90 de ani de la recordul absolut la parașutism al Smarandei Brăescu, în grădina Albini Prassa

Albini Prassa și Romanian Excellence au celebrat 90 de ani de la recordul absolut la parașutism al Smarandei Brăescu, alaturi de invitați și parteneri speciali, în grădina Albini Prassa.

Recunoscută nu doar în țară sau în Europa, ci și peste Ocean, a fost propusă pentru a fi sportiva mondială a anului 1932. Americanii au îndrăgit-o de la primul salt, au primit-o la școala lor de pilotaj, fiind primul pilot străin care a obținut un brevet american de pilot. Deși ar fi putut să stea în siguranță în perioada războiului, a ales să zboare pentru țara ei, înrolându-se că pilot militar în „Escadrila Albă”, riscându-și viața pentru salvarea celor răniți.

 
 

A parcurs mai multe perioade istorice: regele a decorat-o, comuniștii au condamnat-o, aviatorii și parașutiștii români din toate timpurile au venerat-o.

Povestea ceasului ‘Săgeata Orientului’, adusă la lumină de către Ion Schiau, Albini Prassa, este o ediție limitată Tissot Heritage Navigator, la 100 de ani de la semnarea acordului ce punea bazele primei companii aeriene transcontinentale. O poveste despre curaj, despre îndrăzneală, despre viziune, un capitol memorabil și inspirațional al istoriei antreprenoriatului românesc.

Încă de la începutul secolului XX, România a produs un număr impresionant de pionieri ai aerului, precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, ce au pus țara pe harta mondială a aviației.

Parteneri ai evenimentului - Albini Prassa, Jidvei, Signify, Bucate pe Roate, Luado Chocolate, Zaliari Olive Oil, OrtoKinetic, Unident Center, Forest Retreat & Spa, Laboratorul de Şosete, Farmacia de Detergent, Deplin, Maruca Atelier

Fotografii - Ionela Stoica și Romanian Excellence

Centrul Internațional "Constantin Brâncuși". O construcție fără egal în lumea artistică și arhitecturală

Constantin Brâncuși este omagiat într-un fel unic la Craiova. „Oul” imens de sticlă ridicat în curtea Muzeului de Artă din Craiova reprezintă o construcție fără egal în lumea artistică și arhitecturală, o adevărată atracție pentru pasionații operei lui Brâncuși, pentru cei fascinați de arta modernă, cât și pentru cei care vânează obiective spectaculoase.

Arhitectul prismei de sticlă este renumitul Dorin Ștefan. Acesta a dorit să realizeze un proiect fără precedent, o lucrare aflată la limita dintre sculptură și arhitectură îndrăzneață. Dorin Ștefan a fost inspirat de o schiță făcută de marele Constantin Brâncuși pentru „Templul Meditației”, un monument pe care îl proiectase la solicitarea unui maharajah ce dorea construirea unui mausoleu închinat amintirii soției sale. De altfel, forma oului se regăsește în multe dintre operele celebrului sculptor.

Ideea construirii unui centru dedicat lui Brâncuși a fost asumată de Consiliul Județean Dolj, iar proiectul unic al construcției de sticlă a devenit astfel realitate. Prisma, înaltă de 12 metri, este alcătuită din lamele și pereți de sticlă ce cântăresc peste 200 de tone. Sub volumul de sticlă se află un pavilion subteran multifuncțional, din interiorul căruia se face accesul în interiorul „oului”, cu un lift ce oferă perspectiva unei alte opere celebre ale lui Brâncuși, Pasărea Măiastră. Cele două structuri suprapuse, galeria și semnalul de sticlă, formează  un obiectiv cultural interactiv complet și complex: Centrul Internațional “Constantin Brâncuși”.

În interiorul pavilionului vor funcționa spații de expunere, săli de conferințe, săli de spectacole și o cafenea artistică. În centrul conceptului de expunere vor sta viața și operele marelui sculptor, iar modalitatea de prezentare va fi una interactivă.

