Produsele apicole - doza ta zilnică de sănătate şi vitalitate

Produsele apicole sunt alimente vii, bogate în nutrienţi esenţiali organismului nostru şi cu proprietăţi terapeutice extraordinare, fiind utilizate din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă sau în ritualuri de înfrumuseţare. Apiterapia este de fapt modul în care albinele au grijă de noi, produsele apicole reprezentând aliaţi importanţi ai unui organism sănătos şi puternic.

ApiLand îţi pune la dispoziţie cea mai variată gamă de produse apicole din România, pentru ca tu să te poți bucura de efectele terapeutice extraordinare ale acestora. În cadrul magazinului online www.apiland.ro şi a celor peste 500 de magazine partenere vei găsi:  lăptişor de matcă pur, polenuri crude, tonice apicole, păstură, miere crudă, propolis, miere de Manuka şi şi alte produse din gama Manuka Health, bomboane cu miere şi săpunuri naturale.

Iată câteva dintre beneficiile produselor apicole pentru sănătatea şi vitalitatea noastră: 

Lăptişorul de matcă pur este hrana reginei stupului, fiind unul dintre cele mai complexe alimente pentru om. Acesta are proprietăţi extraordinare pentru sănătatea noastră: creşte imunitatea şi rezistenţa la efort fizic şi intelectual, previne răceala şi gripa, dă energie, reduce oboseala şi stresul cotidian, stimulează capacitatea de concentrare şi întârzie procesul de îmbătrânire.

Polenul crud (12 sortimente) conţine toate substanţele nutritive esenţiale organismului uman, fiind un puternic vitaminizant  natural. Beneficiile sale, binecunoscute încă din Antichitate sunt: întăreşte imunitatea, echilibrează digestia, tratează alergiile, stimulează circulaţia sanguină, protejează aparatul respirator, previne îmbătrânirea prematură şi stimulează fertilitatea.

Tonicele apicole - Tonicul Apicultorului şi Tonicul regal - sunt cocktailuri de produse apicole cu beneficii multiple pentru sănătatea şi vitalitatea organismului nostru. Aceste mixuri inedite de lăptişor de matcă, miere crudă, polen crud, propolis sau ginseng aduc un aport optim de vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe antivirale și antimicrobiene ce întăresc sistemul imunitar, cresc performanţele fizice şi intelectuale, stimulează activitatea cerebrală şi combat stresul, oboseala și insomniile, redându-ţi energia şi starea de bine.

Păstura, numită sugestiv şi ”pâinea albinelor”, este hrana acestora, obţinută din polenul fermentat în condiții naturale în stup. Acest produs apicol este un excelent adjuvant în detoxifierea organismului, fiind un bun protector al ficatului şi al tubului digestiv, dar şi un ajutor important în reducerea colesterolului şi combaterea anemiei. Păstura este recomandată în special persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, precum și celor care au probleme circulatorii şi celor care suferă de ateroscleroză.

Mierea de Manuka este foarte cunoscută, apreciată şi îndelung studiată de cercetătorii din întreaga lume, datorită proprietăţilor sale antibacteriene cu totul deosebite şi a eficienţei sale în ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate precum: imunitate scăzută, afecţiuni respiratorii (răceli, gripă, bronşită, sinuzită) şi ale sistemului digestiv (aciditate și reflux gastric, bacteria Helicobacter Pylori, paraziţi intestinali, gastroenterită), infecţii bacteriene, probleme ale pielii (eczeme, dermatite, arsuri, julituri) sau în tratamente cosmetice împotriva acneei sau a ridurilor.

Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, care ajută la întărirea imunității şi în tratarea virozelor şi infecţiilor respiratorii. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, analgezice şi regeneratoare, propolisul este recomandat şi pentru dezinfectarea cavităţii bucale şi a rănilor superficiale şi în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale.

Mierea crudă este o miere extrasă la rece şi ambalată în starea ei naturală, păstrându-și astfel toate proprietățile benefice. Este un excelent tonic pentru copii, gravide şi convalescenți, deoarece combate oboseala şi înlătură astenia și nevrozele. Mierea crudă este eficientă în ameliorarea tusei şi a durerilor în gât, datorită proprietăţilor sale antiseptice şi antiinflamatorii. Poate fi folosită şi pentru reducerea acidităţii gastrice, fiind un bun adjuvant în tratarea ulcerului gastroduodenal.

