Domeniile Sâmburești, Podgoria atestată din vremea lui Mihai Viteazul

Podgoria Sâmburești este atestată încă din vremea domnitorului Mihai Viteazul și, de-a lungul istoriei, a trecut prin stăpâniri de vază, prin importante familii boierești. Domeniile Sâmburești au fost pământurile unor oameni importanți în istorie printre care Theodosie Rudeanu, mare logofăt al lui Mihai Viteazul, ale nepotului lui Dan Danilovici, marele vistiernic a lui Matei Basarab şi ginerele lui Brâncoveanu, şi ale familiei Brătianu.

După Revoluție, Sâmburești-ul a primit un proprietar care i-a apreciat valoarea și a investit în echipamente, personal și promovare, ca să-i redea gloria de odinioară. Din cele 500 de hectare pe care se întinde podgoria, mai bine de jumătate sunt recultivate cu cele mai alese soiuri de vin, aduse din Franța și crescute în cele mai bune condiții în România. Terroir-ul de la Sâmburești este unul prielnic pentru vinurile roșii, aici având parte de un pământ mineralizat, prielnic unui vin intens, a unei expuneri solare ideale, dar și temperaturi potrivite, fiind adăpostit de către Olt și Carpați.

Domeniile Sâmburești sunt renumite ca cele mai bune pământuri pentru vinurile roșii din România. Poate de aceea Cabernet-ul Sauvignon de Sâmburești este singurul veritabil românesc și cel mai celebru. Nici vinurile albe nu sunt mai prejos, fiind reprezentate de soiuri parfumate care și-au găsit căminul potrivit pe dealurile însorite ale Oltului: Chardonnay și Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul este unul dintre cele mai populare soiuri din lume și este sărbătorit la Sâmburești cu fiecare recoltă.

Îmbinând tradiția de secole cu inovația, cu grija și dragostea pentru vinuri alese, Domeniile Sâmburești este un brand românesc care promite să ajute la relansarea vinurilor de calitate din România.

Despre ApiLand sau cum poţi transforma o ocupaţie tradiţională într-un business de succes

Apicultura a reprezentat o ocupaţie importantă a poporului român încă din antichitate, când dacii creşteau albine pentru miere şi ceară. Astăzi, mai ales în contextul globalizării, putem procura produse apicole din foarte multe surse: de la apicultori, din magazine naturiste, de pe internet. Problema este că multe dintre produsele de pe piaţă nu sunt verificate şi certificate şi, astfel, nu avem nicio garanţie a calităţii acestora. Tocmai din dorinţa de a aduce în casele românilor doar produse apicole pure, exact aşa cum se găsesc în stup, şi de a valorifica cu adevărat această veche şi frumoasă ocupaţie, s-a născut acum mai bine de 15 ani compania ApiLand.
 
Astăzi, ApiLand deține cea mai variată gamă de produse apicole pure, crude şi neprelucrate din România şi este un brand foarte cunoscut şi apreciat, atât în ţară, cât şi înafara ei.

Prin intermediul magazinului online www.apiland.ro şi a celor peste 500 de magazine partenere, ApiLand pune la dispoziţia consumatorilor produse apicole pure care întăresc imunitatea, oferă energie și stare de bine, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și favorizează eliminarea stresului. Lăptişorul de matcă pur, polenurile crude, păstura, mierea crudă şi propolisul sunt doar câteva dintre produsele apicole ApiLand preferate de către consumatori.

“Apiland este o firmă cunoscută, cu tradiție, ce prezintă garanția unor produse de calitate.” Simona B., 44 de ani, Galaţi

“Sunt produse bio şi am încredere că sunt controlate, spre deosebire de cele de la particulari.” Ana D., 39 de ani, Râmnicu Vâlcea

De-a lungul celor 15 ani de activitate, ApiLand şi-a diversificat în permanenţă gama de produse şi a obţinut certificări importante. Iată câteva dintre atuurile care i-au ajutat să devină unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi furnizori de produse apicole din România:
●    Sunt singura companie din România autorizată de ANSVSA pentru achiziţia, depozitarea, ambalarea şi vânzarea de Lăptişor de matcă pur, Polen crud şi Păstură.
●    Deţin cea mai variată gamă de polenuri crude monoflore din România.
●    Produsele apicole ApiLand au statutul de produse ecologice, fiind certificate de Ecoinspect şi atestate de Bio-România.
●    Sunt unic importator şi distribuitor de Miere de Manuka cu factor MGO™, marca Manuka Health.
●    ApiLand a lansat în premieră în România - Tonicele apicole, care sunt mixuri de produse apicole ambalate în fiole, ce reprezintă doza zilnică de sănătate şi vitalitate a oamenilor activi.
 
Descoperă întreaga poveste ApiLand şi o gamă complexă de produse apicole pe www.apiland.ro

AQUA Carpatica, O apa 100% româneasca

AQUA Carpatica este o apă minerală naturală de înaltă calitate, care vine dintr-un ținut unic în lume,  ascunsă adânc în pădurile Carpaților Orientali, din inima Bucovinei. AQUA Carpatica a transformat apa minerală naturală într-o veritabilă plăcere și un beneficiu exclusiv pentru sănătate.

Proprietățile apei AQUA Carpatica provin din originea sa unică, 100% românească. Nu există nici un fel de poluare din zona înconjurătoare, așa cum nu există nici o activitate agricolă, aerul este curat, iar stâncile din zonă datează de milioane de ani, conferindu-i apei și calități deosebite legate de gust și prospețime. Definiția purității este dată de lipsa de impurități și a poluării, așadar zona de izvoarelor este complet protejată, asigurând apei caracterul impecabil.

