Sports Business Academy. O poveste de succes din Europa de Est.

România este prima țară din Europa de Est care oferă atât profesioniștilor, cât și iubitorilor de sport  posibilitatea de a obține specializări în management şi marketing sportiv, în comunicare, drept sportiv, sponsorship şi psihologie sportivă, prin participarea la cursurile Sports Business Academy.

SBA a fost înființată în 2015 la inițiativa lui Dragoș Cristian Gheorghe, unul dintre trendsetterii și influencerii industriei de sport de la noi, cu peste 12 ani de experiență în management sportiv și marketing sportiv.

„Căutam pe google diverse elemente de marketing și management sportiv în România, dar nu găseam date, cifre, mai nimic. A trebuit să le creăm. Am reuşit să construim o platformă ce reunește unii dintre cei mai importanţi oameni din sport, care şi-au lăsat amprenta cu studii de caz şi cu poveşti personale de viaţă”, explică fondatorul Academiei. Aceasta a ajuns să dețină în momentul de față  o bază de date unică în Europa de Est, cu materiale teoretice din managementul și marketingul sportiv, drept sportiv, controlul financiar al entităților sportive, un ghid de termeni media și sponsorship.

Echipa lui Cristian Gheorghe a strâns o mulțime de resurse provenite din experienţa invitaţilor care și-au expus ideile la SBA. Sunt disponibile informații și date, studii de caz din toată lumea, modele de succes. Toate aflate la dispoziţia  celor care fac parte din industria sportivă sau a celor care îşi doresc să facă parte din acest fenomen.

Printre lectorii de seamă din primele patru ediții s-au numărat foștii mari sportivi Camelia Potec, Virgil Stănescu, Ana Maria Brânză, Irina Begu, Titi Aur, Loredana Dinu, Paula Ungureanu, Monica Roșu, Ștefan Birtalan, dar și cei mai buni specialiști în marketing și management sportiv din țara noastră.

În 2017, Sports Business Academy a devenit ambasador pentru România și Europa de Est al cunoscutului brand Leaders in Sport, liderul reţelei globale de sport, practic o recunoaștere la nivel internațional a calității cursurilor organizate de această academie.

În 2019, povestea de succes continuă.