Aşadar, dacă vrei să ai la îndemână un remediu natural şi eficient pentru menţinerea sănătăţii şi vitalităţii organismului tău şi al familiei tale, poţi conta oricând pe produsele apicole.

Descoperă cea mai complexă gamă de produse apicole pure, exact așa cum se găsesc în stup, pe www.apiland.ro!

Atasagon Detox & Wellbeing, Detoxifierea si balanta alcalin/acida

In toate exista un echilibru, la fel si in corpul nostru. Stilul nostru de viata are un rol esential pentru a ne mentine organismul sanatos. Auzim atat de des despre importanta stilului de viata, insa ce inseamna mai exact? De obicei ne gandim la o alimentatie sanatoasa si echilibrata, insa o componenta deloc de neglijat este strict legata de echilibrul emotiilor. Echilibrul intre alcalin si acid este important si ne poate influenta starea generala de sanatate.

Dietele alcaline promoveaza legumele si fructele "alcaline" si descurajeaza consumul de carne "acida", de produse lactate si sustine excluderea alimentele procesate. Cat de usor este de implementat o dieta alcalina? Cum poti obtine un echilibru intre cele doua?

Cea mai facila modalitate de a masura calitatea stilului de a viata, este prin analizarea starii noastre generale de zi cu zi. In momentul in care ne trezim bine dispusi, energici si cu “pofta de viata”, inseamna ca avem un stil de a manca sanatos si ii oferim organismului energie de buna calitate. In caz contrar, este extrem de necesara o analiza a calitatii si o redresare.

Notiunea de pH este cunoscuta datorita reclamelor pentru ingrijirea pielii si a produselor cosmetice. Insa, termenul de pH poate fi utilizat pentru a determina gradul de aciditate sau alcalinitate a oricarui organism viu, inclusiv alimente. Scala pH-ului este cuprinsă intre 0 si 14. 0 fiind maximul de aciditate, iar 14 fiind maximul de alcalinitate. pH-ul sangelui uman este strict mentinut la aproximativ 7,4 (7,35 pana la 7,45), iar in organismul uman media pH-ului este de 6,5-6,8. Pentru starea de bine a organismului, mentinerea nivelului normal al pH-ului constituie o condiție importanta. Consumul de alimente alcalinizante, ajuta la echilibrarea balanței pH-ului, insa, stilul de viata moderna presupune o alimentatie bogata in alimentele rafinate, carne, zahar, faina alba sau grasimi nesanatoase. Efectul mediului acid va afecta in primul rand in flora intestinala si sistemul imunitar si pot determina aparitia inflamatiei sistemice, ce se afla la originea multor boli degenerative, obezitate sau boli autoimune.
 
Alimente Alcaline

Exemple de alimente alcaline: toate frunzele verzi (crude); toate legumele (crude); toate plantele tinere din germeni (grâu, orz); sucul verde de legume; algele; lămâie, satsuma, grapefruit; pepene roșu; migdale crude, hidratate; avocado; toate fructele coapte; orz, hrișcă, mei; fasolea lima, fasolea azuk; nucile braziliene; mierea; uleiuri virgine naturale (de măsline, de in, de susan, de cocos); mirodenii și plante uscate; ceaiuri de plante fără cafeină. 

Alimente Acide

Exemple de alimente acide: alcoolul; fasolea (majoritatea soiurilor); carnea; lactatele; ouăle; peștele; porumbul; cerealele; orezul; nucile; prunele crude și uscate; crustaceele; zahărul; cartofii dulci; roșiile procesate; fructele necoapte

Programul de detoxifierea a fost creat pentru a oferi un start rapid - un boost care sa ajute toate sistemele sa functioneze mai bine. Detoxifierea promoveaza schimbari sanatoase, actionand la toate nivelele: colon, rinichi, plamani, piele, ficat, limfa, respiratie, dar si la nivel energetic sau spiritual. Este un instrument pe care oricine il poate folosi pentru a se reface, a se echilibra si a se vindeca. Printre beneficiile aduse de detoxifiere se numara: restartarea organismului, o stare generala de bine, o absorbtie crescuta de vitamine si nutrienti, un sistem digestiv mai eficace, un nivel crescut de energie, un somn superior calitativ, o piele stralucitoare si un numar de kilograme in minus.

