Craiova. Orașul magnoliilor

Minunatele clădiri cu arhitectură superbă ale Craiovei sunt puse în valoare în fiecare aprilie de coloratele magnolii. 

O vizită la pas prin Craiova te duce către Teatrul Național Marin Sorescu, cunoscut anterior sub numele de Teatrul Național din Craiova, o instituție teatrală publică de cultură finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Fondat în 1850, teatrul a fost denumit după omul de cultură și scriitorul de talie universală Marin Sorescu, în anii de după 1989. Actuala clădire a teatrului craiovean, un adevărat simbol arhitectural al orașului, creație a arhitectului Alexandru Iotzu, a fost inaugurată pe 21 aprilie 1973.

Membru al Convenției Teatrale Europene (CTE) din anul 1995, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova este primul teatru dintr-o țară din Europa Centrală și de Răsărit care intră în componența acestei asociații internaționale de breaslă, impunându-se prin spectacolele sale în elita mișcării teatrale românești și europene.  

Nu poți să nu te bucuri de o plimbare prin Grădina Unirii, situată chiar în centrul orașului, ce poartă acest nume pentru că locul respectiv aminteşte de importante evenimente petrecute în anul 1857, la Craiova, şi pentru că întreg spaţiul este dominat de impunătoarea statuie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza (sculptor Rafaello Romanelli).

Grădina a mai purtat şi alte nume, dar cel mai frecvent este English Park, deoarece aminteşte de modelul scuarurilor londoneze.

Cuprinde arbori şi arbuşti decorativi şi covorul speciilor de flori, care sunt schimbate periodic, în funcţie de perioada de înflorire. 

Palatul Administrativ din Craiova, situat pe Calea Unirii, este una dintre cele mai reprezentative clădiri din oraș. Construit în prima parte a secolului al XX-lea după planurile arhitectului Petre Antonescu, în stilul neoromânesc promovat de Ion Mincu, edificiul găzduiește astăzi două dintre cele mai importante instituții ale județului: Prefectura și Consiliul Județean Dolj.

Palatul Administrativ a fost construit la începutul secolului al XX-lea. Se spune că prim-ministrul Ion I. C. Brătianu, prezent la Craiova la întrunirea liberală din 24 iunie 1909, ar fi fost de față la așezarea actului la fundația clădirii. 

Centrul istoric al Craiovei este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară. Arhitectura deosebită a caselor, care s-au păstrat compacte în zona Lipscaniului, cuprinde o serie de monumente ce datează din sec. XV și XVIII-XIX. Alături de numeroase instituții de cultură, muzee, clădiri administrative, biserici, se găsesc Palatul de Justiție, Prefectura, Banca Comerțului, ruinele Hanului Hurezi, Palatul Jean Mihail, Vorvoreanu, Palace, Hotelul și Cazinoul Minerva, Casele Glogoveanu, Nicolae Romanescu, Colegiile Naționale Carol I și Elena Cuza.

 Fotografii Cătălin Vînturici

Ioana Ardelean. Asociația Jidvei Viitor prin Educație și Romanian Excellence in Art, Culture & Health

Vin dintr-o familie cu vocație pentru educație. Spun asta pentru că mama și sora mea sunt amândouă profesoare și puțin a lipsit să apuc și eu pe drumul acesta frumos, dar extrem de anevoios, al modelării spiritelor și minților tinere.

Drumul profesional pe care l-am ales are de-a face, într-o bună măsură, cu educația, întrucât, atâta vreme cât etica profesională și valorile după care te ghidezi sunt curate, fiecare comunicator contribuie prin ceea ce face la actul educațional. Pentru că spațiul din care vorbim nu este unul eminamente personal. Ba dimpotrivă, aș putea spune, latura personală este acolo pentru a oferi ghidaj și o anume igienă a demersurilor, fără de care nu se poate. Întrucât ajungem să exprimăm perspectiva, viziunea, valorile companiilor din care facem parte.

Iar din acest punct de vedere, mă bucur să fiu parte a unei companii pentru care educația a fost, este și va rămâne un pilon extrem de important. Și nu la nivel declarativ, pentru că dă bine să vorbești despre educație, ci la nivelul acțiunilor abordate cu coerență, consistență și constanță.