Centrul Internațional "Constantin Brâncuși" va fi inaugurat în acest an, oferind Craiovei un produs turistic de interes internațional. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a vedea atât expozițiile atractive și interactive ale centrului, cât și Palatul Jean Mihail, construcție ce datează din 1907 și care găzduiește Muzeul de Artă. Printre exponatele valoroase ale muzeului se află și șase opere brâncușiene: Domnișoara Pogany, Orgoliu, Sărutul, Coapsa, Cap de copil și Vitellius.

Forest Retreat & Spa. O semnătură a naturii

Plai străvechi, cu un trecut bogat, încărcat cu date și fapte, comuna Măciuca este situată în sudul județului Vâlcea, pe malul stâng al râului Cerna, într-un cadru pitoresc, mărginit de 7 coline. Plasată la intersecția unor drumuri care o leagă de orașe importante - Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Horezu, comuna Măciuca a constituit dintotdeauna un important centru economic, istoric și cultural, de care se leagă multe tradiții care intră în patrimoniul Olteniei.

Aflat în mijlocul naturii, Forest Retreat & Spa din Măciuca este destinaţia care îţi revitalizează mintea, corpul şi spiritul. Poţi beneficia de o detensionare a întregului organism în fiecare zi a anului. Nutriţie, relaxare, fitness, terapie, toate cu amprenta Forest.

Forest Retreat & Spa are ca punct de atracție centrul spa, întins pe o suprafață de 2500 mp. Amprenta Forest o găsim încă de la intrare, în elementele naturii prezente în design-ul interior din piatră și lemn masiv, împletite în tonuri primitoare de ocru, ce creează o perfectă armonie ambientală.

Indiferent că optezi pentru 'Magic Garden', colţul de rai care te reîncarcă cu energie, sau pentru camere de terapie individuală sau de cuplu, te vei bucura de aceeaşi amprentă Forest. Aici te aşteaptă masaje, tratamente corporale şi faciale care detoxifică, hrănesc şi hidratează pielea, duşuri emoţionale cu cromoterapie şi aromaterapie, fântâna cu gheaţă, saune finlandeze şi umede cu aromă de mentă, salina cu sare de Himalaya ale cărei efecte includ curăţarea tractului respirator.

Piscina exterioară și cea interioară, dușurile emoționale, sauna umedă și uscată, precum și salina, sunt parte a serviciilor oferite de Forest Retreat & Spa.

Restaurantul complexului oferă un meniu international bazat pe ingrediente naturale și un meniu adaptat unui stil sănătos de viață, cu preparate vegetariene și vegane.

Forest Retreat & Spa este destinația potrivită pentru o evadare din urbanul aglomerat spre sănătate și liniște, fiind gazda ideală pentru oaspeți de toate vârstele, familii cu copii, evenimente corporate, teambuilding, petreceri și escapade romantice, degustare de vinuri sau expoziție, totul fiind personalizat.

Cu o capacitate de cazare de 70 de locuri în 21 camere duble și 3 apartamente, Forest Retreat & Spa beneficiază de o arhitectură modernă și cochetă. Camerele sunt spațioase, cu un design modern și un ambient perfect al lemnului masiv, cu dotări de ultima generație.

Retreat House, căsuța ce dispune de 3 camere duble, este o locație perfectă pentru odihnă și relaxare. Arhitectura cu specific tradițional cuprinde elemente din lemn masiv, aerul curat, precum și magia locului.

Căsuța Călușarilor, un conac vechi de 150 de ani, amplasată chiar lângă un stejar pomenit în istorie ca loc de popas pentru oastea lui Tudor Vladimirescu, este locația perfectă pentru cei ce iubesc tradiția, dar și confortul de acasă. Fiind amplasată în mijlocul naturii, această căsuță, prin modul unic în care a fost denumită fiecare cameră (Drăgaica, Vătaf și Stejarul), înglobează povești ce ne vorbesc despre frumusețea și noblețea sufletului tradițional, despre tradiție și despre copilărie. Un loc destinat regăsirii de sine, în care se împletesc simplitatea, bunul gust, armonia și echilibrul.

La Forest Retreat & Spa oaspeții pot să descopere frumusețea naturală a zonei prin activitățile în aer liber, alegând echitația, explorarea dealurilor joase și a râului Cerna cu bicicletele sau cu atv-ul, poligonul de tragere, terenul multifuncțional, terenul de tenis și cel de fotbal.

