Povestea Semn în Cartea Ta, Nicoleta-Claudia Toma

Sursa foto: Csiszar Barna

Sursa foto: Csiszar Barna

Povestea Semn în Cartea Ta, începută timid în 2015 în inima Transilvaniei, loc unde m-am născut și trăiesc, devine acum povestea Romanian Fairy Tales, poveste  ce a început să prindă viață imediat ce m-am descoperit pe mine și mi-am ascultat strigătul intern, fascinată fiind de modul în care simbolurile universale au fost preluate în ornamentica noastră populară, au fost adaptate diferit de la o zona la alta, îmbogățite și îmbinate atât de frumos în purul nostru stil românesc. Am simțit că pot readuce  aceste simboluri în viețile noastre de zi cu zi, sub diverse forme, și nu mă pot opri doar asupra unora, de aceea sunt ucenic și mă perfecționez permanent.

În semnul de carte pe care îl cos, încerc să surprind cu o emoție greu de descris, întreg și complex universul românesc , și de aceea  l-am botezat, nu întâmplător, Semn În Cartea Ta, gândindu-mă la ține, cel care duci mai departe simbolurile românești, punându-le la adăpost în cărțile tale.

Povestea a mers mai departe , îmbinând-o respectul meu pentru mediu am început să cos, tot manual,  pe materiale naturale, în a căror pocese de prelucrare se folosesc cât mai puține resurse și au rădăcini vechi în industria noastră textilă, precum inul și cânepa, rezultând o colecție de bluze pe care o puteți admira pe pagina mea de facebook și în curând în magazinul online. Aceste materiale, precum și papura, sunt alternativă pentru veșnicele pungi de plastic, și de aici a rezultat colecția de traiste și papornite, impletitul fiind o altă pasiune a mea.

Mai nou lucrez cu lemnul, pe cât se poate lemn vechi, reabilitat,  și de aici rezultă frumoasa colecție de tăvi și obiecte mici ce poartă pecetea mixului Transilvănean , cum îmi place mie să-l denumesc, datorită interferențelor săsești și maghiare ce completează și îmbogățesc specificul zonei.

Toate produsele Romanian Fairy Tales  sunt realizate manual. Investesc în fiecare din ele cea mai de preț resursă, timpul, ore bune din viață mea care nu se mai întorc, o mică investiție, comparativ cu ceea ce câștigă tradiția românească, și anume viata.