Jidvei este una dintre companiile care a recunoscut mereu valoarea educației, importanța acesteia pentru generațiile tinere și cele care le vor urma acestora, considerând că singurul mod în care putem vorbi despre viitor este prin prisma educației. Prioritizând-o, făcând din susținerea concretă a actului educațional o constantă, incluzând-o în agenda acțiunilor tale, fiind un pilon important al oricărui plan de dezvoltare. Pe termen scurt, pe termen mediu și, fără îndoială, pe termen lung. Pentru că educația este singura moștenire a cărei valoare nu se pierde, dimpotrivă, sporește, oferind generațiilor tinere rod bun peste timp.

Cel mai important salt pe care îl putem face, saltul calitativ, dacă vreți, se întâmplă atunci când depășim stadiul teoretic, al vorbelor. Educația nu se înfăptuiește vorbind despre educație, oricât de frumos și de înălțător ar putea părea acest lucru. Educația se înfăptuiește, de multe ori, prin puterea exemplului,  prin demersuri concrete și pline de rost care vorbesc de la sine și, mai ales, sunt mult mai ușor de înțeles pentru mințile fragede, dar atât de dornice să cunoască, să descopere, să înțeleagă. 

De ani buni, prin intermediul Asociației Jidvei Viitor prin Educație, Grupul Jidvei dă sens unei viziuni conform căreia informația, cunoștințele sunt unele dintre cele mai puternice instrumente, un fundament absolut necesar care vine la pachet cu o viziune de ansamblu mai amplă, dar și cu încredere și motivare. Acest lucru pornește de la certitudinea că una dintre cele mai importante și solide investiții pe care le putem face este în oameni. Iar implicarea și acțiunile companiei au depășit granițele comunităților în care ne desfășurăm activitatea, încercând prin demersurile și proiectele în care ne implicăm să ajungem la cât mia mulți copii și tineri, să ducem mesajul nostru cât mai departe. 

Rolul liderilor, al oamenilor și al companiilor cu viziune este să se implice activ in educație, să contribui activ la sporirea acestei moșteniri pe care o lăsăm copiilor si tinerilor noștri. Jidvei s-a alăturat cu multă bucurie proiectului creat de Proud To Be Romanian, Romanian Excellence, o echipă care schimbă prin acțiunile și demersurile sale perspectiva asupra modului in care fiecare dintre noi putem, prin puterea exemplului, oferi repere minților tinere care au atât de multă nevoie de povesti care sa inspire, de modele valoroase, de valoare si de sens. Aceasta este de altfel ceea ce facem și prin intermediul proiectului pe care l-am dezvoltat împreună.

Taberele-atelier desfășurate anul trecut într-un loc plin de istorie și de tradiție, Castelul Bethlen-Haller, au pornit tocmai de la convingerea de nestrămutat că fiecare pas pe care îl facem înaintea celuilalt pornește de la încredere. Acesta este ingredientul esențial al progresului, iar încrederea este indisolubil legată de educație și de multe alte valori și lucruri pe care le putem dărui copiilor noștri. Pentru că atunci când vine vorba despre a ne împlini visurile, de a face tot ce ne stă în putință pentru a le materializa, avem nevoie, fără doar și poate, de cunoștinte – instrumentele absolut necesare pentru a ști încotro și cum – și de încrederea pe care acestea o sădesc în noi. Pentru că fără oricare dintre acestea, ne-am împiedica la cea mai mică pală de obstacol care se ivește. Pentru că tinerii noștri, copiii noștri merită un viitor mai bun, ne străduim să contribuim în felul nostru la materializarea acestui viitor.

Programul taberelor desfășurate împreună cu Proud To Be Romanian a inclus ateliere de creație, prezentări și discuții deschise despre visuri, hobby-uri, carieră, vocație. La aceste ateliere au participat invitați din zona culturală, academică, antreprenorială din România, oameni care inspiră prin realizările și prin conduita, oameni credibili tocmai prin faptul că nu vorbesc despre succes, ei l-au trăit, i-au dat formă, asumându-și deopotrivă provocările și înălțimile lui. Oameni în măsură să vorbească tinerilor noștri despre ce înseamnă să-ți urmezi visurile, să ai valori, să privești spre repere solide, consistente, să-ți descoperi și să-ți cultivi pasiunile, reușind să faci din ele o carieră.

