Atasagon Detox & Wellbeing, Detoxifierea si balanta alcalin/acida

In toate exista un echilibru, la fel si in corpul nostru. Stilul nostru de viata are un rol esential pentru a ne mentine organismul sanatos. Auzim atat de des despre importanta stilului de viata, insa ce inseamna mai exact? De obicei ne gandim la o alimentatie sanatoasa si echilibrata, insa o componenta deloc de neglijat este strict legata de echilibrul emotiilor. Echilibrul intre alcalin si acid este important si ne poate influenta starea generala de sanatate.

Dietele alcaline promoveaza legumele si fructele "alcaline" si descurajeaza consumul de carne "acida", de produse lactate si sustine excluderea alimentele procesate. Cat de usor este de implementat o dieta alcalina? Cum poti obtine un echilibru intre cele doua?

Cea mai facila modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. In momentul in care ne trezim bine dispusi, energici si cu “pofta de viata”, inseamna ca avem un stil de a manca sanatos si ii oferim organismului energie de buna calitate. In caz contrar, este extrem de necesara o analiza a calitatii si o redresare.

Notiunea de pH este cunoscuta datorita reclamelor pentru ingrijirea pielii si a produselor cosmetice. Insa, termenul de pH poate fi utilizat pentru a determina gradul de aciditate sau alcalinitate a oricarui organism viu, inclusiv alimente. Scala pH-ului este cuprinsă intre 0 si 14. 0 fiind maximul de aciditate, iar 14 fiind maximul de alcalinitate. pH-ul sangelui uman este strict mentinut la aproximativ 7,4 (7,35 pana la 7,45), iar in organismul uman media pH-ului este de 6,5-6,8. Pentru starea de bine a organismului, mentinerea nivelului normal al pH-ului constituie o condiție importanta. Consumul de alimente alcalinizante, ajuta la echilibrarea balanței pH-ului, insa, stilul de viata moderna presupune o alimentatie bogata in alimentele rafinate, carne, zahar, faina alba sau grasimi nesanatoase. Efectul mediului acid va afecta in primul rand in flora intestinala si sistemul imunitar si pot determina aparitia inflamatiei sistemice, ce se afla la originea multor boli degenerative, obezitate sau boli autoimune.
 
Alimente Alcaline

Exemple de alimente alcaline: toate frunzele verzi (crude); toate legumele (crude); toate plantele tinere din germeni (grâu, orz); sucul verde de legume; algele; lămâie, satsuma, grapefruit; pepene roșu; migdale crude, hidratate; avocado; toate fructele coapte; orz, hrișcă, mei; fasolea lima, fasolea azuk; nucile braziliene; mierea; uleiuri virgine naturale (de măsline, de in, de susan, de cocos); mirodenii și plante uscate; ceaiuri de plante fără cafeină. 

Alimente Acide

Exemple de alimente acide: alcoolul; fasolea (majoritatea soiurilor); carnea; lactatele; ouăle; peștele; porumbul; cerealele; orezul; nucile; prunele crude și uscate; crustaceele; zahărul; cartofii dulci; roșiile procesate; fructele necoapte

Programul de detoxifierea a fost creat pentru a oferi un start rapid - un boost care sa ajute toate sistemele sa functioneze mai bine. Detoxifierea promoveaza schimbari sanatoase, actionand la toate nivelele: colon, rinichi, plamani, piele, ficat, limfa, respiratie, dar si la nivel energetic sau spiritual. Este un instrument pe care oricine il poate folosi pentru a se reface, a se echilibra si a se vindeca. Printre beneficiile aduse de detoxifiere se numara: restartarea organismului, o stare generala de bine, o absorbtie crescuta de vitamine si nutrienti, un sistem digestiv mai eficace, un nivel crescut de energie, un somn superior calitativ, o piele stralucitoare si un numar de kilograme in minus.

Intrucat indepartarea toxinelor atrage dupa sine scoaterea la iveala a emotiilor negative, a sentimentelor refulate si chiar a traumelor, programele includ si proceduri relaxante (meditatie ghidata, meditatie zen, yoga sau Qigong), care linistesc mintea si ajuta la recapatarea confortului emotional.

Emoţii Alcaline

Exemple de emotii alcaline: compasiunea; iubirea; recunoștința; fericirea; râsul; odihna; sportul; gândirea pozitivă; respirația profundă /meditația; consumul de apă alcalină

Emoţii Acide

Exemple de emotii acide: invidia și gelozia; ura; teama; furia; stresul; oboseala/lipsa de somn; sedentarismul; fumatul/uzul de droguri; expunerea la radiații: televizor, computer; setea.

Concluzia, in urma unor ani buni de studii, este destul de simpla.  Nu exista o dieta-minune care sa iti protejeze sanatatea. Toate informatiile pe care le citim trebuie doar sa te ajute sa iti poti construi o farfurie cat mai colorata. Trebuie sa ai grija de farfuria ta si sa urme zi recomandarile pe care i le-ai oferi celei mai dragi persoane din viata ta. Secretul sta astfel in diversitatea alimentelor pe care i le oferim organismului zi de zi. Cu siguranta trebuie sa consumam pe cat posibil alimente integrale, neprocesate si nerafinate. Sunt unicele alimente care ajuta in preventie, in bolile cardiovasculare, diabet sau alte boli metabolice.

Impreuna cu echilibrarea alimentatiei, pentru a avea o energie pozitiva si un organism cu pofta de viata, include in programul tau zilnic suficient timp pentru odihna, relaxare, miscare, socializare si buna dispozitie.

Poti afla mai multe despre programele de detoxifiere sau balanta dintre alcalin/acid aici.