Virginia Usiku. Chimia de dincolo de cuvinte

O apariție strălucitoare în peisajul modei românești, Virginia Usiku intră în contact cu lumea modelling-ului la vârsta de 16 ani, vizitând pentru prima dată Casa de modă Venus, aparținând fostei creatoare de moda Zina Dumitrescu.

Este născută și crescută în România, din părinți africani. Îi place să creadă că a existat o chimie dincolo de cuvinte între această pasiune și felul ei de a fi. S-au ales reciproc. Singurul moment pe care l-a știut cu adevărat a fost decizia de a deveni model. Pur și simplu. S-a produs ceva în interiorul său ce tine și în momentul de față. La acea vreme era doar un copil cu vise mărețe, ce s-a lăsat în voia visului. Își reamintește de dorința ei majoră de a milita pentru diversitatea, sub toate formele (dimensiuni, vârstă, culoarea pielii, etnie) în industria modei. Diversitatea vine totodată cu toleranța, acceptarea și îmbrățișarea faptului că suntem diferiți și unici. De asemenea, impune inspirație pentru viitoarele generații care vor să pășească în aceasta fascinantă industrie.În perioada facultății decide să ia în serios ideea de a lucra ca model, urmând ca  în cele din urmă să lucreze cu Agenția Avenue Models.

Au urmat diverse apariții în clipuri și campanii ale unor artiști cunoscuți și branduri la acea vreme. Ca orice adolescent plin de ambiții și gata să se cucerească pe sine a decis să își ducă dorința la un alt nivel vrând să cunoască cu adevărat frumusețea fashionul-ui: runway, shootinguri.

Modelul de culoare Virginia Usiku a colaborat cu designeri de renume precum Mădălina Dorobanțu (Pas du Tout), Alchemy, Ioana Ciolacu, Marie Ollie, Musette, Argo by Andreea Buga, Bianca Popp, Zenon, Nita Sao, Miau by Clara Rotescu, Vagabond,  Yoko, Laura Olaru, Barzoire.

Se remarcă în show-urile de modă realizate cu stil și eleganță de către Alin Gălățescu : Gala Avanpremiere, Soirée de la Mode, dar și în cadrul evenimentului anual Band of Creators.

O colaborare excelenta și de mare impact este cea cu stiliștii Ovidiu Buta, Amir Doboș, Dana Păun, Bianca Naumovici.

De asemenea, are apariții în editorialele revistelor Beau Monde, Viva, Cosmopolitan, A'list Magazine, dar și în videoclipuri ale unor binecunoscuți artiști români și internaționali: Parov Stelar( toată producția fiind românească 100%), regizor Hypno,  Inna, Alexandra Stan, Antonia, Sore, Cris Blaziny, Andreea Bănică, dar și în campanii și spoturi publicitare internaționale.

Este de asemenea Ambasadoare a doua ONG-uri, implicandu-se  totodată și în Campanii Sociale, dar și într-un program de mentorat în cadrul Asociației Create Yourself.

În prezent, Virginia activează în domeniul jurnalismului, domeniu ce se împletește perfect cu modelling-ul.

Mai multe detalii pe noul site al Virginiei, www.virginiausiku.com