Bucuria, energia și emoția care învăluie zilele acestor tabere sunt greu de redat în cuvinte. Sunt copii din cadrul acestor comunități care continuă să țină legătura cu unii dintre invitații noștri, să le scrie, să le spună, din proprie inițiativă, că abia așteaptă să îi reîntâlnească. Iar când un copil, un tânăr face acest lucru din proprie inițiativă, ce dovadă mai grăitoare că ceea ce ai făcut a fost bine, că ai contribuit, modest, într-o mică măsură, dar poate importantă, la parcursul lui, la devenirea lui? Că i-ai arătat și o altă față a acestei lumi, una despre care, poate, află mult prea puțin la școală sau în alte medii. O față a lumii în care pasiunea, perseverența, dedicarea, munca, devin ACELE VALORI care nu pot fi tranzacționate. Cel puțin, nu fără a plăti un preț prea mare.

Într-o societate în care majoritatea tinerilor noștri cresc mai degrabă gândindu-se cum să facă bani decât căutând să afle care le sunt pasiunile, abilitățile, talente care i-ar putea ajuta în acest demers, ne străduim să facem acel puțin de care suntem în stare pentru a-i încuraja să caute, să afle, să descopere, să înțeleagă și să învețe. Privindu-i pe alții și apoi privind înapoi spre ei.

Manor Hotel. Experiență pe malul Mării Negre

Există o mulțime de plaje superbe în întreaga lume, și multe locuri te așteaptă cu servicii ireproșabile. Totuși, plajele din România au ceva în plus: o doză de suflet. Nicăieri nu te simți mai bine ca acasă, iar atunci când ai garanția că primești servicii de cea mai bună calitate acolo unde iți este sufletul, nu ai nici un motiv să pleci în altă parte. 

La Hotel Manor din Mamaia Nord iți oferim garanția acelor servicii de calitate pe care le cauți. Tot ceea ce ai de făcut este să iți faci bagajele și să ne faci o vizită. 

Suntem o mână de oameni pasionați de tot ceea ce înseamnă turism, iar scopul nostru este acela de a crește ștacheta atunci când vine vorba despre serviciile oferite în România.

Pentru a ne atinge scopul, am construit  în anul 2018 un hotel modern, bazându-ne pe un proiect orientat clar către confortul turiștilor.

De-a lungul anilor de activitate am sudat o echipă de oameni bine pregătiți, comunicativi și amabili, care iți pot transforma vacanța într-o amintire de neuitat. 

Nu doar noi avem ce să îți oferim, ci și întreaga stațiune Mamaia sau zona Dobrogei. După ce ți-ai luat doza de energie din micul dejun, poți începe să desenezi amintirile de vacanță. Poți face plajă, te poți distra în parcul Aqua Magic, poți vedea Mamaia de sus, din telegondolă, îți poți aminti de copilărie în Satul de Vacanță sau pur și simplu te poți plimba de-a lungul și de-a latul stațiunii.

Dacă simți nevoia de hoinăreală, Delta Dunării, Cetatea Tomis, Cetatea Histria, muzeele din Constanța, Acvariul, Planetariul și Delfinariul sau binecunoscuta podgorie Murfatlar te așteaptă la doar câteva minute sau zeci de minute de mers cu mașina.

Împreună suntem Bikers for Humanity

Bikers for Humanity este o inițiativă a motocicliștilor din România, membri sau nu ai cluburilor moto, și nu numai. Împreună îi ajutăm an de an pe cei mai puțin norocoși decât noi. 

Ideea Bikers for Humanity a apărut în 2015, când inițiatorul său, omul de radio și de televiziune Cristian Hrubaru, a participat la un proiect asemănător organizat de „Habitat for Humanity România”. El și-a dat seama că și motocicliștii ar putea organiza astfel de evenimente, mai ales că o mare parte a comunității moto era implicată deja de multă vreme în acte de caritate (donări de sânge, donații pentru bătrâni din azile, copiii orfani sau din familii sărace, deszăpeziri și multe altele).  

BIKERS FOR HUMANITY IN CIFRE 

184,5 litri de sange donate peste 1000 de copiii ajutati

 * din totalul de peste 1200 de oameni nevoiasi  

BIKERS FOR HUMANITY a reusit în cei 6 ani de existentă sa adune peste 2500 de voluntari.

