Gelato D'Amore Nice. Pasiunea pentru viață și înghețată

Patricia și George Bălan sunt doi pasionați de viață, dragoste și gelato. Ei au venit pe Riviera Franceză pentru a-și îndeplini visul pe acest pământ mediteranean. Povestea lor este plină de pasiune și fiecare cuvânt este rostit cu multă dăruire.

George Bălan este unul dintre antreprenorii români care au încercat să-și găsească drumul în business trecând prin momente extrem de dificile, dar țintind mereu propriul vis.

‘Am lucrat, mai întâi, într-o multinațională importantă. În 2006 aveam venituri de 22.000 de euro pe lună, dar am dorit ceva făcut de mine, pentru mine.’

Visul lor se cristalizează la 125 Rue de France, Nisa, o gelaterie care are deja o aură fermecătoare, care trebuie descoperită de fiecare dintre voi.

Povestea proiectului nostru de la Nisa a început acum aproximativ doi ani, când căutam o piață în afara României natale și exploram foarte mult oportunitățile din partea de sud a Europei. Era ceva între Italia, Franța și Spania.

Am făcut o excursie în sudul Italiei, ne-am îndrăgostit de Sicilia și am decis că va fi un loc bun pentru produsele noastre și pentru conceptul Gelato D'Amore. Dar încercând să descoperim și să înțelegem piața, cliențîi și nevoile acestora, ne-a venit și mai mult să căutăm locuri noi.

A două variantă era Riviera Franceză. Noi, mai întâi, am ajuns la Menton, care a fost un loc foarte drăguț pentru noi și ne-am îndrăgostit imediat de atmosferă. Am început să venim de câteva ori aici, am început să cunoaștem piața, oamenii. Am încercat să înțelegem puțîn cum funcționează și, în cele din urmă, am găsit aici o oportunitate reală. Ne-am simțit bineveniți aici. Ne-a plăcut ospitalitatea și generozitatea din sudul Franței. Asta ne-a dat încredere să mergem mai departe și să ne urmărim visul aici.

Originea poveștii începe cu studiul conceptului nostru aici, discutând cu furnizorii noștri care ne-au consiliat pentru Nisa.

Principala provocare a fost să înțelegem cum funcționează piața. Am fost încântați să descoperim părți plăcute precum joie de vivre franceză, care s-a potrivit exact cu conceptul nostru. Dorim să arătăm clienților creativitatea noastră și versatilitatea produselor.

Timpul a fost o altă provocare. Aveam nevoie de mai mult timp decât ne așteptam.

În cele din urmă, anul trecut a devenit principala provocare. Am încercat să o abordăm cu încredere, gândindu-ne că va fi o poveste utilă de spus, până la urmă. Planul nostru a durat mai mult decât ne așteptam, totul a fost amânat, dar am rămas optimiști și loiali proiectului nostru.

Din prima zi, în această afacere, am oferit un produs perfect. Ca și în ultimii douăzeci de ani, avem un feedback foarte bun din partea clienților noștri. În afară de asta, ceea ce cred că este de bază pentru orice profesionist din această afacere, sau orice altă afacere, atunci când fabricăm un produs, este experiența pe care o oferim. Eu și buna mea soție, în calitate de proprietari, suntem permanent aici pentru a primi și servi cliențîi. La Gelato D'Amore avem Ladies and Gentleman care servesc Ladies and Gentleman, pentru a aduce bucurie și fericire, pasiune și dragoste și o experiență minunată nu numai cu degustarea acestor produse uimitoare. Au fost livrate lumii, probabil, în cele mai bune vremuri ale umanității.

Pe piața noastră de origine, acesta este ceva în care suntem specializați.

Avem, de asemenea, atelierul unde oamenii pot veni și își pot face singuri gelato, pot pune întrebări și pot afla despre acest produs minunat.

Avem de asemenea o mulțime de evenimente pentru a aduce oamenii la magazin. Am văzut că nimeni nu face asta și am făcut-o din prima zi. Avem evenimentul All You Can Eat, care este un eveniment de o zi la care poți să vii, să deguști produsele noastre la un preț foarte democratic.

