Românii trăiesc în mijlocul unor peisaje naturale de o frumusețe rară. Între toate acestea, un loc aparte îl ocupă Țara Dornelor, un loc desprins parcă din basme cu munți, codrii de brad, văi și lunci verzi presărate cu flori și binecuvântat de natură cu multe izvoare de ape minerale naturale, renumite pentru beneficiile sale pentru sănătate.
Acest loc din inima Bucovinei, pentru apa minerală naturală, natural carbogazoasă AQUA Carpatica înseamnă acasă. După aproape 40 de ani de călătorie subterană și lungi procese naturale de filtrare și de îmbogățire a dioxidului de carbon, AQUA Carpatica ajunge pe mesele românilor pentru a le oferi acestora darul ei cel mai de preț, gustul purității.
Caracterul fizico-chimic al apei minerale, atestat pe bază de studii și analize complexe, o definește ca fiind o apă minerală naturală, natural carbogazoasă, hidrogencarbonatată, calcică, magneziană, puternic mineralizată, corespunzătoare unui regim sărac în sodiu, lipsită de indicatori fizico-chimici și microbiologici de impuritate (compuși cu azot și populații microbiologice).
Caracterul carbogazos distinct este dat de concentrațiile exclusiv naturale de dioxid de carbon (din propriul izvor) aflate în raporturi perfect echilibrate cu sărurile dizolvate. Manifestarea și întreținerea continuă a unui proces amplu de efervescență este expresia directă a acestui caracter carbogazos natural, transmis integral în apa minerală îmbuteliată.
Conținutul de dioxid de carbon exclusiv natural elimină probabilitatea gustului străin, neplăcut, aspru, astringent. Nivelul optim de mineralizare conferă apei o bună retenție a dioxidului de carbon după deschiderea sticlei, ceea ce o recomandă pentru prepararea băuturilor răcoritoare și alcoolice.
Gustul apei poate varia în funcție de factori precum proveniența, structura geologică a izvorului, adâncimea, parcursul subteran și nivelul mineralelor pe care aceasta le are în compoziție. Și pentru că apele minerale sunt bogate în minerale, în cazul în care echilibrul nu este ideal, acestea pot fi dulci sau sărate, acre sau amare sau pur și simplu curate și pure, cu un gust delicios și niciun post-gust. Spre exemplu, apele bogate în calciu au un gust mai dulce, cele care au mai mult magneziu pot avea un gust amar, apele cu un conținut ridicat de sodiu sunt mai sărate, iar cele îmbogățite artificial pot avea un gust acru. Însă, proporția ideală din fiecare mineral, poate conferi apei un gust excelent care este mai important decât am putea crede.
Pentru a simți cu adevărat gusturile diferite ale apelor minerale, este recomandat ca acestea să fie consumate la diverse temperaturi în funcție de gradul de carbonatare. Spre exemplu, apa plată poate fi servită la 12 grade, apa carbogazoasă light, la 13-14 grade, cea obișnuită (precum AQUA carbogazoasă) la 14-15 grade, iar AQUA Carpatica Forte la 17 grade.
Alegerea apei potrivite este foarte importantă la o masă, deoarece aceasta poate pune în valoare aromele preparatelor. Asemenea vinului care poate completa perfect un anumit fel de mâncare, apele, minerale sau plate, pot aduce un plus de savoare dacă sunt alăturate mâncărurilor potrivite. O apă puțin mineralizată cu un gust catifelat se potrivește perfect alături de o salată, deoarece aciditatea dressing-ului va fi moderată de gustul apei, iar experiența gustului per ansamblu va fi una extrem de plăcută. În timp ce mâncărurile puternic aromate cum sunt fripturile pot fi asociate cu o apă minerală carbogazoasă și cu un nivel mediu de minerale, care poate evidenția aromele mâncării.
AQUA Carpatica minerală naturală, natural carbogazoasă este o apă îmbogățită în mod natural cu dioxid de carbon, fără nitrați detectabili, cu o cantitate infimă de sodiu și cu un conținut ridicat de electroliți naturali care oferă un gust plăcut și aduce un plus de savoare la fiecare masă.