Valoarea investitiilor se apropie de suma 1.000.000,00 LEI.  

CE NE PROPUNEM IN 2022

În 2022, Bikers For Humanity se alătură demersurilor inițiate de către Asociația Casa Bună și Valeriu Nicolae de a construi la Nucșoara, jud. Argeș, o tabără sociala pentru cei aproximativ 400 de copii, aflați în grija celor de la Casa Bună, cu ajutorul acestor oameni minunati de la Tuncay Architectures, care au pus la cale conceptul observatorului, proiect ce ne propunem sa-l realizam in anul 2022. 

În cadrul acestei tabere, ambiția Bikers For Humanity este de a construi o cabană cu living, bucătărie, băi și spații de dormit, dar, poate cel mai important aspect este faptul că această cabană va îngloba un observatory astronomic! Astfel, copiii nu doar că vor descoperi lumea, ci întreg UNIVERSUL! 

Și de această dată Bikers For Humanity vă invită să fiți alături de noi, pentru a putea oferi o șansă copiilor, speranța noastră a tututor!  

BACĂU 2016 

Prima ediție „Bikers for Humanity” a avut loc între 17 și 19 iunie 2016, alături de „Habitat for Humanity România”. Aproximativ 400 de bikeri s-au deplasat la Bacău, unde au ajutat la turnarea fundațiilor pentru locuințe în care s-au mutat 40 de familii nevoiașe. 

CUMPĂNA 2017 

Între 2 și 4 iunie 2017, „Bikers For Humanity” a fost din nou alături de „Habitat for Humanity România”. Peste 150 de motocicliști au pus umărul la construcția a patru cvadruplexuri în Cumpăna, județul Constanța. 16 familii au primit, astfel, o nouă șansă la un trai decent. 

CHIRNOGENI 2018 

Păstrând tradiția, Bikers for Humanity s-a mobilizat, a găsit parteneri inimoși și a organizat acțiunea pe cont propriu. Între 1 și 3 iunie, peste 300 de motocicliști s-au adunat în comuna Chirnogeni, județul Constanța, unde au reabilitat casele a 9 familii cu venituri mici. 

Bikerii au schimbat acoperișurile caselor, au refăcut pereții, au zugrăvit și au reparat gardurile de împrejmuire. 

TULCEA 2019 

Ediția din 2019 a Bikers For Humanity a fost cea mai încărcată de emoție, pentru că a fost dedicată copiilor. De Ziua Internațională a Copilului, peste 300 de bikeri s-au deplasat la Tulcea, pentru a aduce zâmbetul pe chipul celor 53 de copii instituționalizați din locuințele de tip familial ”Cocorii”. Scopul a fost îmbunătățirea condițiilor de trai din cele 4 apartamente și 3 case în care locuiesc cei mici: de la izolarea termică a locuințelor, schimbarea tâmplăriei, înălțarea gardurilor și văruirea interioarelor, până la schimbarea mobilierului, utilarea bucătăriilor și donarea și instalarea centralelor termice. 

În timp ce bikerii lucrau la case, copiii au beneficiat de un program special care a cuprins o sesiune de călărie, activități artistice și distracție. Toți copiii au primit laptopuri și tablete, pentru a-i ajuta la activitățile școlare. 

Campania din 2019 a stabilit un record în ceea ce privește implicarea: în doar 2 ore, s-au înscris online peste 250 de voluntari, iar la eveniment s-au prezentat peste 300. Minuni au făcut și oamenii care au trimis donații, după ce au aflat de Bikers For Humanity de la radio sau de pe rețelele de socializare. Sute de pachete pline cu jucării, haine, cărți, rechizite și alimente au fost împărțite copiilor defavorizați din întreg județul Tulcea, după ce bikerii au plecat în caravană prin localitățile dobrogene. 

2020 

2020, cel mai „prosper” an de existență BFH, sumarizând un total de 15 acțiuni distincte si peste 60 de litri de sange donat: 

Au fost puse bazele studioului de radio „Rocksetti Radio”, unicul post de radio rock, cu circuit intern, într-un liceu din România – Lic. Teoretic „C.A. Rosetti”. 