La Măciuca, la Forest Retreat & Spa, se află singura statuie ecvestră a unei regine a României, creație a sculptorului şi restauratorului Viorel Enache, măciunean plecat la Paris în urmă cu 28 de ani. ‘Putem rămâne în istorie, pentru că ecvestra de la Măciuca e unică. Pentru a ajunge la fineţea Reginei Maria, trecem prin toată istoria României de 5.000 de ani.’

Micul Fermier. O companie cu capital 100% românesc

Suntem o companie antreprenorială cu capital 100% românesc, care importă și comercializează echipamente, piese de schimb și consumabile, oferind un portofoliu vast de scule și unelte pentru casă, fermă, grădina și livadă, sub umbrela brandurilor proprii: Micul Fermier, Detoolz, Almaz și Micul Pădurar. În cei 15 ani de activitate, am înregistrat peste 1.500.000 de echipamente vândute și un rulaj de 350 de containere cu marfă pe an.

Le oferim gospodarilor și fermierilor o gamă variată de utilaje și echipamente, dintre care putem menționa câteva: motopompe, pompe, sisteme pentru irigații și pompe de stropit, zootehnie (tocătoare, mori) drujbe și fierăstraie electrice, motocositori de umăr, echipamente pentru sudură.

Recent, ne-am îmbogățit portofoliul de produse și cu gama Detoolz Flexi Power (echipamente cu platformă unică cu acumulatori inter-schimbabili), dar și o nouă gamă de mașini pentru tuns gazon.

Ne mândrim cu faptul că avem în portofoliu produse ce oferă siguranță și anduranță, pe care le însoțim de o gamă completă de servicii: garanție, consiliere, service și piese de schimb.

Produsele noastre pot fi achiziționate pe tot teritoriul țării, prin rețeaua noastră de parteneri. Puteți găsi produsele noastre atât în magazine aflate pe tot teritoriul României, gestionate de partenerii noștri, cât și în mediul online, unde comercializăm produsele în magazinul online propriu (micul-fermier.ro), în marketplace-uri. Avem și un showroom Micul Fermier, cu prezentare și comercializare a produselor noastre, pe Şoseaua București-Urziceni, nr 16, în cadrul Complexului Comercial Doraly, Pavilion G.

Lucrăm cu clienți și parteneri care cred autentic în principiile noastre. Astfel, pilonii principali de dezvoltare a organizației noastre sunt: creștem sănătos, avem o relație onestă și cinstită cu partenerii și strângem legăturile cu clienții finali, cei care utilizează zi de zi produsele noastre.

Romlab Racing Team. Bogdan Tănase

Echipa s-a născut din pasiune și iubire pentru motociclism.

Mă bazez pe emoție, pe un set de valori comune, pe randamentul unui grup creat din dorința de a realiza ceva măreț.

Pe termen scurt, doresc ca echipa să demonstreze calitățile umane și de pilotaj.

Pe termen lung, doresc rezultate mari, doresc să ieșim în evidență prin muncă, respect, echitabilitate, performanță la alt nivel.

Dorim să ne implicăm în proiecte care să satisfacă orice nevoie.

Perspectiva pe termen lung implică participarea la campionate externe și obținerea unor rezultate de care să fim mândri.

Sesiunile de track-day sunt, de asemenea, pe lista de TO DO. Este important pentru noi să ajutăm pasionații de motociclism viteză să își depășească limitele, iar cu implicarea piloților noștri experimentați vom face acest lucru posibil.

Pentru cei care nu pot participa la sesiuni, din varii motive precum distanța, vârsta și altele, avem în vedere organizarea unor ședințe de Q&A pentru a putea răspunde la întrebări, acoperind toate ariile – de la motociclismul de stradă, la cel de circuit.

Dorim să oferim comunității moto la fel de mult pe cât primim și să ajutăm la dezvoltarea acesteia. Intenționăm să descoperim tinere talente, pe care să le formăm, să le conducem spre performanță.

Vrem să fim o comunitate pe care vă puteți baza și pe care o puteți susține, de care să fiți mândri. Avem viziunea, avem resursele, ne bazăm pe un aspect important: pe publicul însetat de pasiunea pentru sportul de viteză.