Intrucat indepartarea toxinelor atrage dupa sine scoaterea la iveala a emotiilor negative, a sentimentelor refulate si chiar a traumelor, programele includ si proceduri relaxante (meditatie ghidata, meditatie zen, yoga sau Qigong), care linistesc mintea si ajuta la recapatarea confortului emotional.

Emoţii Alcaline

Exemple de emotii alcaline: compasiunea; iubirea; recunoștința; fericirea; râsul; odihna; sportul; gândirea pozitivă; respirația profundă /meditația; consumul de apă alcalină

Emoţii Acide

Exemple de emotii acide: invidia și gelozia; ura; teama; furia; stresul; oboseala/lipsa de somn; sedentarismul; fumatul/uzul de droguri; expunerea la radiații: televizor, computer; setea.

Concluzia, in urma unor ani buni de studii, este destul de simpla.  Nu exista o dieta-minune care sa iti protejeze sanatatea. Toate informatiile pe care le citim trebuie doar sa te ajute sa iti poti construi o farfurie cat mai colorata. Trebuie sa ai grija de farfuria ta si sa urme zi recomandarile pe care i le-ai oferi celei mai dragi persoane din viata ta. Secretul sta astfel in diversitatea alimentelor pe care i le oferim organismului zi de zi. Cu siguranta trebuie sa consumam pe cat posibil alimente integrale, neprocesate si nerafinate. Sunt unicele alimente care ajuta in preventie, in bolile cardiovasculare, diabet sau alte boli metabolice.

Impreuna cu echilibrarea alimentatiei, pentru a avea o energie pozitiva si un organism cu pofta de viata, include in programul tau zilnic suficient timp pentru odihna, relaxare, miscare, socializare si buna dispozitie.

Poti afla mai multe despre programele de detoxifiere sau balanta dintre alcalin/acid aici.

Cincşor.Transilvania.Case de oaspeţi, Autenticitate săsească în centrul Transilvaniei

Proud To Be Romanian înseamnă pentru Casele de oaspeţi Cincșor mai mult decât ancorarea într-un spaţiu geografic. Înseamna să descoperim cu pasiune şi cu mintea deschisă valorile locului, să imbrăţişăm tradiţiile multiculturale ale Transilvaniei şi ale României şi să oferim oaspeților nostri o experienţă gastronomică inedită – rețete vechi redescoperite, ingrediente de calitate din grădinile țăranilor, toate trecute cu maiestrie și creativitate prin mâinile unui bucătar chef pasionat, cu multă experiență – Adrian Boscu. Credem în oameni şi în puterea lor de a schimba lucrurile în locul în care se află – în cazul nostru în centrul Transilvaniei. Credem într-o Românie cu valori autentice, modernă şi deschisă, europeană.

Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți este un concept care îmbină cultura și tradițiile locului cu natura și relaxarea. Cele trei locații își păstrează fiecare specificul ei, ele combină atmosfera autentică cu elemente de confort modern. 

Cincșor se află la poalele Carpaților, în centrul triunghiului Sibiu – Brașov - Sighișoara. Fosta școală, fosta parohie evanghelică și gospodăria țărănească în care se află Casele de oaspeţi din Cincşor, formează împreună cu Biserica Fortificată un ansamblu istoric, tipic pentru fostele sate săsești din Transilvania. La o distanță de aproximativ o oră de Cincșor se află Brașov, Sighișoara sau Sibiu. În imediata apropiere se află Țara Făgărașului cu Cetatea din Făgăraș, Mânăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, herghelia de cai lipițani din Sâmbăta de Jos sau tărâmul bisericilor fortificate la nord de Valea Oltului  – o zonă care încă așteaptă să fie descoperită.

Sardin, Pasiune pentru gastronomia italiana

Sardin s-a născut din pasiunea a doi tineri pentru gastronomia italiană și dorința de a exista în București un restaurant care să folosească ingrediente autentice pentru niște preparate care să nu se găsească ușor, dar la un preț relativ accesibil.  
  
