Bogdan Balaci a fost numit Director General în cadrul companiei Philips Lighting pentru sud-estul Europei, în anul 2014.
Născut intr-o familie pasionata de fizică, părinții fiind ambii profesori de fizică, nu este de mirare ca Bogdan devine în 1993 licențiat al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, pentru ca în 2006 să obțină un MBA la Henley Business School din Marea Britanie.
Cu o experiență de peste 20 ani în industria IT și alte industrii conexe cu aceasta, unde a deţinut diferite funcţii de conducere, Bogdan este specializat în dezvoltarea strategică și operațională de business, precum și în managementul de echipe și proiecte complexe.
Principalele obiective în rolul de Director General al Philips Lighting SEE sunt dezvoltarea business-ului, atât la nivel strategic, cât şi operaţional, precum şi mentinerea poziţiei companiei ca lider în industria soluţiilor de iluminat economice şi inovatoare, în toate cele 10 ţări din sud-estul Europei unde compania este operaţională.
Ca lider în revoluţia tehnologiei LED, Philips Lighting creează sisteme de iluminat care pun pe prim plan eficienţa energetică, durabilitatea şi reducerea costurilor operaţionale. Interesul companiei se indreaptă către îmbunătăţirea vieţii şi a eficienţei mediilor interioare şi exterioare, oferind de la iluminat general funcțional, până la iluminat dinamic, cu scopul de a încuraja interacţiunile sociale şi a revitaliza comunităţile.
Noile soluţii de iluminat sunt mult mai eficiente şi axate pe nevoile consumatorilor, de aceea sunt adaptate pe diferite zone de aplicaţie, fiind mai aproape de consumatorul final: magazine, industrie, şcoli, spitale, stadioane etc.
Sistemele de iluminat Philips îi fac pe oameni să se simtă confortabil şi în siguranţă. Acestea transformă spaţiile şi mediul încojurător. În ceea ce priveşte iluminarea oraşelor, solutiile Philips înfrumuseţează nu doar clădirile şi edificiile arhitecturale, ci întregul oraş, făcându-l mai sigur, mai atractiv şi plin de viaţă.
Bogdan este un susținator al promovării eficenței energetice și a politicilor de sustenabilitate în Romania, a respectării standardelor de calitate în iluminat și a modernizarii: “Imaginați-vă o lume cu spații interioare și exterioare frumos iluminate, în care fiecare punct luminos este conectat la un sistem inteligent care oferă o lumina de înaltă calitate”.
Interesul companiei Philips Lighting pentru Iluminatul Conectat s-a născut din dorinţa de a face lumea mai frumoasă şi durabilă prin inovaţie. Viziunea companiei Philips Lighting este ca, până în anul 2025, să îmbunătăţească viaţa a peste 3 miliarde de oameni, concentrându-se pe creşterea eficienţei energetice a soluţiilor pentru iluminat public şi ambiental, promovând iluminatul cu LED ca soluţie eficientă din punct de vedere energetic pentru toate tipurile de aplicaţii.
“Sper ca România să evolueze. Vorbind din perspectiva sectorului în care activez, sunt convins că sistemele inteligente şi integrate vor acapara spaţiul public şi vor fi implementate soluţii care vor duce nu doar la modernizare, ci vor veni în ajutorul cetăţenilor şi se vor adapta la schimbările naturale. Mai mult, sper ca în România să existe peste câţiva ani platforme digitale de gestionare a serviciilor publice prin sistemele de iluminat integrate cu programe de software. Am speranţa că România va deveni o ţară inteligentă, bazată pe Internet of Things".