De asemenea Gelato Outlet, eveniment la care poți veni și servi produsul la magazin sau la pachet, și ai un preț special, în ziua respectivă.

Ne dorim, de asemenea, să abordăm Clubul de Fotbal de aici cu un program adresat tinerilor. Am fost influențați de o poveste spusă de un fotbalist care ne-a povestit vremurile când era tânăr și erau acele goluri de înghețată. Când aveau ziua de antrenament, aveau meciul de fotbal la finalul secțiunii de antrenament. Fotbalistul, care a marcat ultimul apel al jocului, a primit o înghețată. Pentru acest tip și coechipierii lui, acesta a fost ceva foarte special. Pentru noi, a fost o poveste foarte emoționantă!

Există o mulțime de povești care leagă România de Riviera Franceză precum cea de la Negresco, Capșa.

Negresco era ucenic la cunoscuta Casă Capșa din România și făcea, de asemenea, înghețată. De fapt, acolo era un profesionist italian care făcea înghețata și Negresco îl ajuta.

De asemenea, avem această poveste minunată cu această casă, Casă Capșa, și proeminentul militar francez Joffre. Într-o zi, a vizitat România pentru că sistemul militar românesc este ‘copy paste’ al sistemului militar francez. În cinstea lui, frațîi Capșa au realizat minunata bucată de cofetărie, o pralină care poartă numele acestei persoane. L-am dezvoltat înainte de a veni aici și îl avem în magazinul nostru permanent.

Am creat aceste arome, care este practic minunata noastră ciocolată din Italia și lichior francez de portocale cu bucăți din această pralină.

Provocarea pe care am avut-o venind aici a fost legată de sincronizare. Chiar dacă pare că nu este momentul potrivit, cu această problemă sanitară, pe de altă parte, aceasta a fost o provocare. Deschidem în afara sezonului principal, dar, pe de altă parte, spunem, în ultimii douăzeci de ani, că gelato nu are sezon. Este un an plin, îl poți avea în orice zi, în orice moment al anului, în orice împrejurare.

O altă provocare este că, aici, sunt niște profesioniști foarte buni, chiar artiști. Nu se pare că acestei piețe îi lipsea ceva! Aceasta este o adevărată provocare! Desigur, livrăm noilor veniți și această legătură franco-română care este foarte puternică. Felul în care vedem noi în România este că suntem aceeași familie. Prin toate acestea, le arătam oamenilor că noi, cu adevărat, iubim Nisa.

Ca întotdeauna, fiecare persoană din această lume merită, măcar, o șansă. Le rugăm să ne ofere, măcar, o șansă. Asta înseamnă că ar trebui să vină la noi, măcar o dată, să încerce produsul și să fie sinceri cu ei și cu noi și să spună dacă le place sau nu. O șansă și vor decide dacă experiența lor cu produsele, ofertele și evenimentele noastre este ceva ce le place sau nu.

D'Amore înseamnă că o facem prin iubire. Suntem oameni de afaceri, dar, în primul rând, suntem profesioniști. Ne iubim meșteșugurile noastre, afacerea noastră, cliențîi noștri, furnizorii noștri, locurile în care operăm.

Nu putem decât să-i asigurăm de dăruirea noastră față de acest loc minunat și de tot ceea ce dorim să împărtășim.

Fără ele și feedback-ul sincer nu suntem nimic!

Pentru un cuplu venit din partea Europei de Est, am depășit acest an special! De asemenea, să ai 54 de ani ca mine sau 40 de ani ca Patricia, să faci o schimbare atât de dramatică de la propria ta țara natală, unde ești binecunoscut, la a nu fi nimeni aici, asta este o provocare! Sper ca oamenii să înțeleagă acest curaj!

Începem de aici și vrem să continuăm în sudul Franței și, peste zece-cincisprezece ani, să avem, poate, prezență națională.

Suntem foarte norocoși, nu doar pentru că suntem în Franța, ci și pentru că facem un gelato care este foarte versatil. Un produs care nu are sezon, fără restricțîi.

Și o vom face pas cu pas pentru că suntem aici pentru totdeauna.

Există un singur loc în care să te îndrăgostești de gelato și de proprietarii săi, care îți vor arăta pasiunea prin tot ceea ce fac. Gelato D'Amore Nice.