Toate resursele au fost canalizate pentru lupta împotriva infecției cu SARS-CoV-2 -  lenjerii de pat complete, tratate cu ioni de argint, compleuri sanitare, huse de pat, cremă reparatoare și cu efect calmant pentru pielea inflamată sau iritată, pijamale, mănuși chirurgicale, echipamente de protecție au ajuns la diferite unități spitalicești din țară.  

La inițiativa „Asociației Zi de Bine”, asociație căreia BFH i-a donat anterior și o sumă de bani, motocicliștii din România au pus bazele pentru ceea ce urma să devină „Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi”; peste 120 de motocicliști din București, Buzău, Ploiești și de prin alte locuri s-au mobilizat pentru ca 350 de paturi să fie instalate în spațiul de 7500 mp ce a devenit o unitate pre-spitalicească, unde se vor primi, tria, caza și trata cazurile ușoare și medii de infecții cu COVID-19. 

MAI – prima campanie de donare de sânge din an, în urma căreia a rezultat următoarea acțiune; tichetele de masă pe care bikerii le-au primit în urma donării de sânge, au fost și acestea donate la rândul lor, pentru a putea ajuta câteva familii nevoiașe din Cărpenișu Jud. Giurgiu. Tot în luna mai, BFH a achitat costul pentru fântâna din curtea unei familii nevoiașe din jud. Vaslui. 

De Ziua Copilului am mers în vizită la copiii aflați în grija „Fundației Bucureștii Noi”, aceștia au primit tablete care să-i ajute la școala online, dulciuri și borcane cu miere. 

Din nou apelul Asociației Zi de Bine pune la treabă brațele motocicliștilor din România, ajutând la construirea unei grădini terapeutice pentru bolnavii internați la Spitalul de Psihiatrie „Etimie Diamandescu” din Bălăceanca IF. 

Deși planurile pentru renovarea centrelor pentru copiii instituționalizați din Rm. Sărat fuseseră deja deturnate, nu ne-am lăsat până nu am schimbat măcar mobilierul din camerele copiilor și cel din bucătăriile centrelor; cu această ocazie, o parte din fetele grupului au dat o fugă la Buzău pentru a amenaja grădina Centrului pentru Copiii cu Dizabilități „Floarea soarelui”. 

Am realizat a doua campanie de donare de sânge din an; tichetele de masă au fost donate unei asociații care le-a transformat în tablete și laptop-uri pentru câțiva copii din mediul rural ce aveau nevoie pentru școala online, ne-am reîntors la Buzău, la Centrul de Copii cu Dizabilități „Floarea soarelui”, pentru a duce 2 pătuțuri, făcute pe comandă, pentru copii de acolo. 

‘Ultima donare înainte de votare’ s-a intitulat a 3-a campanie de donare de sânge, ce credeam că va închide „sezonul” acțiunilor BFH; deja a devenit un obicei ca bonurile primite în urma donării de sânge să fie transformate în bucurii pentru alți beneficiari, astfel că, am strâns jucării, haine, alimente și în mod special încălțăminte de iarnă pentru câțiva copii din Seciu - jud. Prahova, Plopeni - jud. Prahova și Holbav - jud. Brașov; 

Holbavul are pentru noi o „încărcătură” aparte; aici am cunoscut o familie cu 5 copii ce-și duceau zilele într-o baracă ruginită; în 9 zile am reușit să mutăm familia într-un container nou, pe care l-am transformat în căsuță și pe care l-am utilat cu mobilier nou, sobă, chiuvetă, cam tot ce a fost nevoie pentru ca familia să poată trăi în condiții decente. 

Pe 30 decembrie am făcut o vizită la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Alecu Bagdad” pentru a duce seniorilor pachete pentru masa de Revelion și 10 televizoare;  

RM. SARAT 2021 

Ediția din 2021 a trebuit să fie organizată într-un format aparte. Pentru că nu știam contextul în care ne putem organiza, dată fiind pandemia de COVID-19, am decis că e mai bine să împărțim activitățile, pe care trebuia să le desfășurăm la cele 5 centre pentru copiii instituționalizați din Râmnicu Sărat - jud. Buzău, pe durata a 3 weekenduri din luna iulie.  

Am realizat înălțarea gardurilor, vopsitul stâlpilor de gard, montarea plasei de umbrire pe garduri, repararea copertinelor din spatele caselor și scoaterea gresiei vechi de pe treptele de la intrarea în case. 

