Palatul Noblesse. Loredana Preda, CEO Group Noblesse

Palatul Noblesse este un univers fascinant, unde s-a reînviat o lume apusă și care ne transpune în farmecul și eleganța nobilă a secolului trecut, un spatiu dedicat eleganței clasice, impunător și fascinant prin fiecare detaliu architectural.

Este o clădire monument istoric datând din 1881, cu un rol multifuncțional, care a fost complet restaurată, consolidată și amenajată, fiind redată astfel patrimoniului cultural și arhitectural bucureștean. Din dorința de a aduce plusvaloare pe piața de evenimente din România, Palatul Noblesse este un centru de artă și evenimente unic în Europa, astfel aici se pot organiza atât evenimente corporate, cât și evenimente private.

‘Ne-am folosit știința și sufletul să facem unic acest loc. Arhitectura, sculptura, pictura, scenografia, arta lucrării în lemn și câte altele există pe lumea aceasta, le-am adunat și contopit.

Dar palatul acesta, dedicat artei în general și design-ului de interior în mod special, nu este unul obișnuit. Este rezultatul unor căutări de ani buni, în care eu, personal, m-am definit și format ca om și mai apoi ca designer, în această profesie care m-a ales ea, înainte să o descopăr eu. Și m-am înconjurat de oameni pricepuți, bine pregătiți, cu greu aleși și bine formați, dar care, asemeni mie, iubesc design-ul și viața.   

Cu toții împărtășim emoția de a face lucruri frumoase atunci când oamenii vin la noi să le amenajăm o casă după trăirile lor. Și câtă bucurie simțim atunci când cineva ne calcă pragul, deoarece îi plimbăm ca într-o poveste, de la o încăpere la alta, și le spunem tainice adevăruri despre stiluri de amenajări, despre arta și povestea nașterii unei piese de mobilier, în care bate încă suflarea lemnului din care este făurit. Le spunem povestea minunată a acestei case, a etapelor grele și lungi pe care le-a trăit sub ochii noștri când, aproape distrusa complet, am luat-o și am îngrijit-o ca pe un om muribund. Și pereții ei vechi, dar falnici, i-am consolidat să țină mult de acum încolo, i-am restaurat stucaturile vechi, dar pline de măreție, iar tâmplăria am curățat-o cu grijă, să nu o doară lemnul din care a fost zamislită. Căci, numai așa, această casă veche și-a păstrat și ultima suflare, iar astăzi am readus-o la viață. Dar, ca o fată frumoasă, gata de pețit, i-am adus podoabe noi, din zilele noastre, căci cu mare grijă  i-am adăugat stucaturi noi și pardoseli din marmură bine lucrată și ferestre noi la geamuri, să intre soarele curios din fire să vadă cum arată frumusețea asta de casă. Mulți au fost cei care au lucrat cu sârguință la toate muncile grele, dar și la cele mai delicate, până când toate cele peste 40 de încăperi și odăi să arate așa cum sunt astăzi.’ Loredana Preda, CEO Group Noblesse

Proiectele noastre au primit de-a lungul anilor numeroase premii precum Boutique Award în cadrul „The Most Office” și au fost nominalizate în cadrul unor importante concursuri internaționale de design & arhitectură, cum ar fi: The International Design and Architecture Awards, The International Hotel & Property Awards, Restaurant & Bar Design Awards, “Excellent Architecture” în cadrul German Design Awards, Dezeen Awards.

În 2019, studioul nostru de design și arhitectură de interior a fost desemnat “Best Interior Design Studio in Romania” în cadrul Architecture Awards, competiție organizată de Build Magazine. Tot în 2019, Noblesse Group a primit Premiul pentru excelența în inovație în design interior”, în cadrul Designer Awards, organizat de publicația LUXlife MAGAZINE din Marea Britanie.

Anul acesta Noblesse Group a fost desemnat “Residential Interior Design Studio of The Year 2020 – Romania” în cadrul Architecture Awards, competiție organizată de Build Magazine din Marea Britanie și a primit titlul pentru “Best for HORECA Project Architecture, 2020 – Romania”, în cadrul competiției organizate de revista LUXlife.