Festivalul Național al Sculptorilor cu drujba. Agropensiunea Cerna, Vaideeni. Ediția a VI-a, iulie 2022

Cea de-a VI-a ediție a festivalului va avea ca temă pagini ale universului aviației românești.

Astfel, personalitatea Smarandrei Brăescu, cea căreia România îi dedică acest an, la 90 de ani de la recordul Mondial la parașutism, la data de 19 mai 1932, va fi una dintre inspiratiile artistilor sculpturii cu drujba.

Smaranda Brăescu, recunoscută nu doar în țară sau în Europa, ci și peste Ocean, a fost propusă pentru a fi sportiva mondială a anului 1932. Americanii au îndrăgit-o de la primul salt, au primit-o la școala lor de pilotaj, fiind primul pilot străin care a obținut un brevet american de pilot. Deși ar fi putut să stea în siguranță în perioada războiului, a ales să zboare pentru țara ei, înrolându-se ca pilot militar în „Escadrila Albă”, riscându-și viața pentru salvarea celor răniți.

A parcurs mai multe perioade istorice: regele a decorat-o, comuniștii au condamnat-o, aviatorii și parașutiștii români din toate timpurile au venerat-o.

Proprietară a două avioane, un biplan de tip Pevuez și un bimotor de tip Milles Hawk, cu cel de-al doilea, în 1932 a stabilit primul record de traversare a Mării Mediterane în 6 ore și 10 minute, străbătând distanța de 1100 km, între Roma și Tripoli. În același an 1932, la 19 mai, devine campioană mondială la parașutism, în urma unui salt realizat cu o parașută de construcție românească, de la înălțimea de 7400 de metri, cu durata de 25 de minute, acest record fiind depășit cu doar câțiva metri, abia peste 20 de ani. Recordul său a fost omologat de aeroclubul din Washington. Recordul precedent, deținut de un american, fusese de 7233 de metri.

A fost una din puținii instructori de parașutiști militari. A activat ca instructoare la Batalionul 1 de parașutiști de la Băneasa.

Povestea ceasului ‘Săgeata Orientului’, cea de-a doua temă a festivalului, adusă la lumină de către Ion Schiau, Albini Prassa, este o ediție limitată Tissot Heritage Navigator, la 100 de ani de la semnarea acordului ce punea bazele primei companii aeriene transcontinentale. O poveste despre curaj, despre îndrăzneală, despre viziune, un capitol memorabil și inspirațional al istoriei antreprenoriatului românesc.

Încă de la începutul secolului XX, România a produs un număr impresionant de pionieri ai aerului, precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, ce au pus țara pe harta mondială a aviației.

Primul zbor comercial internațional de noapte a fost efectuat cu success de Săgeata Orientului în Franța, iar la scurt timp după, în România.

Ceasul ‘Săgeata Orientului’ este primul care așează Bucureștiul pe cadran, reprezentând fusul orar pentru GMT+2, alături de Paris și Istanbul.

Dat fiind faptul că una dintre menirile acestui festival este educația, prin artă, a tinerei generații, vom invita în cele șapte zile din luna iulie elevi și studenți din zona noastră, pe lângă antreprenori și personalități, care să poată urmări aceste momente unice de creație și de readucere aminte a momentelor din istoria României cu care cu toții ne mândrim.

DentiSteM. Zâmbete absolut frumoase

Centrul medical stomatologic DentiSteM oferă atât pacienților, cât și personalului și colaboratorilor noștri un spațiu generos, confortabil și modern, cu un design interior glamuros, asemenea centrelor spa. Profesionalismul personalului medical și atmosfera primitoare crează pacienților o stare de relaxare și siguranța că vor beneficia de un tratament corect și complet.

Medicii care au fondat clinica au peste 13 ani de experiență, respectă calitatea actului medical și se bazează pe tehnologii de ultima oră în realizarea tratamentelor stomatologice. Fiecare pacient este tratat de către o echipă de medici specialiști, pe baza unui plan de tratament individualizat.