Restaurantul cu specific italienesc a prins viață la sfârșitul lunii ianuarie, design-ul îi aparține arhitectului Corvin Cristian, iar Chef bucătarul responsabil de meniul și preparatele restaurantului, Radu Nedelcu, are o experiență de 15 ani în afara țării, în mai multe regiuni din Italia, timp în care a colaborat cu bucătari premiați cu stele Michelin, precum Vittorio Fusari și Philippe Leveille.  
  
Toate preparatele din meniul restaurantului Sardin sunt gătite în bucătăria proprie, folosindu-se produse artizanale de calitate, care oferă un gust autentic mâncării italiene. În felul acesta, făina biologică, măcinată la moara cu piatră pentru pâinea, grisinile și pastele făcute în casă, sunt achiziționate de la un producător din Piemonte. Prin acest procedeu, proprietățile grâului sunt cel mai bine păstrate.  
  
Brânzeturile provin din Reggio Emilia și Lombardia. Merită menționat Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe vârful Bagolino și Strachitunt din Val Taleggio.  
  
Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin și filet-urile de anșoa, caperele și roșiile de Piennolo. Din Sicilia provin lămâile, clementinele, măslinele și uleiul extravirgin. În acest fel se dă gustul autentic mediteranean mâncării și deserturilor din meniul restaurantului Sardin.   
  
Selecția de vinuri a acestui restaurant este, de asemenea, desăvârșită și creată cu ajutorul experienței Chef-ului bucătar Radu Nedelcu și cu ajutorul călătoriilor dese în zona de Nord a Italiei pe care ceilalți doi asociați le-au făcut. 
 

ApiLand sărbătoreşte 15 ani de activitate cu reduceri aniversare

ApiLand, producătorul cu cea mai variată gamă de produse apicole din România, sărbătoreşte 15 ani de la înfiinţare. De-a lungul celor 15 ani de activitate, dincolo de numeroasele realizări, bilanţuri contabile sau statistici, obiectivul principal al companiei a fost să ofere consumatorilor doar produse apicole pure, crude şi neprelucrate, exact aşa cum se găsesc în stup, pentru ca aceştia să se poată bucura de uimitoarele beneficii ale apicolelor pentru sănătate.

Povestea ApiLand începe în anul 1995 când, Ovidiu Bodea, fondatorul companiei, comercializează pentru prima dată polen uscat unor magazine și persoane fizice. De atunci și până astăzi, ApiLand a devenit furnizorul cu cea mai variată gamă de produse apicole din România. De la 3 angajați, la o echipă ce numără peste 20 de persoane specializate, de la un singur produs apicol, la o gamă de peste 60 de sortimente diferite, ApiLand își consolidează treptat poziția pe piața de profil cu multă muncă, multă dăruire și multă pasiune.

În cei 15 ani de experiență, ApiLand a studiat și cercetat beneficiile și complexitatea produselor apicole şi a contribuit la dezvoltarea domeniului apicol prin acțiunile de informare a apicultorilor, dar și prin acțiunile de pionierat în introducerea unor produse necunoscute pe piața de profil din România. 

Sloganul “Apicole pentru sănătate” reflectă întocmai filosofia companiei - promovarea unui stil de viață sănătos. În acest sens, ApiLand s-a implicat activ şi va continua să desfăşoare campanii de educare a populaţiei privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii echilibrate.

“Prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi prin consumul regulat de produse apicole naturale, credem că poţi trăi mai sănătos, poţi fi mai energic şi îţi poţi îndeplini sarcinile zilnice acasă, la serviciu sau la şcoală mult mai eficient.” Ovidiu Bodea, fondatorul ApiLand

Prin intermediul magazinului online www.apiland.ro şi a celor peste 500 de magazine naturiste partenere, ApiLand pune la dispoziţia consumatorilor săi produse apicole care întăresc imunitatea, dau energie și o stare de bine organismului, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și favorizează eliminarea stresului.

Săptămâna aniversară ApiLand, 9-15 octombrie 2017, este dedicată tuturor celor care aleg să aibă un stil de viaţă sănătos şi să consume produse apicole. În semn de mulțumire pentru toți acești 15 ani, Apiland vă invită pe www.apiland.ro, unde vă așteaptă multe reduceri aniversare.