Povestea Fructe Deshidratate?

Care este povestea Fructe Deshidratate?

Timp de mai bine 12 ani m-am ocupat de implementare proiecte cu fonduri europene si nationale. In toata aceasta perioada aceasta m-am intersectat cu diferite afaceri realizate de romani (si nu numai) care mi-au insuflat dorinta de a produce, aici, in Romania, cu forte locale, pentru dezvoltarea personala si locala. Si am vazut cate lucruri se fabrica in Romania si foarte multa lume nu cunoaste.

Avand posibilitatea de a circula in toata tara, am vazut si foarte multe livezi/ferme etc, parasite sau ingrijite foarte putin, dar avand productie si o calitate deosebita. Intreband de curiozitate cum valorifica produsul final am fost dezamagit sa vad ca le exportau ca materie prima, materie ce apoi se intorce sub diverse forme in Romania. Din pacate, majoritatea oamenilor din agricultura sunt preocupati doar de productia bruta, fara a acorda atentie deosebita valorificarii produsului la adevarata valoare. Am decis sa incep activitatea de deshidratare deoarece aceasta nisa nu era exploatata. Am ales marul ca prim fruct pentru deshidratare si l-am comercializat sub denumirea de Scrijele de mere ca la bunica.

In luna octombrie 2015 am intrat pe piata cu acest produs, timid, dar cu mult entuziasm. Lumea a inceput sa cunoasca produsul (sau sa si-l aminteasca), peste 90% din cei ce stiau produsul isi aminteau de bunici. Ceea ce mi-a confirmat ca alegerea denumirii a fost corecta. Reactiile oamenilor au fost pozitive si au fost foarte surprinsi de aparitia produsului.

Bogdan Ghinet