Comunitatea creată în jurul brandului AQUA Carpatica este una deosebit de activă și unită de principiile pe care le-a promovat brandul: un stil de viață sănătos, valorile tradiționale românești, sportul, arta, natura și turismul ecologic. De-a lungul timpului, AQUA Carpatica a făcut asocieri cu evenimente din zona culturii, dorind să experimenteze un alt fel de marketing, unul orientat spre a le oferi oamenilor asocieri de valoare, memorabile și de lungă durată. AQUA Carpatica a decis să sprijine mai multe domenii și să le mențină în atenția oamenilor prin implicarea în proiecte de calitate care aduc un plus de valoare tuturor. Astfel, brandul a devenit și susținătorul evenimentelor orientate spre sănătate, știință, sport și educație.

Aceste subiecte abordate alături de consumatorii AQUA Carpatica, asocierea cu evenimente direct legate de aceste valori, comunicarea deschisă și promptă au contribuit la conturarea unei imagini prietenoase și abordabile, iubită de români.


 

"Delta din Carpaţi", Doripesco

"Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesiune și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul). Datorită începuturilor, creșterea și prelucrarea peștilor reprezintă partea sentimentală a afacerii. În timp, am reușit să ne extindem aria de activitate a companiei spre alte activități cum ar fi turismul, construcțiile, producția de betoane.” Dorin Crizbășan, Director General.

Continuând activitatea fostei Intreprinderi Piscicole Braşov şi bazându-se pe experienţa de peste 30 de ani a angajaţilor săi, Doripesco a devenit în timp unul dintre cei mai importanţi producători şi procesatori de peşte din ţară.

Centrul activității sale este conceptul de piscicultură multifuncțională, ce presupune realizarea întregului lanț comercial, respectiv fermele piscicole, procesarea peștelui si comercializarea și distribuția produselor finite, prin restaurantele Doripesco, magazinele proprii  rețelele de distribuție tradiționale si prin canalele aferente pescuitului recreativ.

Delta din Carpaţi reuneşte anual peste 200 de specii de păsări, specifice doar acestei zone şi Deltei Dunării. Diversitatea avi-faunistică şi animală a făcut ca această zonă să intre sub protecţie europeană, prin clasificarea sa ca arie naturală protejată.

O deltă între munţi, o oază de relaxare şi de linişte întinsă pe 400 de hectare, Delta din Carpaţi este cea mai importantă zonă de concentrare a păsărilor de apă din judeţul Braşov, dar şi un rai al pescarilor.

Produsele Doripesco, realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei, beneficiază de peste de primă prospeţime, provenit din acest mediu natural. Ramura de piscicultură cuprinde doua ferme piscicole de crap, o fermă de sturioni (nisetru) si doua păstrăvării.Din cele peste 60 de specialități pescărești aflate în portofoliul Doripesco, 6 produse dețin atestat de Produs Tradițional, iar produsul Novac afumat din Tara Barsei detine cel mai inalt standard de calitate al Uniunii Europene, si anume IGP - Indicatie Geografica Protejata.

In cadrul rezervaţiei naturale de la Dumbraviţa se promovează turismul prietenos faţă de natură, cu rol educativ şi de recreere pentru toate vârstele. Copiii sunt fascinaţi de poveştile pescăreşti, de istoria deltei şi de exemplarele rare de păsări.
 
Dat fiind faptul ca aici se găsesc peste 200 specii de păsări, unele dintre ele fiind incluse în directivele şi convenţiile internaţionale privind protecţia faunei, precum buhaiul de baltă, stârcul roşu, raţa roşie, cârstelul de câmp, iar, pentru câteva specii, este zona cu cele mai mari efective observate în Transilvania, precum barza neagră, egreta mare, gârliţa mare, călifarul alb, chirighiţa neagră, Doripesco a creat, in scopul promovarii turismului, programe special destinate  pescuitului si pentru birdwatching.

Royal School in Transylvania, "Whatever the Question, Education is the Answer"

Royal School in Transylvania este cea mai nouă școală internațională din Cluj-Napoca, cu predare exclusivă în limbă engleză, după curriculum-ul național al Angliei, școală membră COBIS (Council of British International Schools) cu drepturi depline, înregistrată din 2015 în România de către ARACIP în Registrul Special al școlilor internaționale, acreditată Cambridge.

Royal School in Transylvania este o școală transparentă, cu o formă inedită de guvernare. Echipa de profesori români și britanici, dedicați, cu experiență, asigură o educație pentru viață, centrată pe aptitudinile și potențialul fiecărui copil. Este o școală care nu aparține unei familii sau unei persoane, nu este o școală de stat sau una confesională; este organizată după o a “patra cale” (a Fourth Way School), o școală din comunitate pentru comunitate, cu un mod de abordare și organizare diferită.

Royal School in Transylvania reprezintă un pod între educație și societate. Este o școală făntănă în inima comunității, atrage oamenii spre ea, oferă calități estetice și flux de cunoștințe orașului.

La Royal School, toată lumea poate contribui prin experiență, cunoștințe și alte resurse de care dispune pentru a crea cel mai bun mediu de învățare: copii, profesori, părinti, fondatori, guvernatori, sponsori, sfătuitori, ambasadori – cu toții provenind din comunitatea largă.


Apariția Royal School în peisajul educațional clujean oferă părintilor din Cluj-Napoca, dar și din regiunile învecinate, o opțiune inovativă și o experiență educatională aparte.

Royal School in Transylvania promovează educația centrată pe elev, educația diferențiată și oferă cel mai bun curriculum pentru limba engleză, protejând totodată limbile materne ale copiilor.