Una ca Luna. Anca Vintilă Dragu

‘Cea mai interesantă întâmplare legată de ceramică este că m-a adus pe un alt drum, asemeni drumului pavat cu cărămidă galbenă din Vrăjitorul din Oz. Ceramica m-a vrăjit şi a devenit a doua mea meserie. M-a captivat în aşa măsură, încât am decis să îmi schimb cariera, din economist şi brand manager am devenit artist ceramist şi designer de obiect.

Transformarea materiei este un miracol. Dintr-un sac de pulbere de minerale, apă şi foc, poţi crea obiecte palpabile cu texturi şi culoare, forme tridimensionale, poţi crea o lume întreagă din imaginaţie. Am ales ceramica pentru acest miracol al transformării, care îmi aduce bucurie şi uimire.

Apoi am avut şansa să fiu înconjurată de grupul ceramiştilor români din jurul Galateea Contemporary Art, cu care mă pot sfătui oricând şi a căror pasiune mă inspiră. Este o galerie ce promovează arta ceramică românească din anul 2009, pe plan local şi internaţional, cu un program curatorial consistent. Fac parte din acest grup din 2019, curatoriez expoziţii sub îndrumarea artiştilor cu experienţă, particip la crearea de proiecte comune, căci În arta mea este importantă materializarea unei idei, a unei experienţe.

Vreau să ofer privitorului o incursiune într-o lume, să îi ofer senzaţii, experienţa reconstrucţiei unei lumi pe care o cunoaşte prin intermediul altor ochi.

Ciclurile de lucrări #Antropociberneticus, #My neighbour, vorbesc despre lumea de azi, observaţii transformate în obiect, invită privitorul la o reflecţie asupra noii paradigme de viaţă în care ne aflăm.’ Anca Vintilă Dragu

Una ca Luna este un studio de ceramică şi design de obiecte funcţionale şi de design interior din ceramică creat de Anca Vintilă Dragu, artist vizual şi manager al proiectului.

Activitatea sa se desfășoară pe două paliere - design de produs şi producţie pentru brandul Una ca Luna şi ceramică sculpturală, artistică, fiind şi membră a grupului Galateea Contemporary Art.

Colecţiile Una ca Luna au participat de-a lungul timpului la festivaluri şi târguri de design locale şi internaţionale, precum Ambiente Frankfurt, Eunic pop and shop Brussels, Romanian Design Week, Made in RO, etc.

Design-ul Una ca Luna se caracterizează prin linii îngrijite, forme actuale şi culoare.

Filozofia Una ca Luna este aceea de a oferi inspiraţie celor din jur, inspiraţie prin design, inspiraţie într-o ceaşcă, inspiraţie pentru a-ţi urma visul.