Povestea LEMNeria a luat nastere prin plantarea unei mici samante de dragoste pentru traditiile romanesti, obiceiurile rurale si straiele populare, inca din copilarie.
Pe parcurs, daca acea samanta a tot fost alimentata cu dragoste, s-a materializat sub forma acestui proiect de suflet.
Am ales lemnul pentru ca toata copilaria mea si vacantele au fost in zona de deal si am fost inconjurata de paduri. Dragostea mea pentru verde, pentru liniste si lemn este datorata acestui fapt.
Lemnul natural are o culoare minunata, are fibra diferita de la pisa la pisa, ceea ce confera fiecarei piese unicitate.
Consider ca fiecare bucata de lemn spune povestea sa din natura si avem nevoie de o bucata de natura in tot tumultul acesta urban. In tot acest gri, culoarea lemnului este ca o raza de soare.
Iubesc lemnul. Mi se pare un material rar intalnit in zona bijuteriilor, deoarece nu este cunoscut ca fiind un material pretios, precum aurul, argintul, platina. Aceasta cutuma sociala pentru mine nu are nici o insemnatate, deoarece, sa nu uitam, un copac are viata, el simte, este in mijlocul furtunilor, este alinat de razele soarelui, miresmele florilor, cantecul pasarilor si strigatul animalelor.
In plus, un copac este atat de maret, iar sa porti un accesoriu dintr-un material care a trecut printre atatea, mi se pare sublim.
Consider ca trebuie sa privim si minunile lumii care ne inconjoara, nu doar ceea ce ne-a fost transmis a fi pretios, iar eu am ales sa lucrez pe nepretuitul lemn de stejar cu grosimea de 4 mm , grosime ideala pentru o brosa sau un colier, tinand cont ca bijuteria este confectionata doar din lemn.
Motivele traditionale pentru mine sunt divine. Atat de multa creativitate si ingeniozitate intalnita in motivele populare, foarte rar am vazut. Culorile au semnificatie, fiecare simbol are o semnificatie si, daca formeaza un ansamblu, acestea sunt combinate in asa mod incat sa transmita un mesaj.
Si dragostea pentru ele s-a nascut tot in copilarie, crescand in zona rurala, am adormit ascultand povestile bunicului, am participat la muncile campului, la activitatile gospodaresti, am vazut femeile in straie de sarbatoare mergand la biserica sau la sarbatorile satesti, am vazut-o pe bunica cosand, aratandu-mi mereu zestrea primita de generatii la rand si, fiind fata, m-am indragostit iremediabil de aceasta arta a cusutului straielor populare.
Dar eu doresc sa introduc in tinuta urbana motivele traditionale, preluate de pe costumele populare prin accesorii contemporane.
Conturul bijuteriilor reprezinta forme geometrice, deoarece consider ca liniile, unghiurile ce se regasesc in acestea reprezinta povestea vietii noastre.