Medalia comemorativa Alexandru Ioan Cuza

Emisa cu ocazia a 200 de ani de la nasterea primului domnitor al Principatelor Unite.

Casa de Monede, liderul nr. 1 in Romania ca distribuitor de monede si medalii comemorative, se alatura aniversarii a 200 de ani de la nasterea domnitorului Alexandru loan Cuza. Medalia comemorativa pe care am emis-o special cu aceasta ocazie este innobilata cu aur pur 999/1000 si batuta la cea mai inalta calitate numismatica, intr-un numar strict limitatla 10000 de exemplare.

lstoria poporului nostru este intemeiata pe faptele mai multor personalitati insemnate. Invatam despre ele la scoala, le cunoastem din povestiri, literatura sau televiziune si putem fi mandri de acest fapt. Un loc mai insemnat il ocupa marile personalitati care au fost si totodata au ramas un exemplu pentru omenirea zilelor de astazi. Sunt cei pe care ii purtam nu doar in mintea noastra, dar si in inimile noastre. Alexandru loan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite si a statului national Romania, a carui aniversare a 200 de ani de la nastere o vom sarbatori anul acesta, face parte, rara indoiala, din acest grup de elita.

Dubla alegere a lui Alexandru loan Cuza ca domnitor al celor doua principate, a insemnat un succes hotarator in lupta pentru Unire, inceputul procesului de constituire, pe haze moderne, a statului national roman. Dar a fost aproape imposibil de condus sistemul creat prin Conventia de la Paris. Cuza a cautat o solutie in diplomatie si cu sprijinul tacit al Frantei, a reusit, in cele din urma, sa realizeze ca incepand cu 23 decembrie 1861 Principatul Regatului Unit sa fie oficial. De la 3 februarie 1862 a inceput sa functioneze un guvern comun. Doua zile mai tarziu, Cuza a declarat finalizarea procesului de unificare.

Este important sa ne amintim de jubileele si aniversarile semnificative. Nu numai in semn de multumire pentru stramosii nostri, pentru ceea ce au racut, ci si ca o amintire a responsabilitatii noastre fata de mostenirea si motivatia lor de a mentine continuitatea acestor valori pentru generatiile viitoare. Medaliile comemorative sunt pentru valoarea lor de durata si designul artistic original, obiectul conceput in mod traditional, in acest scop.

Numismatica se confrunta cu un adevarat boom in ultimii ani. Oamenii cauta din ce in ce mai multe investitii alternative, iar achizitionarea de monede de aur sau argint este o certitudine dovedita pe termen lung, deoarece pretul in crestere al aurului si al argintului garanteaza o apreciere durabila. Cel mai mare interes este pentru medalii comemorative, dar si pentru bancnote sau artefacte istorice originale. Colectarea este o pasiune si dar se poate transforma intr-o obsesie. Unii vad ca o investitie potentiala, altii vad bucurie si emotie. Emisiunea e:xclusiva a medaliei comemorative este un omagiu demn adus celor 200 de ani de la nasterea uneia dintre cele mai mari personalitati ale poporului roman.

Emisiunea este strict limitata la 10000 de exemplare. De la alegerea motivului, pana la proiectare, productia matritei si a stantei, producerea si controlul calitatii efective, multi experti in acest domeniu au participat la crearea acestei piese exceptionale de colectie.

Portretul lui A. I. Cuza pe aversul medaliei, precum si vulturul decorat cu stema celor cinci regiuni istorice, pe revers, se caracterizeaza printr-o excel en ta maniera artistica si maiestrie. Innobilarea cu aur pur 999/1000 si baterea la cea mai inalta calitate monetara PROOF aduce medalia la un nivel de numismat exclusiv. Medalia comemorativa se livreaza impreuna cu certificatul de autenticitate, ce garanteaza calitatea superioara si originea. Aduceti un omagiu domnitorului Alexandro loan Cuza si comandati medalia exclusiva pe www.aicuza.ro

Informații despre monedă: http://bit.ly/2TS70m6