Mauverien. Pasiunea pentru culoare și printuri

MAUVERIEN a fost creat din pasiunea pentru culoare și printuri. Piesele vestimentare și accesoriile din bumbac organic prezente în prima colecție Spring/Summer 2020 înfățișează printuri minimalist-with-a-twist, utilizând elemente de limbaj plastic precum linia și punctul.

Procesul meu de creație este adesea inspirat din natură, simboluri și arta decorativă, însă o tematică foarte dragă mie este cea marină. De altfel, multe dintre print-urile din prima colecție Mauverien au ca sursă de inspirație motto-ul – “beachlife is the good life”, precum și elementele specifice universului litoral înfățișate într-o formă stilizată.

Întregul proces de creație al print-urilor precum și procesul de imprimare pe textile are loc în micul meu studio din Tulcea – un orășel încântător care este totodată și poartă de intrare către Delta Dunării. Toate produsele Mauverien sunt pregătite manual spre a fi ulterior imprimate digital cu ajutorul echipamentului de specialitate. Pentru imprimarea pe textile, folosim cerneala eco pe bază de apă, certificată de Oeko-Tex cu Eco Passport, astfel procesul de printare este unul sustenabil, care nu este dăunător omului sau mediului înconjurător.

Majoritatea pieselor vestimentare si accesoriilor Mauverien sunt din 100% bumbac organic fabricate la cel mai înalt standard de sustenabilitate de cei mai buni producători în domeniul articolelor de bumbac. De asemenea, fiecare produs este imprimat la comandă, încercăm astfel să păstrăm un stoc limitat, pentru a evita supraproducția.

Denumirea brand-ului s-a născut dintr-un joc de cuvinte. În 2010 pornind de la numele meu și dintr-un exces de zel în care îmi imaginam cum ar fi ca într-o bună zi să construiesc ceva al meu, am adăugat un strop de “mov”, culoare venerată pe atunci de mine, și așa a rezultat MAUVERIEN. Cu alte cuvinte, putem spune că “MAUVERIEN” s-a născut cu mult timp înainte de lansarea oficială din această primăvară.

Claudia Marian, Founder & Designer Mauverien