Ciocolatomania, bucuria celor mai pure si seducatoare gusturi ale ciocolatei, cu o istorie de doua secole

Ciocolatomania este un brand ce reuneste in spatiul sau din Calea Dorobanti 111-131 trei branduri de ciocolata cu vechi traditii si cu o istorie care incepe in anul 1796.

Caffarel unul dintre primii mari producatori de ciocolata,  a introdus pudra de cacao in Piemonte in anul 1826, a combinat-o cu cele mai bune ingrediente locale si a obtinut astfel armonia perfecta dintre gust si arome.
Anul 1852 marcheaza un nou success de piata, cand Caffarel inventeaza un sortiment inedit de ciocolata, celebru si astazi, Gianduia.
In perioada carnavalului din Torino din 1865, personajul traditional Gianduja decide sa arunce cu bomboane de ciocolata in participanti. Era un tip de bomboane noi pentru ei si decid sa le numeasca Gianduja. Astfel se naste una dintre cele mai delicioase bomboane de ciocolata - Gianduja by Caffarel, primele bomboane ambalate individual, o combinatie unica si delicioasa intre ciocolata cu alune si migdale, in doua retete de ciocolata, cu lapte sau amara.

Un alt brand de traditie din portofoliul Ciocolatomania este Leone. Din anul1857, Pastiglie Leone produce o gama variata de dulciuri artizanale, fiind printre primii din industrie cu o gama atat de diversificata.
Istoria incepe intr-un magazin din Alba, Italia, unde Luigi Leone obisnuia sa produca bomboane mici, digestive, pentru a le oferi clientilor dupa masa. In timp, magazinul s-a mutat in Torino, care incepea incet sa devina un important oras pe harta ciocolatei italiene, dezvoltand retete noi, atat de ciocolata cat si de bomboane si jeleuri.

Majani reprezinta cel de-al treilea brand reprezentativ in cadrul Ciocolatomania. In anul1911, Fiat a ales producatorul de ciocolata Majani sa ii faca o bomboana unica cu ocazia lansarii noii sale masini Fiat Tipo 4. 
Asa s-a nascut cremino Majani, care are 4 straturi (in onoarea Fiat Tipo 4) de ciocolata si crema de alune. Este o istorie lunga a unui produs delicious, Majani dal 1796.
Creata in 1832, Scorza Majani, ce isi ia numele din forma sa asemanatoare cu cea a unei scoarte de copac, a fost atât de reusita, incat reprezinta una dintre pietrele de temelie ale producției  Majani, prima ciocolata solida din lume.