Noblesse Group a fost nominalizat pentru titlu “The International Hotel & Property Awards 2020” de către The Design Society, din Marea Britanie, cu unul dintre cele mai provocatoare proiecte de design interior camere dehotel, Radisson Blu din București.

Noblesse Group este membru al Asociației Internaționale de Design Interior din Marea Britanie, alături de cele mai prestigioase birouri de arhitectură de interior din lume.

Una ca Luna. Anca Vintilă Dragu

‘Cea mai interesantă întâmplare legată de ceramică este că m-a adus pe un alt drum, asemeni drumului pavat cu cărămidă galbenă din Vrăjitorul din Oz. Ceramica m-a vrăjit şi a devenit a doua mea meserie. M-a captivat în aşa măsură, încât am decis să îmi schimb cariera, din economist şi brand manager am devenit artist ceramist şi designer de obiect.

Transformarea materiei este un miracol. Dintr-un sac de pulbere de minerale, apă şi foc, poţi crea obiecte palpabile cu texturi şi culoare, forme tridimensionale, poţi crea o lume întreagă din imaginaţie. Am ales ceramica pentru acest miracol al transformării, care îmi aduce bucurie şi uimire.

Apoi am avut şansa să fiu înconjurată de grupul ceramiştilor români din jurul Galateea Contemporary Art, cu care mă pot sfătui oricând şi a căror pasiune mă inspiră. Este o galerie ce promovează arta ceramică românească din anul 2009, pe plan local şi internaţional, cu un program curatorial consistent. Fac parte din acest grup din 2019, curatoriez expoziţii sub îndrumarea artiştilor cu experienţă, particip la crearea de proiecte comune, căci În arta mea este importantă materializarea unei idei, a unei experienţe.

Vreau să ofer privitorului o incursiune într-o lume, să îi ofer senzaţii, experienţa reconstrucţiei unei lumi pe care o cunoaşte prin intermediul altor ochi.

Ciclurile de lucrări #Antropociberneticus, #My neighbour, vorbesc despre lumea de azi, observaţii transformate în obiect, invită privitorul la o reflecţie asupra noii paradigme de viaţă în care ne aflăm.’ Anca Vintilă Dragu

Una ca Luna este un studio de ceramică şi design de obiecte funcţionale şi de design interior din ceramică creat de Anca Vintilă Dragu, artist vizual şi manager al proiectului.

Activitatea sa se desfășoară pe două paliere - design de produs şi producţie pentru brandul Una ca Luna şi ceramică sculpturală, artistică, fiind şi membră a grupului Galateea Contemporary Art.

Colecţiile Una ca Luna au participat de-a lungul timpului la festivaluri şi târguri de design locale şi internaţionale, precum Ambiente Frankfurt, Eunic pop and shop Brussels, Romanian Design Week, Made in RO, etc.

Design-ul Una ca Luna se caracterizează prin linii îngrijite, forme actuale şi culoare.

Filozofia Una ca Luna este aceea de a oferi inspiraţie celor din jur, inspiraţie prin design, inspiraţie într-o ceaşcă, inspiraţie pentru a-ţi urma visul.

Virginia Usiku. Chimia de dincolo de cuvinte

O apariție strălucitoare în peisajul modei românești, Virginia Usiku intră în contact cu lumea modelling-ului la vârsta de 16 ani, vizitând pentru prima dată Casa de modă Venus, aparținând fostei creatoare de moda Zina Dumitrescu.

Este născută și crescută în România, din părinți africani. Îi place să creadă că a existat o chimie dincolo de cuvinte între această pasiune și felul ei de a fi. S-au ales reciproc. Singurul moment pe care l-a știut cu adevărat a fost decizia de a deveni model. Pur și simplu. S-a produs ceva în interiorul său ce tine și în momentul de față. La acea vreme era doar un copil cu vise mărețe, ce s-a lăsat în voia visului. Își reamintește de dorința ei majoră de a milita pentru diversitatea, sub toate formele (dimensiuni, vârstă, culoarea pielii, etnie) în industria modei. Diversitatea vine totodată cu toleranța, acceptarea și îmbrățișarea faptului că suntem diferiți și unici. De asemenea, impune inspirație pentru viitoarele generații care vor să pășească în aceasta fascinantă industrie.În perioada facultății decide să ia în serios ideea de a lucra ca model, urmând ca  în cele din urmă să lucreze cu Agenția Avenue Models.

