Propunerea de colaborare cu proiectul Romanian Excellence in Art, Culture and Heritage a deschis cutia cu amintiri. Au început să se deruleze prin fața ochilor noștri toate activitățile din categoria FAPTELOR BUNE în care a fost implicat Grupul de firme APAN, și mi-am dat seama că sunt multe și că am fost prezenți alături de sportivi, elevi, studenți, artiști, fizic, financiar, moral, și ne-am bucurat de fiecare moment petrecut alături de oameni minunați, care fac lucruri care să conteze, care aduc în viețile oamenilor bucurie, armonie, satisfacția unui câștig, chiar dacă, la final, primim doar o diplomă sau medalie de participare. Toate aceste amintiri cred că merită să le facem cunoscute, nu pentru orgoliul nostru, ci ca o dovadă de admirație și mulțumire celor care ne-au invitat și care au acceptat să le fim parteneri.
Ordinea de prezentare mai puțin contează, este total aleatorie, amintirea este cea care dă valoare.
Aș începe cu colaborarea de câțiva ani cu UNIVERSITATEA DUNĂREA DE JOS GALAȚI. Am fost alături de echipa DANUBE PISTONS la concursul de KART LOW COST, pentru care APAN a pus la dispoziție costumele complete pentru ce doi piloți și două seturi de anvelope. Este o echipa în care profesori și studenți se implică în proiectarea, construirea și participarea la aceste concursuri. Am trăit emoțiile lor, supărarea, când lucrurile nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit, dar și bucuria participării și acel "la anul vom face mai bine".
Concursul de inventică UGAL INVENT, SALONUL INOVĂRII ȘI CERCETĂRII, organizat de Universitatea Dunărea de Jos Galați, ne-a oferit prilejul de a recompensă munca celor care și-au prezentat lucrările și am avut onoarea să oferim PREMIUL APAN uneia din echipele participante și care a reprezentat cu succes instituția de învățământ.
UGAL INVENT este primul eveniment care sprijină inovarea la nivel național și internațional, promovat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și partenerii acesteia. Au fost înscrisi peste 150 de participanţi, cercetători din universităţile şi institutele de cercetare din România şi Republica Moldova, care au adus la sediul central din Strada Domnească nr. 47 cele mai noi descoperiri din inginerie, fizică, chimie, matematică.
După atâta efort intelectual facem și puțin sport, alături de organizația BIKE WORKS, și mergem la MĂCIN MOUNTAIN FUN, un concurs de ciclism și cross unde APAN premiază la fiecare ediție câștigătorii primelor trei locuri, la toate categoriile. Este adevărat că cei care au făcut cel mai puțîn sport suntem noi, dar, ca de fiecare dată, ne-am propus că la anul să facem parte dintre cei care concurează, și nu dintre cei care le oferă la sosire un pahar cu apă participatilor și le spun cu satisfacție FELICITĂRI!. Numărul de participanti înscriși la toate categoriile crește an de an, și asta ne face să ne dorim să fim alături de ei. O atmosferă extraordinară, o organizare ireproșabilă, multe surprize din partea organizatorilor. După efort am fost răsfățați cu un minunat foc de tabără și ne-am relaxat într-o atmosfera de poveste, cu muzică și voie bună.
În fiecare an GRUPUL APAN încheie noi colaborări. Am fost încântați să fim alături de copiii colegiului național GHEORGHE MUNTEANU MURGOCI la celebrarea a 100 de ani de existență. Momente emoționante în care s-au întâlnit mai multe generații sub același acoperiș , oameni cu realizări remarcabile, care fac cinste orașului Brăila și liceului de unde au pornit pe drumul succesului. Oameni de cultură, sportivi de performanță, oameni de afaceri, personalități cu recunoașteri științifice și artistice. Felicitări conducerii liceului care a adus în fața elevilor exemple vii care să-i emoționeze și să-i facă mândri că sunt elevii acestei instituții de învățământ. Ca semn de apreciere pentru efortul și pasiunea lor, GRUPUL APAN a sponsorizat VELOCITY, echipa de robotică a colegiului, și a pus la dipoziție resursele financiare necesare achiziționării de noi accesorii pentru echiparea robotului ce va participa la concursul de robotică organizat de BRD, FIRST TECH CHALLENGE ȘI NAȚIE PRIN EDUCAȚIE. O echipă cu experiență în acest concurs.
