând cupelor cuie destinate campingului.  
  
Obiectul de design a fost finanțat cu succes în 2015, printr-o campanie de crowd-funding pe platforma online Kickstarter. Fondurile acumulate au facilitat trecerea de la producție manuală la producție de serie mică.  

POINTER se mândrește cu distincția Red Dot Design Award și este comercializat în peste 26 de țări de pe întreg globul. La sfârșit de 2016, POINTER a lansat o nouă colecție de pahare de cristal, de această data având cupa diferențiată pentru vin roșu, vin alb sau champagne. 

Philips Lighting, Lider global în iluminat

Philips Lighting este lider global în produse, sisteme și servicii de iluminat. Înțelegerea profundă a efectului pe care lumina îl are asupra vieții oamenilor împreună cu know-how-ul tehnologic deținut ne permit să inovăm în domeniul iluminatului digital și inteligent. Suntem lider global al pieței de sisteme de iluminat conectate și de servicii și, sub umbrela Internet of Things, oferim mai mult decât lumină și transformăm spațiile urbane, clădirile dar și locuințele. Îmbunătățim vieţile oamenilor oferind soluţii de iluminat inteligente, complete şi inovatoare, atât pe piața de consum cât și pe cea profesională. 

Iluminatul este un factor strategic și determinant în planificarea urbană, crează ambianţa necesară integrării sociale şi sprijină municipalităţile în atingerea obiectivelor de sustenabilitate și durabilitate.Am realizat împreună cu partenerii noștri numeroase proiecte de referință în iluminatul arhitecturat și stradal la nivel național, cu precădere în marile centre culturale ale României. 

Lumina este, mai presus de toate, o oportunitate de a crea spațiu si de a îmbunătăți calitatea vieții. Promovăm soluțiile de iluminat eficiente energetic, cu impact redus asupra mediului inconjurator și noile soluții de iluminat cu LED, mult mai eficiente decât sursele clasice, cu consum redus de energie, durată de viață de până la 40 de ori mai mare și lumină prietenoasă (fără emisii IR și UV). 
 

 
 
 

Agricola, Un neam de gospodari

Acum mai bine de 57 de ani, o mână de fermieri pricepuți, cu respect pentru tradiția de peste un secol a băcăuanilor în creșterea păsărilor și animalelor, au înființat o gospodărie agricolă care, prin dăruirea mai multor generații, avea să ajungă una dintre companiile de vârf pe piața agribusiness-ului din România.

Astăzi, AGRICOLA lucrează zi de zi, pentru a oferi consumatorilor carne de pasăre, salamuri crud-uscate, preparate din carne fiert-afumate, produse ready-meals și semipreparate, ouă și praf de ouă, la cel mai înalt nivel de calitate, prospețimea și respectarea tradițiilor, a gusturilor autentice pe care românii le iubesc, fiind principalele valori ale companiei.

Tradiție și inovație
"Păstrarea meșteșugurilor și a gustului de odinioară, în același timp cu asigurarea unui proces tehnologic modern, reprezintă cea mai mare provocare pentru noi” Grigore Horoi, Președintele Grupului AGRICOLA, din anul 2009.

Acesta este și motivul pentru care AGRICOLA, lider de piață în categoria produselor crud-uscate, a demarat, împreună cu alți patru producători români, demersurile necesare obținerii înscrierii Salamului de Sibiu, acest blazon culinar, ca indicație geografică protejată la nivelul UE, lucru care s-a întâmplat la data de 19 februarie 2016.

Planuri de viitor
Inovația prin respectarea tradiției nu se va opri aici. AGRICOLA continuă să investească în anul 2017 într-un alt produs-vedetă, Puiul Fericit. Modernizarea capacității de creștere a păsărilor va continua anul acesta, dublarea vânzărilor puiului cu creștere lentă și gust asemenea celui crescut în propria ogradă fiind una dintre prioritățile companiei.

O altă lansare mult așteptată o reprezintă două noi sortimente de ouă îmbogățite, pe cale naturală, cu luteină, respectiv cu Omega 3 și antioxidanți Agricola.

Centrul Medical SanConfind, Centrul sănătății tale

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina oferă servicii premium de diagnostic și tratament. Aici poți beneficia de o infrastructură de invidiat, o aparatură medicală de ultimă generație și un personal dedicat. La numai 100 km de București te așteaptă un spital cu adevărat european, în care cel mai important om este PACIENTUL. Discutăm despre o investiție 100% românească, realizată de o cunoscută companie petrolieră din Câmpina, o investiție care îl poate face mândru nu doar pe orice localnic, ci și pe orice român. Este un spital fără limite, și nu spunem asta în sens metaforic, ci doar pentru că SanConfind se află într-o continuă dezvoltare, proiectul său nu a ajuns la final (la finalul care va încununa această frumoasă lucrare), ceea ce înseamnă că și mândria românului care îi trece pragul mai poate crește sensibil.

La Baza de Tratament ai cea mai sărată apă minerală din România, captată de la un izvor natural, nămol de Techirghiol, păstrat în condiții speciale, plus aproape toate procedurile din balneo- și fizioterapie.

La SanConfind se fac investigații prin rezonanță magnetică, tomografii computerizate, ecografii, mamografii cu tomosinteză, radiografii digitale, osteodensitometrii, dar și analize complexe de sânge și diverse probe biologice. 

Ambulatoriul SanConfind (aflat, ca și spitalul, într-o continuă dezvoltare), are, în prezent, cabinete de gastroenterologie, dermato-venerologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie-neonatologie, ortopedie și pneumologie.

Secția Obstetrică-ginecologie, specializată și în chirurgie oncologică, are o maternitate modernă, cu un bloc-operator performant, săli pentru nașteri naturale și operații cezariene, rezerve în sistem rooming-in, un compartiment ATI și un salon postoperatoriu. 

Marea majoritate a medicilor de la SanConfind sunt din București, unde lucrează în spitale renumite. La finalul tuturor amenajărilor sale, Centrul Medical SanConfind va avea 90 de paturi și va fi cel mai mare spital privat multidisciplinar din Prahova.