Au urmat diverse apariții în clipuri și campanii ale unor artiști cunoscuți și branduri la acea vreme. Ca orice adolescent plin de ambiții și gata să se cucerească pe sine a decis să își ducă dorința la un alt nivel vrând să cunoască cu adevărat frumusețea fashionul-ui: runway, shootinguri.

Modelul de culoare Virginia Usiku a colaborat cu designeri de renume precum Mădălina Dorobanțu (Pas du Tout), Alchemy, Ioana Ciolacu, Marie Ollie, Musette, Argo by Andreea Buga, Bianca Popp, Zenon, Nita Sao, Miau by Clara Rotescu, Vagabond,  Yoko, Laura Olaru, Barzoire.

Se remarcă în show-urile de modă realizate cu stil și eleganță de către Alin Gălățescu : Gala Avanpremiere, Soirée de la Mode, dar și în cadrul evenimentului anual Band of Creators.

O colaborare excelenta și de mare impact este cea cu stiliștii Ovidiu Buta, Amir Doboș, Dana Păun, Bianca Naumovici.

De asemenea, are apariții în editorialele revistelor Beau Monde, Viva, Cosmopolitan, A'list Magazine, dar și în videoclipuri ale unor binecunoscuți artiști români și internaționali: Parov Stelar( toată producția fiind românească 100%), regizor Hypno,  Inna, Alexandra Stan, Antonia, Sore, Cris Blaziny, Andreea Bănică, dar și în campanii și spoturi publicitare internaționale.

Este de asemenea Ambasadoare a doua ONG-uri, implicandu-se  totodată și în Campanii Sociale, dar și într-un program de mentorat în cadrul Asociației Create Yourself.

În prezent, Virginia activează în domeniul jurnalismului, domeniu ce se împletește perfect cu modelling-ul.

Mai multe detalii pe noul site al Virginiei, www.virginiausiku.com

 

Doctor Ciprian Popescu. Medic specialist în acupunctură

Medicina occidentală este o medicină aplicată bazată pe realizările științei și tehnologiei moderne, în timp ce rădăcinile medicinii chinezești se află în filozofia și cultura chineză clasică, de exemplu în școala daoistă, și astfel se apropie de științele umaniste. Dar ambele urmăresc să vindece aceeași Ființă, care este compusă din corp, minte sau inimă și spirit

Sunt Doctor Ciprian Popescu, medic specialist în acupunctură, absolvent al UMF “Carol Davila” și masterand al Universității de medicină tradițională chineză Beijing.

Clinica Lotus Chinese Therapy a fost înființată în 2018, acum trei ani, prin concretizarea unei pasiuni vechi de 20 de ani legată de lumea chineză, privită atât în ansamblul ei cultural și economic, cât și, în mod particular, vizând medicina tradițională chineză. Deținătoarea clinicii, având experiența unei lungi conlucrări cu partea chineză, a sesizat abordarea diferită a conceptului de sănătate și de profilaxie sau tratament de către medicina orientală și modul în care “acest altfel“ poate fi folosit în sprijinul pacienților români, dar și a medicilor interesați de o lărgire a cunoștințelor despre tehnicile și metodele verificate de practica medicală chinezească.

Ideea de la care s-a plecat a fost de conlucrare între medici și terapeuți din China și România pentru promovarea unui sistem unitar vizând Omul, în cele trei aspecte ale sale : corp, energie (emoții, mental) și spirit, sau, cum spun chinezii : jing, qi, shen.

Au mai existat în țară încercări în acest domeniu, dar factori obiectivi (diferențele lingvistice, culturale, financiare) sau subiectivi au împiedicat materializarea lor. Pasiunea și tenacitatea antreprenoarei au fost decisive în depășirea obstacolelor apărute în procesul formării unei echipe, sau în cazul rezolvării problemelor puse de o legislație depașită de o evoluție internațională rapidă, mai ales într-un domeniu medical de nișă.