Conceptul care a stat la baza dezvoltării acestui centru medical stomatologic a fost ca pacientul să beneficieze rapid de toate serviciile medicale și investigațiile necesare, în același loc. În clinica noastră găsiți toate specialitățile stomatologice, aplicate în beneficiul pacienților de către medici empatici și atenți cu fiecare pacient în parte, întrucât noi tratăm pacientul, nu boala.

Avem un spatiu amenajat special, respectând toate normele de protecție pentru a vă oferi posibilitatea realizării tuturor investigațiilor imagistice și radiologice care vă sunt necesare (radiografii panoramice, CBCT, radiografii intraorale, radiografii de control, etc), fără a mai fi necesar să vă deplasați în centrele de radiologie din oraș.

“Suntem o echipă prietenoasă de medici stomatologi cu experiență, care lucrează împreună pentru a vă asigura că primiți cel mai bun tratament de care aveți nevoie.” Dr. Cristian Marinescu, Medic Dentist Stomatologie Generală

Echipa de medici este reprezentată de Dr. Cristian Marinescu, Medic Dentist Stomatologie Generală, Competență implantologie orală, Master Restaurări protetice cu sprijin implantar, Medic Specialist Protetică Dentară Dr. Roxana Marinescu, Doctor în științe medicale, Șef lucrări UMF Craiova, Master Restaurări protetice cu sprijin implantar și Medic Specialist Parodontologie Dr. Denisa Stancu.

Furniture Vision. Mai mult decât mobilier

Furniture Vision inseamna mai mult decat mobilier, e un cumul de idei creative puse in practica ce va transforma visul in realitate.

Ideea a pornit din pasiunea pentru estetica si tehnologie a doi vizionari, tata si fiu, idee ce a capatat contur in domeniul mobilierului si amenajarilor interioare inca din 2007. De atunci si pana acum viziunea noastra a mers mereu mai departe si s-a dezvoltat in directii nebanuite la acel inceput de drum.

Furniture Vision este o companie 100% românească cu expertiză în design-ul, producția și amenajările interioare complexe pentru spații publice sau private, fondată în 2013 de către o echipă cu peste 20 de ani de experiență în domeniu.

Afacerea noastra este una in care detaliile joaca un rol foarte important si in care spatiul poate fi si trebuie folosit la maximul lui potential.

Domeniile in care ne-am perfectionat si pentru care suntem recunoscuti in piata sunt design-ul, productia de mobilier si amenajarile interioare pentru spatii publice sau private. Spatiile in care locuim, muncim, ne petrecem timpul liber si ne relaxam ne influenteaza viata, ne pot schimba viziunea si ne definesc emotional. Cand vorbim despre spatiile publice, ne referim aici la birouri, spatii comerciale, targuri si expozitii, HORECA, dar avem expertiza si in amenajare spatiilor mari si complexe precum a centrelor comerciale sau a clinicilor medicale.

In acest moment compania noastra dispune de o fabrica cu tehnologie ce se upgradeaza mereu in functie de cerintele pietei si de un atelier de creatie care poate contura si cele mai ambitioase proiecte.

Interesul pentru calitatea produselor si serviciilor pe care le oferim clientilor ne-a determinat sa implementam si sa mentinem sisteme de management al calitatii, sisteme de management de mediu, dar si de management al sanatatii si securitatii ocupationale.

De curand, am adaugat in portofoliul nostru de servicii partea de confectii metalice si productia publicitara indoor si outdoor. Fie ca este vorba de literele volumetrice din diverse materiale sau de casetele luminoase, toate lucrarile sunt la fel de importante pentru noi, toti clientii bucurandu-se de aceeasi atentie. Lucram intotdeauna cu pasiune si cu placere pentru ca fiecare lucrare reusita ne poarta inainte. In materie de confectii metalice compania noastră poate executa o gamă foarte variată de repere în baza schitelor puse la dispoziție de către beneficiar. debitări, perforații, îndoiri si sudura.