Și cum în Brăila sunt mulți copii buni, s-a înființat echipa de robotică HELIX, echipa ce s-a format sub protecția și îndrumarea BIBLIOTECII JUDEȚENE. Fiind la început de drum, GRUPUL APAN a achiziționat pentru această echipa dotarea necesară participării la etapa națională.
Și, spre finalul prezentării, dar fără să terminăm enumerarea activităților sponsorizate, să ne relaxăm la FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK. Copii talentați, muzică bună, invitați de seamă, cu toții ne-am bucurat de două seri plăcute, iar la final GRUPUL APAN a acordat premiul pentru popularitate, cea mai bună creație și virtuozitate instrumentală .
Pandemia cu care toți ne-am confruntat începand cu anul 2020 nu ne-a împiedicat să susținem activitățile culturale, sportive și sociale desfășurate în zona Brăila-Galați. Astfel, am fost alături de organizatorii concursurilor de atletism Semimaraton Brăila, desfășurat prin tradiție în luna septembrie, și Semimaraton Galați, ce se desfășoară având startul de pe Faleza Galați în lunile mai-iunie.
Din punct de vedere cultural și social, merită amintit Festivalul Lavandei din Bărăgan, unde am fost prezenți la cele mai recente 3 ediții, eveniment prietenos, consistent, civilizat, în care oaspeţii să fie în centrul atenţiei.
Începând cu anul 2021 APAN SRL Brăila a fost alături de echipa de Handbal HC Dunărea Brăila pe drumul spre performanță în campionate naționale și europene, iar din 2022 APAN SRL Galați și APAN Automobile Volkswagen – Audi și-au unit forțele pentru a susține Clubul Sportiv Municipal Galați, cel mai mare club polisportiv din municipiu, în care sunt legitimați 472 sportivi cu rezultate foarte bune în competiții naționale și internaționale la sporturile individuale dar și la cele pe echipe.
Apan Agriculture Equipments, divizia de agricultură a Grupului Apan, continuă seria faptelor bune, implicându-se în viața socială și academică a țării.
De 3 ani suntem într-un parteneriat activ cu Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” Iași. Reușim, prin sponsorizările și evenimentele comune, să oferim studenților și cadrelor didactice imaginea actuală a mediului de business agricol, precum și posibilitatea de a fi în pas cu noile tehnologii agricole.
“România văzută din tractor” este un proiect inedit, inițiat, prezentat și realizat de Patricia Pop, jurnalist de presă agricolă. Este prima persoană care traversează țara la volanul unui tractor, un demers care promovează în principal agricultura, turismul și gastronomia locală într-un mod unic, atrăgând în această poveste diverse categorii de oameni, de la tineri care pornesc pe drumul vieții, persoane active interesate de un stil de viață sănătos, de idei de afaceri, iubitori de agricultură de toate vârstele, iubitori de aventură și gastronomie, curioși care sunt atrași de ineditul caravanei.
În anul 2021, Apan Agriculture Equipments a pus la dispoziția jurnalistei Tractorul McCormick X7.624 VT-Drive. Provocările traseului: 55 de zile, peste 2500 km parcurși cu un tractor McCormick de 240CP, 10 județe, 86 de opriri prin ferme de cultură mare, zootehnie, pomicultură, viticultură, legumicultură, apicultură, fabrici de procesare, 10 pensiuni și hoteluri pentru cazare, sesiuni de gătit cu oamenii locului, totul pentru a promova agricultură, turismul și gastronomia locală.
Alexandrina Cristea, Director Vănzări, APAN Cars