Dacă inițial clinica a avut trei angajați, un medic chinez cu tradiție familială în arta medicală și un terapeut român, în afara de mine, după 1 an am reușit să mai aducem un specialist chinez în Zheng Gu, termen tradus prin osteopatie și chiropractică în occident, o terapie unică în acel moment în România .

Experiența unei burse de studii masterale în acupunctură și Tuina (masajul terapeutic chinezesc) în Beijing și cea a studiilor de limba și cultura chineză la Universitatea București mi-au permis consolidarea unei legături de prietenie cu membrii echipei clinicii.

Medicina chineză pornește de la o serie de concepte cu aplicabilitate universală, de la noțiunile de Yin și Yang. Prin tehnici de anamneză, medicul sau terapeutul încearcă să găsească răspuns la întrebarea :  Sunt yin și yang într-o stare de echilibru în organism? Este omul în armonie cu ritmurile universului? Se consideră că omul cu un mediu intern în echilibru nu se poate îmbolnăvi ușor, în chineză : Zheng Qi zai nei, xie Qi bu gan. Este pus în prim plan rolul sistemului imunitar, cu extraordinarele și încă incomplet descifrate mecanisme de luptă și adaptare. Sistemul tradițional chinezesc vorbește despre 6 axe sau niveluri energetice care intervin în menținerea stării de sănătate, boala apărând după depășirea barierelor de protecție.

Pentru momentul actual, în care stresul este din ce în ce mai mare și noua patologie medicală produsă de viruși noi afectează o lume întreagă, conceptul chinezesc “Tian Ren He Yi“  天人合一 (unity of heaven and human) care descrie unitatea omului cu tot mediul în care trăiește se conturează ca o cale de urmat.

În prezent, clinica are ca metode de tratament acupunctura, Zheng gu, masaj cu ventuze, osteopatie, reflexoterapie, moxibustie, terapia cu foc, terapia prin sângerare (o metoda nouă în Romania) și, ca metode de profilaxie sau întreținere, masajul visceral, terapia cu ozon, consultanța în nutriție și dietoterapie, și, în curând, cursuri de qigong și de meditație (Yangsheng). Toate tehnicile sunt realizate de medici și terapeuți, fiecare cu  o pregătire deosebită în domeniu.

Ne dorim să extindem activitatea clinicii prin colaborarea cu spitale și clinici din China, dar și din alte țări, pentru dezvoltarea conceptului de “Zhong yi – Xi yi jie he” 中西医结合, unificare a medicinii tradiționale chinezești cu cea occidental.

Oleksandr Zvirid, Terapeut. Lotus Chinese Therapy

Exista o stransa relatie intre organe si energia care curge prin corp, emotiile putand cauza blocaje energetice grave si, in cele din urma, proasta functionare a organului respectiv si inrautatirea starii de sanatate generala.

Masajul visceral este o terapie orientată spre tratarea organelor interne prin intermediul presării, masajului și ventuzoterapiei, în vederea redresării microcirculației în abdomen și restabilirii funcționalității organelor.

Desi se concentreaza doar pe organele din zona viscerala, datorita faptului ca ajuta la rezolvarea blocajelor energetice generale din corp, masajul visceral trateaza mai multe afectiuni, precum tulburari digestive, probleme legate de aparatul reproducator feminin sau masculin, probleme ale coloanei vertebrale, probleme ale sistemului circulator sau venos.

Ventuzoterapia isi are radacinile in cultura chineza, unde era utilizata inca din cele mai vechi timpuri, avand efecte benefice si imediate.

Terapia cu ventuze ajuta, printre altele, in ameliorarea durerilor reumatice,

ameliorarea rapida in caz de raceli, nevralgii, tuse, ameliorarea durerilor de spate care apar in urma unui efort fizic, deblocarea sistemul muscular, imbunatatirea circulatiei sangvine, relaxarea sistemului nervos, intarirea imunitatii.

Oleksandr Zvirid, terapeut in cadrul clinicii noastre, este membru al Asociației Ucrainiene de Terapie Manuală, specializat în masajul medical cu ventuze, chiropractică viscerală și presopunctură.