Fabrica Furniture Vision are mai multe divizii, printre care cea de prelucrare a materialelor lemnoase, a celor din compozit si vopsitorie profesionala. De la proiecte complexe si cu notorietate, ca cel executat pentru Therme Bucuresti, proiecte de suflet in colaborare cu Daruieste Viata (sectiile de Oncologie pediatrica ale spitalelor Louis Turcanu din Timisoara si a spitalului de copii din Brasov), indraznete cu cei din AFI Cotroceni (zona de food court), sofisticate precum saloanele Gett’s sau floraria Maison d’Or, curajoase cu cei de la Medlife, DentOP si Clinicile Zetta, pana la proiecte de amenajari complete pentru case, am reusit mereu sa dam viata viziunii celor ce au crezut in noi. Pe langa toate calitatile echipei noastre si echipamentele de care dispunem, cel mai mult ne bazam pe deschiderea ce ne caracterizeaza si capacitatea de a transforma orice idee in realitate.

In 2015 am realizat unul dintre cele mai ambitioase proiecte din Corian din Europa, un perete de aproximativ 100m lungine si 3,5m inaltime pentru cel mai mare spa din Europa, Therme. De atunci si pana in prezent am continuat sa inovam si sa ne atragem ca parteneri nume importante din domeniul designului si arhitecturii, dar si al marilor dezvoltatori imobiliari.

In ultimii ani, ne place sa credem ca ne-am specializat pe partea de mobilier custom destinat spatiilor de birouri, a zonei de HORECA si a clinicilor medicale. Afacerile din domeniul Horeca, in zilele noastre, au devenit o industrie competitivă, astfel încât designul interior si amenajarea spatiilor au devenit unele dintre aspectele cele mai importante la deschiderea de noi unități de cazare, fiecare hotel, restaurant, sală de evenimente sau bar avand o poveste unică, iar proprii oaspeți trecandu-le pragul, tocmai pentru aceste detalii unice.

In amenajarea clinicilor medicale trebuie tinut cont de materialele folosite, respectandu-se astfel normative impuse de Ministerul Sanatatii, cu scopul de a fi usor de curatat si igienizat, fiind concepute din compozitii tratate antibacterian si antifungic. In acelasi timp materialele sunt rezistente la uzura si trafic intens, asa cum o unitate de acest tip trebuie sa fie conceputa ca standard de calitate.

In producția de mobilier și în amenajările interioare folosim o varietate de materiale, accesorii, tehnologii și utilaje, convenționale sau mai putin convenționale, pentru a putea rezolva cerințele clientilor. Echipa noastră de arhitecți și ingineri este alături de clienți pentru a le transpune dorintele în proiecte, pentru a le optimiza si a le pregăti cît mai bine pentru procesul de producție. Organizarea pe echipe de lucru conduse de project manageri este cea mai eficientă variantă de proiectare, comandă și urmărire în producție & montaj, oferind avantaje și pe planul costurilor.

Cu pasiune, daruire, spirit de echipa, profesionalism si imaginatie orice vis poate fi indeplinit.

Furniture Vision inseamna de fapt dorinta ta care prinde contur prin viziunea noastra.

Birou Arhitectura Metropolitana, Mihaela Dumitru Steiner

BAM (Birou Arhitectura Metropolitana) a fost fondat in 2012 de catre Mihaela Dumitru Steiner. Echipa s-a marit odata cu venirea arhitectului Alexandru Neatu si a lui Ionut Chimigea. Tinta noastra este sa imbunatatim solutiile pe care le propunem clientilor, incercand si sa aducem inovatii in proiecte, folosind materiale si solutii tehnice contemporane si respectand mediul construit in care intervenim.

Ne adresam doar beneficiarilor care apreciaza creativitatea, cunostintele noastre tehnice si implicarea cu care dezvoltam fiecare proiect.

In portofoliu se regasesc atat constructii si spatii rezidentiale, cat si spatii medicale si birouri.

Un proiect recent finalizat, este cel al unui apartament amenajat intr-un stil elegant, contemporan cu elemente art deco prezente in profilele decorative dispuse asimetric si care contureaza fluid fiecare zona functionala, dar si in tipul de iluminat decorativ folosit.

Cromatica este pastelata, diafana, tocmai pentru a crea o atmosfera atemporala eleganta. Texturile sunt bogate, matasoase, rugoase sau sidefate, mate sau lucioase, iar formele raman simple.

Mai multe despre portofoliul BAM aici: https://arhitecturametropolitana.ro/