Nu numai că am reușit tot ce ne planificasem cu gardurile, ba mai mult, cu ajutorul voluntarilor am început și zugravirea pereților exterior. 

Am betonat curțile centrelor. Am pregătit locul pentru sosirea camioanelor cu beton: am nivelat terenul, am pus piatra și plasa pentru armătură, am montat cofrajul pentru turnarea efectivă a betonului. 

A ieșit ca la carte! La sosirea camioanelor cu beton, voluntarii așteptau, încolonați, cu roabele în mână! O determinare și un chef de muncă rar întâlnit, deși termometrele indicau în jurul prânzului nu mai puțin de 38 de grade!!! 

Pe lângă faptul că am terminat lucrările de renovare a centrelor, am plantat flori și am creat locuri de joacă pentru copii, în fiecare curte a centrelor! Le-am adus mese de tenis, am montat coșuri de baschet, terenuri pentru badminton, saci de box, dar și un umbrar cu mese și băncuțe, unde copiii îți pot face temele sau citi cărți. 

Mai mult, pe stadion, pregătisem o petrecere surpriză pentru copii! “Călare pe două roți” a oferit fiecărui copil câte un tricou BFH. Clownul Bozo avea să-i întâmpine cu tot felul de jocuri ce i-a înveselit pe micuți. Prietenii noștri, Caudiu Cîrțînă și Anamaria Rusu, i-au inițiat pe copii în ale teatrului și au făcut cu aceștia lecții de dicție. A fost o petrecere pe toată cinstea! 

Mulțumim vouă, voluntarilor, fără de care acțiunile Bikers For Humanity nu ar exista! Ne înclinăm în fața voastră! Împreună suntem Bikers For Humanity! 

„Asociația Bikers For Humanity a fost premiată în cadrul Galei Societății Civile 2020, obținând premiul 1 la secțiunea „Servicii de Asistență socială”, încununând eforturile depuse cu ocazia acțiunii din 2019, de la Tulcea.” 

De-a lungul a celor 5 editii, Bikers for Humanity a avut parte de o reacție online pozitiva și puternica. Zeci de artiști s-au alăturat demersului și au transmis mesaje de susținere.  

Bikers For Humanity sunteți voi, motocicliști și nu numai! An de an ați dovedit că împreună putem face viața mai bună celor mai puțin norocoși dintre noi.

Medici's. The Essence of Care

Medici's s-a născut în melanjul Timișoarei, la intersecția dintre rigoarea germană, a secolelor de administrație Habsburgică, cu creativitatea, căldura și emoția freamătului latin, profund românesc. ”Rigoare germană în dichis bănățean”. 

Grija față de Om, excelența în profesie, inovația și creativitatea, respectarea angajamentelor, întregesc CODUL CELOR PATRU VALORI MEDICI'S. De un sfert de secol, Medici's este alături de suferința umană, luptând împotriva bolilor, susținând comportamentul responsabil și prevenția, creind performanță și oferind noi orizonturi de speranță, siguranță și confort. Medici's a avut investiții cumulate, în Timișoara, de 7.000.000 € (3 milioane euro doar în ultimii ani) și a inițiat construcția unui spital  de 5000 mp, printr-o investiție de peste 5 milioane euro.  

Medici's redefinește spațiul medical ca echilibru perfect între serviciile high-tech și experiențele high-touch, menținut prin cele cinci standarde internaționale de calitate. Cei peste 200 de profesioniști ai clinicilor Medici's din Timișoara, experți cu multiple recunoașteri regionale sau naționale, susținuți de o tehnologie de ultimă generație și un mediu care emană o grijă obsesivă pentru detaliu, siguranță și confort, contribuie definitoriu la cele peste 100.000 de servicii accesate anual de către pacienți din zona corporate sau privată.

Brandul anului 2018

Multiple recunoașteri regionale și naționale au recompensat eforturile Medici's: Excelența în servicii de sănătate (2015), Finalist în EOY Entrepreneur of The Year in Romania (2015), Brandul anului pe Timiș (2018), Excelența în antreprenoriat (2019), Premiul ”Sever Bocu” pentru implicare civică și socială (UVT, 2020), Excelența în responsabilitate socială și implicare în comunitate (CCIAT, 2020) etc. Peste două decenii de performanță, succes și grijă continuă față de Oameni.