Tissot Heritage Navigator Săgeata Orientului: Vis Românesc În Jurul Lumii

A fost nevoie de un bancher român pentru a lua naștere prima linie aeriană transcontinentală din istoria aviației comerciale. Astăzi, 100 de ani mai târziu, ediția limitată Tissot Heritage Navigator Săgeata Orientului vine să spună, de 444 de ori, povestea unui vis cu aripi care pornea de la Paris și ajungea la Istanbul, trecând prin București.

Albini Prassa, distribuitorul oficial al mărcii Tissot în România, celebrează 100 de ani de la fondarea Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană. În urmă cu aproape un secol, societatea a lansat prima linie aeriană transcontinentală din lume destinată transportului comercial de marfă, poștă și pasageri între Paris și Constantinopol, cu escale în Strasbourg, Praga, Viena, Budapesta, Belgrad și București. În amintirea acestor pionieri ai aviației comerciale, Albini Prassa lansează în premieră Tissot Heritage Navigator „Săgeata Orientului”, primul ceas care include Bucureștiul pe cadranul celor 24 de fusuri orare.

Ceasul are un design clasic, atemporal, fiind însoțit de un certificat de cronometrie COSC. Este livrat într-o cutie specială de colecție, care conține, o curea suplimentară, o alta cutie de călătorie din piele, o lupă de ceasornicar, un certificat de ediție limitată și un șervețel din microfibră pentru întreținerea ceasului.

Pentru a completa această ediție limitată, ceasul vine însoțit de un cadou special: cartea „Săgeata Orientului – Pionierii Cerului” care prezintă istoria Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană, a realizărilor ei fascinante și a curajoaselor spirite întreprinzătoare care s-au aflat în spatele acestei povești de succes.

Prin intermediul cărții, scrisă cu ocazia centenarului „Săgeata Orientului”, întreaga epopee a companiei este adusă la lumină cu sprijinul istoricului Dumitru Lăcătușu de la Centrul de Consultanță Istorică și al lui Ion Schiau, pasionat de orologerie și istorie.

Ion Schiau, s-a născut în România, dar a crescut în Elveția. Este fondatorul Albini Prassa și inițiatorul ideii noii ediții speciale Tissot. Albini Prassa nu este la primul astfel de proiect cu Tissot, lansând în urmă cu trei ani, o altă ediție specială, Tissot 1918-2018 România, o ediție aniversară a Marii Uniri, alături de alte două serii speciale dedicate rugby-ului românesc: “Stejarii” și “Stejarul de Aur”. Despre ediția actuală, Schiau spune că aceasta ocupă un loc special în sufletul său: “Săgeata Orientului e un proiect foarte drag mie pentru că are o încărcătură emoțională aparte. Este un episod mai puțin documentat din istoria aviației și antreprenoriatului românesc, care cred că chiar și acum, sau poate mai ales acum, 100 de ani mai târziu, inspiră prin îndrăzneala, curajul și viziunea celor care au stat la baza sa.”

“Tissot „Săgeata Orientului“ aduce în discuție cel mai frumos vis al omenirii. Ne-am dorit să zburăm, am făcut tot ce a fost posibil să înțelegem păsările, iar când am reușit, am început să ne comportăm ca și cum am fi făcut asta din totdeauna. „Compania aeriană franco-română a fost un proiect european frumos unde România a jucat un rol important.”

“Ceasul „Săgeata Orientului“ este propunerea mea de a aduce un semn al admirației pe care o port pentru românii din fruntea aviației de la începuturile tehnologiei: Vuia, Vlaicu, Coandă, Bibescu și mulți alții pe care îi putem onora și de care putem fi mândri. Nu este o chestiune de fantezie sau nostalgie. Este absolut fascinant și un pic trist pentru că se pare că uităm.“

Mai multe detalii despre povestea Săgeții Orientului puteți găsi pe site-ul creat special cu ocazia Centenarului Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană: www.sageataorientului.ro

Ceasul în ediție limitată Tissot Heritage Navigator “Săgeata Orientului“ poate fi comandat de pe website-ul Albini Prassa www.albiniprassa.com